Η Χρυσηίδα Γκαγκούτη στο Znews: «Με “ερεθίζει” το “απαγορευτικό” στην πλάκα, παρ ‘ ότι δεν έχω κακή προαίρεση»
Συνεντεύξεις

Η Χρυσηίδα Γκαγκούτη στο Znews: «Με “ερεθίζει” το “απαγορευτικό” στην πλάκα, παρ ‘ ότι δεν έχω κακή προαίρεση»

Η Χρυσηίδα Γκαγκούτη στο Znews: «Με “ερεθίζει” το “απαγορευτικό” στην πλάκα, παρ ‘ ότι δεν έχω κακή προαίρεση»

«Με "θρέφει" να βλέπω κόσμο να γελά, να αισθάνεται ελεύθερος και να έχω συμβάλλει εγώ σε αυτό»

Όταν ξεκινάς μια συνέντευξη ρωτώντας μία από τις πιο δημοφιλείς Υoutubers για τον Θεό καταλαβαίνουμε όλοι ότι εδώ δεν πρόκειται για απλή περίπτωση. Η Χρυσηίδα Γκαγκούτη έρχεται ξανά στην Αθήνα για να σκορπίσει μόνο χαρά στο κοινό που θα είναι σε ακόμη ένα επικό live της (και αξίζει να πάτε!).

Αλλά πίσω από αυτό, υπάρχει ένα καλοδουλεμένο υλικό, ένα κορίτσι της επαρχίας μεν όπως μας λέει, καθόλου «βλάχα» όμως όπως θα έλεγε κάποιος ψηλομύτης Αθηναίος.

Μας αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της και απάντησε στις ερωτήσεις μας και πραγματικά μας αποστόμωσε…

Αρχικά μια απορία: ποια είναι η σχέση σου με τη Θεολογία;

Εξαιρετική αυτή η ερώτηση, πρώτα πρώτα γιατί πολλοί νομίζουν ότι αστειεύομαι όταν αναφέρω ότι είμαι θεολόγος. Για να είμαι πιο ακριβής, σπουδάζω Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το σωτήριο έτος 2015. Έχω σχεδόν ολοκληρώσει τις σπουδές και την πρακτική άσκηση αλλά έχει μείνει αυτή η ουρά του γαϊδάρου, που πια δεν προλαβαίνω αλλά και ακόμα δεν θέλω να “φάω”. Είναι μια επιστήμη που με αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ερευνητικό επίπεδο και όχι ως επαγγελματική κατάρτιση. Μου αρέσει η διαθρησκειακή γνώση και η μελέτη περί δογμάτων και κοινωνικής συμπεριφοράς. Παρόλα αυτά ο ρόλος του εκπαιδευτικού για την ώρα δεν νιώθω να με ικανοποιεί. Αντίθετα, μόλις ολοκληρώσω έναν κύκλο ψυχοθεραπείας θα φοιτήσω σε σχολή ψυχολογίας, αλλά το αφήνω σαν μυστικό για το τι ετοιμάζω μελλοντικά!

Για να σε ρίξω στα “βαθιά”, εσύ βλέπεις κάπου γύρω μας αυτό που γενικά λέμε Θεό;

Ο Θεός ειναι παντού. Και για να βοηθήσω περισσότερο, ο Θεός είναι σε ό,τι ακούμε, μυρίζουμε, ακουμπάμε, αισθανόμαστε. Δεν έχει όνομα, χρόνο, όρια κι όποιος πιστεύει ότι δύναται να τον πλαισιώσει ειναι κουτός. Ο Θεός δεν χωρά σε ανθρώπινα καλούπια μόνο σε ψυχές. Μπορεί για κάποιον να είναι το σύμπαν, η μητέρα Φύση, ο Χριστός, οτιδήποτε. Και όλοι έχουν δικαίωμα να τον προσηγορούν όπως αισθάνονται πιο άνετα. Γιατί μέσα από την άνεση και την ψυχική ηρεμία μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια ότι ο Θεός υπάρχει παντού γύρω μας. Ξεχνάμε πολλές φορές ότι το βασικό ζητούμενο για την πνευματική τελείωση που από την απαρχή του κυνηγά ο άνθρωπος ειναι η απόλυτη, ανιδιοτελής αγάπη και η παντελής έλλειψη εγωισμού. Κι αυτό από ο,τι είδαμε με δόγματα, δεν μαθαίνεται.

