Η Χριστίνα Μαθιουλάκη στο Znews: «Η Βαγγελίτσα όταν μάθει για Στάσα – Στασινόπουλο θα βρεθεί απέναντί του»
Συνεντεύξεις

Η Χριστίνα Μαθιουλάκη στο Znews: «Η Βαγγελίτσα όταν μάθει για Στάσα – Στασινόπουλο θα βρεθεί απέναντί του»

Η Χριστίνα Μαθιουλάκη στο Znews: «Η Βαγγελίτσα όταν μάθει για Στάσα – Στασινόπουλο θα βρεθεί απέναντί του»

«Ελπίζω στο happy end για Βαγγελίτσα και Ρήγα» μας λέει η νεαρή πρωταγωνίστρια της σειράς Το προξενιό της Ιουλίας

Στην καρδιά των τηλεθεατών έχει μπει η Χριστίνα Μαθιουλάκη καθώς υποδύεται τη Βαγγελίτσα στη σειρά του Alpha, Το προξενιό της Ιουλίας.

Πρόκειται για μια έφηβη κοπέλα με όνειρό της να σπουδάσει αλλά ο έρωτας κατάφερε να της χτυπήσει νωρίς την πόρτα! Ο αυθορμητισμός της και η αγνότητά της έκαναν τον Ρήγα (Τάσος Λέκκας) να την ερωτευτεί παράφορα και να δημιουργήσουν μια από τις πιο αγνές και ρομαντικές σχέσεις της σειράς.

Αν και κόρη διοικητού στη Λάρισα του ΄50, καταφέρνει να κάνει την επανάστασή της και να συγκρουστεί με τη μητέρα της που προσπαθεί να της μεταφέρει ότι η γυναίκα είναι γεννημένη για να κάνει οικογένεια!

Η Χριστίνα Μαθιουλάκη έχει καταφέρει να καταπλήξει με το ταλέντο της τόσο στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, όσο και στο Βραχιόλι της φωτιάς όπου υποδύθηκε μία από τις επιζώσες των βασανιστηρίων του Άουσβιτς.

Δεν «εγκλωβίζεται» σε ένα μόνο είδος και στόχος της είναι να δοκιμαστεί σε όσα την βγάζουν έξω από το comfort zone της.

Και ιδού όσα μας είπε για τη σειρά στην οποία την απολαμβάνουμε.

Το Προξενιό της Ιουλίας: «Η Βαγγελίτσα δεν μπορεί την αδικία και το ψέμα»

Αρχικά, θα θέλαμε να μάθουμε πώς σου έγινε η πρόταση για το Προξενιό της Ιουλίας.

Η πρώτη πρόταση έγινε από την Ηρώ Γάλλου (casting director). Έπειτα επικοινώνησε μαζί μου ο Νίκος Απειρανθίτης (ο σεναριογράφος της σειράς). Έχοντας συνεργαστεί ξανά στο Βραχιόλι της Φωτιάς, μου έδειξε εμπιστοσύνη για τον ρόλο και εγώ με χαρά δέχτηκα.

Όταν διάβασες τον ρόλο της Βαγγελίτσας ήταν κάτι που σε άγχωσε ως προς τον τρόπο προσέγγισής του;

Όταν διάβασα πρώτη φορά τον ρόλο, μπορώ να πω ότι γέλασα πολύ. Γέλασα με τις ατάκες και τον αυθορμητισμό της. Είναι για μένα η ευχάριστη νότα της σειράς. Αν κάτι με άγχωσε, λοιπόν, είναι η αντιμετώπιση αυτού του χαρακτήρα, να βγει και να φανεί η αυθεντικότητα της.