«Δεν με αφορά να ξεπεράσω κανέναν παρά μόνο να είμαι η καλύτερη εκδοχή μου»

Πώς προέκυψε αυτό το τόσο γεμάτο μυθολογία μικρό σου όνομα;

Έχω μια περίεργη ιστορία για αυτό. Ας κρατήσουμε ότι την γιαγιά μου την λένε Χρυσούλα οκ; Προχωράμε. Η μητέρα μου θέλησε (αναγκαστικά) να με βαφτίσει στο όνομά της τότε πεθεράς της. Ο παπάς της ενορίας μας αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά ”Το παιδί θα το πούμε Χρυσή. Χρυσούλες, μούλες, Τούλες δεν βαφτίζω’.’ Άλλαξε η μαμά μου εκκλησία με όλα συμφωνημένα και την ήμερα της βάφτισής μου ο παπάς που είχε συμφωνήσει στο Χρυσούλα αρρώστησε και εμφανίστηκε ο αρνητής παπάς. Με βάφτισε με το στανιό Χρυσή ενώ έντρομη η μαμά μου πήγε στο μικρόφωνο να ζητήσει τα ρέστα και της απάντησε ”Μη μιλάς ο Θεός ξέρει”. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Έτσι το Χρυσή πήρε την αρχαία του μορφή και έγινε Χρυσηίς.

Εάν κάποιος μπει στο Ιnsta σου, πέφτει πάνω σε μία ακομπλεξάριστη, σέξι και τολμηρή γυναίκα με μια αδιόρατη όμως εσάνς θλίψης. Στα live σου από την άλλη είσαι ο ορισμός του πάρτι. Ποια είναι η Χρυσηίδα;

Σε ευχαριστώ πολύ για τις φιλοφρονήσεις ωστόσο δεν θα το έλεγα ότι υπάρχει η θλίψη σαν αίσθηση. Αντ’ αυτού νομίζω ότι βγάζω ένα ευγενικό σάσινες που λέμε οι νεολαίοι. Ναι μεν νωχελικά και σιγουριάς βλέμματα που δηλώνουν ότι είμαι καλά με μένα χωρίς να νιώθω ότι υπερέχω κανενός. Και έτσι νιώθω σαν άνθρωπος. Δεν με αφορά να ξεπεράσω κανέναν παρά μόνο να είμαι για μένα η καλύτερη εκδοχή μου. Το πάρτι είναι μέσα σε αυτό το πρόγραμμα ζωής. Αισθάνομαι ότι η αποστολή μου σε αυτόν τον κόσμο είναι να ψυχαγωγώ ανθρώπους, είτε είναι μια παρέα σπίτι είτε ένα υπέροχο κοινό σε κάποια παράσταση. Με “θρέφει” να βλέπω κόσμο να γελά, να αισθάνεται ελεύθερος και να έχω συμβάλλει εγώ σε αυτό.

Σου αρέσει να “τσαλακώνεσαι”;

Δεν μ’ αρέσει να “μένω ίσια”. Έχω μεγαλώσει σε επαρχία, δεν ξέρω τι είναι να “μην τσαλακώνεσαι”, να μην δίνεις ανθρώπινη διάσταση στα πάντα. Πολλές φορές μιλώ και βλέπω να με κοιτούν σαν εξωγήινη γιατί βλέπω πολύ απλά κάποια πράγματα και χαίρομαι που αυτή η προσέγγιση απασφαλίζει τους περισσότερους συνομιλητές μου αντί να τους φράζει. Φυσικά αυτό το οφείλω στο οικογενειακό μου περιβάλλον.

Τι σε έκανε να βγεις στο.. πάλκο και να μοιράζεις όλη αυτή την ενέργεια και τη χαρά στον κόσμο τραγουδώντας;

Τραγουδούσα ανέκαθεν. Από 14 χρονών τραγουδώ σε μαγαζιά και μάλιστα με την μισή μου μπάντα συνεργάζομαι από τότε. Για μένα είναι ένας οικείος τρόπος που γνωρίζω καλά ώστε να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο. Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν κάνω stand up και εξηγώ επανειλημμένα πως δεν είμαι ηθοποιός, έτσι ξέρω εγώ να μιλώ, τραγουδιστά…

Είσαι και δεινή Youtuber. Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτό;

Με την συνεργάτιδα και κολλητή μου, Ειρήνη Δασκάλου, είχαμε ξεκινήσει δειλά να ανεβάζουμε κάποια βίντεο το 2018. Φωτογράφος εκείνη, παλιάτσος εγώ , είπαμε ”γιατί όχι;”. Δεν το νιώσαμε αρκετά τότε και μετά από 2-3 προσπάθειες το αφήσαμε το άθλημα. Στην καραντίνα είχαμε αρκετό χρόνο και ψυχολογικά προβλήματα ώστε να το βρούμε σαν δίοδο από την χασούρα που βιώναμε… Και έτσι έγινε! Βρήκαμε ταυτότητα σαν κόντεντ και ξαναμπήκαμε στο κουρμπέτι δυναμικά και με πολλή διάθεση, χωρίς καμία φιλοδοξία. Αυτό μας “ανέβασε”. Το κάναμε για το κέφι μας και όχι για το κλάουτ. Και έτσι συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε!

Ξεχωρίζεις ή αγαπάς περισσότερο κάποιον από όλους αυτούς τους τρόπους που επικοινωνείς με τον κόσμο;

Κάθε τρόπος έχει τη χάρη του. Αν και σαν τα live δεν έχει. Η αγάπη και η δυναμική που μας χαρίζει απλόχερα ο κόσμος ειναι βάλσαμο για τις ψυχές μας! Και τον ευχαριστούμε τόσο πολύ για αυτό!

“Χρισηίδα Γκαγκούτη ηλικία” μου βγάζει πάνω πάνω η Google. Υπάρχει κάποιο… μυστήριο γύρω από αυτό το ζήτημα;

Αφού δεν βγάζει ”Χρυσηίδα Γκαγκούτη κιλά” είμαστε σε καλό δρόμο! Μπα, δεν νομίζω .. Ίσως γιατί έχω συμπεριφορά θείας και νεανικό δέρμα, μπερδεύω τον θεατή. Αλλά όχι, παιδιά είμαι 26 χρονών με ψυχή 50αρας.That’s all!

Αντιλαμβάνομαι χωρίς να σε γνωρίζω ότι το body positivity είναι τρόπος ζωής για σένα όχι απλώς μια “καραμέλα” της εποχής. Έχουμε κάνει κάποια πρόοδο στο θέμα ή μόδα ήταν και πέρασε;

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι το body positivity δεν προάγει την καταστροφή του ατόμου. Έχει να κάνει με την αποδοχή της ανθρώπινης διάστασης του ανθρωπίνου σώματος. Κανείς χοντρός δεν προσεύχεται κάθε μέρα ”Μακάρι, Xριστουλίτσο μου να μείνω έτσι για πάντα, περνάω τέλεια ως δακτυλοδεικτούμενο ον όπου σταθώ και όπου βρεθώ”. Για όνομα του Θεού αν πιστεύει κάποιος κάτι τέτοιο, λυπάμαι ειλικρινά για τον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που του ‘λαχε. “Αποδέχομαι το σώμα μου” σημαίνει “το αγαπώ σε κάθε μορφή του γιατί ειναι δικό μου” και το φροντίζω όπως μπορώ και όσο μπορώ. Κάποια στιγμή θα μπορώ λιγότερο, κάποιες στιγμές περισσότερο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο,τιδήποτε αποκλίνει από τα πρότυπα να συνυφαίνεται με έναν κακό τρόπο ζωής, έναν μη λειτουργικό άνθρωπο, έναν αδύναμο άνθρωπο, έναν άτυχο κ.ο.κ. Υπάρχουν τόσες συνιστώσες για το τι μπορεί να οδήγησε τον καθένα σε κάτι, που δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα.

Εκεί στοχεύει το body positivity, κάτω απ’ τις φτερούγες του φιλοξενεί ανθρώπους που δεν κατάφεραν να νιώσουν για τον όποιον λόγο άνετα με το σώμα τους επειδή κάποιοι στην ανάγκη τους να νιώσουν καλύτερα έβγαλαν γρήγορα συμπεράσματα για ένα άτομο και του τα τόνισαν. Για αυτούς τους κάποιους μόνο αγάπη μπορώ να νιώσω, γιατί λυπάμαι τόσο πολύ που είναι καταδικασμένοι να μην νιώσουν ποτέ ψυχική τέρψη για τον εαυτό τους.