Υποδύεσαι μια νεαρή μαθήτρια στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Εντοπίζεις έντονες διαφορές στον τρόπο ζωής μιας νεαρής κοπέλα τότε σε σχέση με το σήμερα;

Έντονες και πολλές. Η μεγαλύτερη ίσως το κομμάτι της ελευθερίας. Ένα κορίτσι εκείνη την εποχή μόλις τελείωνε το σχολείο, και χωρίς να έχει την επιλογή, ήταν «έτοιμη» (σύμφωνα με την κοινωνία) να παντρευτεί και να στήσει την δική της οικογένεια, μόλις στην ηλικία των 18 ετών (και ακόμα και σε μικρότερη ηλικία). Η γυναίκα εκείνη την εποχή δεν είχε επιλογές, δεν είχε ελευθερία.

Η Βαγγελίτσα, παρότι κόρη του διοικητή, μεγαλωμένη σε αυστηρή οικογένεια, κάνει την επανάστασή της. Πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι αυτό στην πορεία;

Θα της φέρει σίγουρα πολλές δυσκολίες. Αλλά το ευχάριστο με την Βαγγελίτσα είναι ότι δεν «μασάει» σε καμία δυσκολία. Πάντα βρίσκει τον τρόπο να καταφέρει αυτό που θέλει.

H Bαγγελίτσα και ο Ρήγας (Τάσος Λέκκας) ένα ζευγάρι που έχει λατρέψει το Twitter

Η σχέση της με τον Ρήγα έχει συνεχώς σκαμπανεβάσματα. Θα του βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ώστε να ζήσει τον έρωτα που έχει φανταστεί; Θα έχει happy end η ιστορία τους;

Αν κάτι χαρακτηρίζει την Βαγγελίτσα, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές για εκείνη, είναι ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητά της. Έτσι θέλει να είναι και ο Ρήγας. Τον ερωτεύτηκε για αυτό που είναι, και έτσι θέλει να παραμείνει. Ελπίζω στο happy end για αυτούς τους δύο.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια νεανική επιπολαιότητα η σχέση της με τον Ρήγα; Ή τα πράγματα είναι σοβαρά;

Πιστεύω τα πράγματα είναι σοβαρά. Τον ερωτεύτηκε, τον διεκδίκησε, πληγώθηκε. Όλα κάτω από τον μανδύα της αγνότητάς της. Όλα όσα νιώθει για εκείνον, είναι αληθινά, αγνά και ίσως απλά.

Γύρω από τη Βαγγελίτσα πλέκονται δύσκολες ιστορίες, από το τρίγωνο Φιλιώς- Ιουλίας- Γρηγόρη μέχρι την έλξη Στάσας – Στασινόπουλου. Πιστεύεις ότι μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση της με τον Ρήγα;

Και οι δυο αυτές σχέσεις θα επηρεάσουν το ζευγάρι. Ο Ρήγας λόγω της προϊστορίας του με τον Γρηγόρη Ραζίνη, δεν θα δεχτεί να μπει στην ίδια οικογένεια με εκείνον. Και εξαιτίας αυτού του εγωισμού του θα δούμε και τον πρώτο χωρισμό με την Βαγγελίτσα. Όμως, χάρη στην αφοσίωσή της σε εκείνον, θα τους ξαναδούμε πολύ σύντομα μαζί.

Η Χριστίνα Μαθιουλάκη με την τηλεοπτική της μητέρα, Ευτυχία Μελή και την τηλεοπτική της αδελφή, Σίσσυ Τουμάση στο Προξενιό της Ιουλίας

Στο Τwitter, τα σχόλια για τη σχέση Ρήγα – Βαγγελίτσας είναι αποθεωτικά. Λατρεύουν αυτό το ζευγάρι! Πώς σου φαίνεται αυτό; Το εισπράττεις με κάποιον τρόπο;

Χαίρομαι πολύ που ο ρόλος μου αγαπήθηκε εξαρχής. Η αυθεντικότητα της Βαγγελίτσας έκανε το κοινό να την ακολουθήσει. Έτσι και η σχέση των δύο αυτών ανθρώπων. Μία αγάπη αυθεντική, αγνή, και αθώα. Το εισπράττω από μηνύματα που μπορεί να μου στείλουν, αλλά και στον δρόμο που με σταματάνε για να μου πουν πόσο θέλουν να κρατήσει αυτή η σχέση μέχρι το τέλος.