Είχες πει σε μια συνέντευξή σου ότι “Είμαστε ακόμη σε μια φάση που μπορεί ως παχιά ν’ αρέσεις σε κάποιον και να ντρέπεται να σε παρουσιάσει έξω”. Τι συμβουλή θα έδινες σε μια κοπέλα με τέτοιον σύντροφο και τι σε έναν άντρα που φέρεται όπως περιγράφεις;

Ό,τι συμβουλή θα έδινα και σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Τα άτομα που αδυνατούν να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να υποστηρίξουν τις επιλογές τους είναι βαθιά προβληματικά και ειναι ακατάλληλα για όλους. Όσο έλκεσαι από τέτοιες συμπεριφορές και συναναστρέφεσαι με τέτοιους τύπους, ουσιαστικά πρέπει να προβληματιστείς με το τι τρέχει και με σένα τον ίδιο. Οι επιλογές μας όσο από “λάθη” μετουσιώνονται σε μαθήματα ζωής, τότε έχουν πραγματικά νόημα.

Γκέι, στρέιτ, plus size, στέκα, χοντρός, λιγνός, λέλεκας και δεκάδες άλλες. Τελικά οι λέξεις πληγώνουν, είναι λέξεις για να κατηγοριοποιούμε το διαφορετικό που δεν το δεχόμαστε ή καλά κάνουν και υπάρχουν;

Οι λέξεις ειναι άψυχες. Η χροιά τους δίνει σάρκα. Τα βλέμματα προδίδουν πάντα τον πομπό και ο δέκτης πληγώνεται. Και είναι λογικό. Πόσα “με αγάπη στο λέω” έχουν περάσει απ τα αυτιά μας και νιώσαμε αυτόματα ότι κάτι απειλητικό συμβαίνει εδώ; Δεν πιστεύω λοιπόν στις λέξεις. Και δεν πιστεύω γιατί τις χρησιμοποιώ. Έχω πει πολλάκις πως αν κάποιος που με παρακολουθεί στο Youtube μόνο, με ακούσει στην πραγματική ζωή να κάνω χιούμορ, θα δαγκωθεί. Γιατί με ερεθίζει το “απαγορευτικό” στην πλάκα, παρ ‘ ότι δεν έχω κακή προαίρεση ή αυτά που λέω δεν τα πιστεύω. Αντ’ αυτού σατιρίζω τα άτομα που έχουν αντίστοιχα ακραίες απόψεις. Οι φίλοι μου το ξέρουν και ξεκαρδίζονται γιατί αντίστοιχα ακούν και τη χροιά. Καταλήγω λοιπόν στο ίδιο συμπέρασμα. Οι λέξεις υπάρχουν, το θέμα ειναι πώς χρησιμοποιούνται.

Ποιο είναι το πιο πικρόχολο και αντίστοιχα το πιο ωραίο σχόλιο που έλαβες, διάβασες ή άκουσες για σένα τελευταία;

Το πιο ωραίο σχόλιο δεν μπορώ να το διαλέξω , κρατώ πάντα το “μου φτιάχνεις τη μέρα”. Όσες όμορφες κουβέντες κι αν ακούσω, αυτό που με φουσκώνει από περηφάνια είναι ότι κατάφερα να φτιάξω την μέρα κάποιου άλλου ανθρώπου. Το πιο πικρόχολο που έχω λάβει τελευταία συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε δυο εβδομάδες με μια θεματική στο κανάλι για ιστορίες ανθρώπων που τους έπιασε κόψιμο την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Κάτι που κάναμε ανέκαθεν λίγο αλλά όχι σε μια ολόκληρη θεματική. Μας διασκέδαζε πολύ αυτό και εμάς και τον κόσμο. Ωστόσο επειδή δεν είναι θέμα για όλους υπήρξε το σχόλιο “Ξεμείνατε από ιδέες”.

Σε πρώτη φάση με νευρίασε , πιο πολύ γιατί εδώ και 3 χρόνια κάνουμε κάθε εβδομάδα διαφορετική θεματική ορμώμενοι απ την ζωή μας προκειμένου να ξορκίσουμε και το δικό μας κακό όχι μόνο του κόσμου και γι’ αυτό βγαίνει όλο αβίαστα. Έπειτα το ξεπέρασα γιατί θα αφήσω τον χρόνο να δείξει πότε πραγματικά θα έχουμε κουραστεί. Και τότε θα σταματήσουμε. Δεν πρόκειται ποτέ από αυτό το κανάλι να βγει κάτι κουρασμένο γιατί τότε δεν θα έχω απλά τι να πω.

Εσύ μας κάνεις να γελάμε. Εσένα τι σε κάνει να γελάς;

Εμένα με κάνει να γελώ η καφρίλα. Οι οξυδερκείς άνθρωποι και εκείνοι με μια αθώα παιδικότητα. Δεν υπάρχει κάτι σε πλατφόρμα που να βλέπω και να καταφέρνω να γελώ με την ψυχή μου δυστυχώς. Αυτό που με διασκεδάζει είναι η επαφή με ωραίους ανθρώπους.

Ginger ή ξανθό;

Φυσικά και ginger! Δεν μ’ αρέσει πια να περνάω το μαλλί μου από δοκιμασίες και ταλαιπωρία. Όσο μεγαλώνω αντιλαμβάνομαι ότι όσο πιο γήινο είναι κάτι τόσο πιο γοητευτικό.

Θα μπορούσες να ζήσεις στην Αθήνα;

Θα μπορούσα δεν θα μπορούσα δεν έχει σημασία γιατί αυτό κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν είμαι φαν των γρήγορων ρυθμών και μέσα μου έχω βαθύ επαρχιλίκι και το λατρεύω! Συνεπώς θα μαι μια θεία στην πρωτεύουσα, αυτό αδυνατώ και δεν θέλω να το αποτινάξω.

«Τα live μας υπόσχονται πάντα χαμόγελα»

Αν σε ρωτούσε κάποιος “γιατί να έρθω στο live σου” τι θα του απαντούσες;

Εύκολη απάντηση! Δεν θα ακούσεις μια αγγελική φωνή ούτε θα δεις το σόου της Βeyonce. Θα γίνεις όμως μέρος μιας αληθινής παρέας εξαιρετικών μουσικών όπως τον Πέτρο Τσιμπίνη, Ηλία Παλαπέλα, Γιώργο Γιωτάκο και Σάκη Ακονίδη, (εγώ δεν είμαι μουσικός φυσικά , είμαι διασκεδάστρια), να παίζουν τραγούδια που ένοχα αγαπάς και ανορθόδοξα medley κομματιών όπως το Βarbie girl με την Τζουτζούκα από Λευτέρη Πανταζή και το Ι will always love you με το Ακυβέρνητο καράβι. Είναι ένα πάρτι από τα χειρότερα ντιζτείστικα “παντρέματα” που έχεις ακούσει, ερμηνευμένα ζωντανά και πολύ όμορφα δομημένα. Τα live μας υπόσχονται πάντα χαμόγελα και μεθύσια. Γι’ αυτό είμαι απόλυτα σίγουρη και περήφανη.

Τι ετοιμάζεις για το αθηναϊκό κοινό σου στις 18 Μαΐου;

Για το αθηναϊκό κοινό μου ετοιμάζουμε μια έκπληξη από τα 00’s και τα 10’s. Τότε που ήμασταν μικρομέγαλα έφηβα με γόβα 10ποντη πιπ τόου με χοντρή φιάπα και λικνιζόμασταν με Νίκο Γκάνο, Άννα Βίσση, Τάμτα και Inna ! Θα ειναι κλωτσιά στην καρδιά κάθε φίλου που έχει γεννηθεί στα 90’s. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ! Φορέστε λοιπόν την καλή σας διάθεση και ελάτε να θυμηθούμε τα γλυκά εφηβικά μας σκιρτήματα και την μπαρόβια ζωή των 10’s.

INFOS

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΓΚΑΓΚΟΥΤΗ & FULL BAND ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – SPRING BREAK EDITION

ΠΟΤΕ: Πέμπτη 18 Μαΐου στις 21.00

ΠΟΥ:  LUNAR SPACE OPEN AIR
(Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος) Πειραιώς 254, Ταύρος. Είσοδος από Πολυκράτους 6 (στον ιδιωτικό δρόμο)

Τιμή εισόδου 10€

Προπώληση μέσω του viva.gr και του δικτύου των καταστημάτων του (καταστήματα Public, Wind, Media Markt, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, καταστήματα Metro, My Market)

https://www.youtube.com/watch?v=QIJaSBolSjE