Τα σπόιλερ λένε ότι ο πατέρας της Βαγγελίτσας θα ζήσει έναν παράφορο έρωτα με τη Στάσα. Η οικογένειά του θα το μάθει; Πώς πιστεύεις ότι θα αντιδρούσε η Βαγγελίτσα αν μάθαινε κάτι τέτοιο για τον πατέρα της;

Προς το παρόν ούτε σαν ρόλος, αλλά ούτε σαν Χριστίνα, σύμφωνα με τα σενάρια, γνωρίζω την εξέλιξη αυτής της σχέσης. Θεωρώ ότι θα αντιδράσει η Βαγγελίτσα. Ενώ έχει τη σχέση που έχει με τον πατέρα της, θεωρώ ότι ίσως όταν το μάθει θα βρεθεί απέναντί του. Δεν υποστηρίζει την αδικία και το ψέμα, και αυτό πιστεύω θα είναι κάτι που θα την πληγώσει.

Η Βαγγελίτσα ζηλεύει τη Φιλιώ που είχε την στήριξη της Αικατερίνης σε όλα; Κάνει πράγματα από αντίδραση σε αυτή τη συνθήκη;

Δεν ζηλεύει τη Φιλιώ. Ζηλεύει τη σχέση που έχει με τη μητέρα τους. Είναι αντιδραστική σαν χαρακτήρας, οπότε όσο της πάει κόντρα η μητέρα της τόσο θα αντιδράει και θα διεκδικεί τα «θέλω» της. Είναι μια σχέση κόντρας αλλά με πολλή αγάπη.

Βλέπουμε ότι η Βαγγελίτσα έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Κωστή. Γιατί θεωρείς η Αικατερίνη ως μητέρα διαχωρίζει κάπως τις κόρες της;

Η Βαγγελίτσα έχει αυτή τη σχέση με τον πατέρα της γιατί νιώθει και καταλαβαίνει τις ανησυχίες και τις ανάγκες της. Την στηρίζει για την επιλογή της να σπουδάσει. Από την άλλη η Αικατερίνη, σύμφωνα με τις αρχές και τα «πρέπει» που έχει μεγαλώσει, θεωρεί ότι ο στόχος της γυναίκας πρέπει να είναι ο γάμος, η οικογένεια και η νοικοκυροσύνη. Κάτι το οποίο φέρνει την Βαγγελίτσα απέναντί της. Η Φιλιώ είναι πιο κοντά με την Αικατερίνη σαν χαρακτήρας.

Η Βαγγελίτσα με τον πατέρα της (Δημήτρης Αλεξανδρής) στο Προξενιό της Ιουλίας

Έχουμε δει από τα επεισόδια ότι η Φιλιώ έχει κρυφή σχέση με τον γιατρό Γκλαβάνη. Η Βαγγελίτσα πώς θα αντιδράσει σε όλο αυτό; Θα βάλει πλάτες στην αδελφή της;

Η Βαγγελίτσα όσο διαφορετική είναι σε σχέση με τη Φιλιώ, άλλο τόσο την νοιάζεται και την αγαπάει. Θέλει να είναι ευτυχισμένη και να καταφέρει να ζήσει και εκείνη όπως θέλει. Σίγουρα η απιστία, (όπως και με τον μπαμπά της με τη Στάσα) είναι κάτι το οποίο δεν θα υποστηρίξει η Βαγγελίτσα, αλλά στο τέλος θα βάλει τις πλάτες που θα χρειαστεί για να μπορεί να δει την αδελφή της ευτυχισμένη .

Η σειρά στα επεισόδια που βλέπουμε τώρα αρχίζει να μπαίνει στα σκοτεινά και δύσκολα μονοπάτια του κακοποιητή Προβιού, που μας δείχνει το άλλο του πρόσωπο. Παρακολουθείς τα γυρίσματα τέτοιων σκηνών; Πώς το βιώνετε οι υπόλοιποι ηθοποιοί;

Δυστυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτού του είδους τα γυρίσματα σε αυτή τη σειρά. Σαν διαδικασία δεν έχω αμφιβολία ότι είναι δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα εξίσου δημιουργική.

Στα γυρίσματα έχουμε δει ότι υπάρχει αρκετό γέλιο παρότι δραματική σειρά. Υπήρξε κάποια σκηνή που τη σταμάτησες γιατί δεν μπορούσες να σταματήσεις να γελάς; Ή και το αντίστροφο. Να σου ήταν αρκετά δύσκολο ψυχικά.

Αντίστροφη ψυχολογία. Συνήθως κάτι πολύ δραματικό μπορεί να φέρει πολύ γέλιο. Είτε από την πιθανή αμηχανία που μπορεί να δημιουργηθεί , είτε απλά για να ελαφρύνει το κλίμα. Έχει τύχει πολλές φορές που δεν μπορούμε να γυρίσουμε σκηνή από τα γέλια, όχι απαραίτητα κάποια δραματική. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και αρκετή οικειότητα και αυτό μπορεί να φέρει καμιά φορά πολύυυυ γέλιο!

«Ακόμα φωνάζω “μάδρε” την Ελισάβετ Μουτάφη»

Στο Βραχιόλι της Φωτιάς υποδυόσουν τη Ραχήλ. Εκεί είχες ως μητέρα σου την Ελισάβετ Μουτάφη και αδελφό τον Δημήτρη Αριανούτσο. Πώς είναι η συνάντησή σας ξανά σε μια εξίσου επιτυχημένη σειρά;

Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μου που κάθε χρόνο γνωρίζεις και συνεργάζεσαι με καινούργιους ανθρώπους. Όταν όμως συμβαίνει να ξανασυνεργαστείς με ανθρώπους που εκτιμάς και έχεις αναπτύξει και μια σχέση πια, πέρα από συναδελφική, η χαρά είναι μεγαλύτερη. Με την Ελισάβετ όποτε τυχαίνει να βρεθούμε στα γυρίσματα, πίσω από τις κάμερες την φωνάζω ακόμα «μάδρε», όπως στο Βραχιόλι. Υπάρχει μια ήδη «χτισμένη» επικοινωνία και οικειότητα που σε κάνει να νιώθεις μια παραπάνω ασφάλεια.

Η ερμηνεία σου ήταν συγκλονιστική ιδίως όταν εμφανίστηκες μετά τα όσα είχαν συμβεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πού πατάει ένας ηθοποιός για να αποδώσει κάτι τόσο απαιτητικό;

Αρχικά ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια. Ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση στον συγκεκριμένο ρόλο και πόσο μάλλον σε μια δύσκολη σκηνή σαν αυτήν. Αν ο κάθε ρόλος που έρχεσαι αντιμέτωπος να βγάλεις εις πέρας, έχει την οποιαδήποτε δυσκολία, ένας χαρακτήρας που έχει υπάρξει, που έχει ζήσει κάτι τόσο τραγικό και απάνθρωπο, έχει ακόμα πιο μεγάλη δυσκολία. Χρειάζεται ευαισθησία και λεπτό χειρισμό, όχι μόνο από τον ηθοποιό αλλά και από όλη την ομάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έπειτα από προσωπική έρευνα που έκανα, και σύμφωνα με τον τρόπο που είχα προσεγγίσει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, και πάντα με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, Γιώργου Γκικαπέππα, βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.

Ποιος θα ήθελες να είναι ιδανικά ο επόμενος τηλεοπτικός σου ρόλος, σε δράμα ή κωμωδία;

Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση. Αν μπορούσα να επιλέξω θα επέλεγα κάτι σίγουρα τελείως έξω από τα νερά μου και τις «ασφάλειές» μου.

Διαβάστε επίσης

Το προξενιό της Ιουλίας επόμενα επεισόδια: Η Ιουλία γεννά ένα κοριτσάκι, η Χάδω ξεψαχνίζει το παρελθόν της και…