Ο Ζήσης Ρούμπος στο Znews: «Ετοιμάζω late night εκπομπή που θα λέγεται Γκαράζ»
Συνεντεύξεις

Ο Ζήσης Ρούμπος στο Znews: «Ετοιμάζω late night εκπομπή που θα λέγεται Γκαράζ»

Ο Ζήσης Ρούμπος στο Znews: «Ετοιμάζω late night εκπομπή που θα λέγεται Γκαράζ»

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός μάς μίλησε για την επετειακή παράσταση Κάψε το σενάριο όπου παίζει και μας αποκάλυψε τα νέα του τηλεοπτικά σχέδια!

10 χρόνια… αποτυχίες γιορτάζει το Κάψε το σενάριο, η αυτοσχεδιαστική εκπομπή που γνωρίσαμε το 2012 στην τηλεόραση και τελικά έγινε και παράσταση από τον Λάμπρο Φισφή με τον ίδιο, τον Ζήση Ρούμπο και τον Δημήτρη Μακαλιά.

Η παράσταση παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο νέο θέατρο Λυκαβηττού και με αφορμή αυτό μιλήσαμε με τον Ζήση Ρούμπο, έναν ανυπέρβλητα ταλαντούχο κωμικό -πολύ γνώριμο και στο τηλεοπτικό κοινό- και έναν από τους τρεις συντελεστές της παράστασης (μαζί με Φισφή και Μακαλιά).

«Είναι χαρά μου που είμαι με τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε απίστευτη χημεία, η μοναδική ομάδα που έχει κρατήσει και έχουμε πολύ δυνατό επί σκηνής δέσιμο και το πιο μαγικό είναι ότι κάθε παράστασή μας είναι διαφορετική ακριβώς επειδή είναι αυτοσχεδιαστική» μας λέει για την παράσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zissis Roumbos (@zissis_roumbos)

Θα χρειαστούμε πολύ μελάνι για να καταγράψουμε το πλήρες βιογραφικό του Ζήση Ρούμπου καθώς είναι αεικίνητος, πολυτάλαντος και βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει με αυτά που κάνει.

Αρκεί να πούμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι είναι απόφοιτος της Σχολής Βεάκη – κανονικός ηθοποιός δηλαδή, όχι αστεία!- δεινός gamer, συγγραφέας κόμικ ενώ ετοιμάζει και επιτραπέζιο παιχνίδι που θα σχεδιάσει εξ ολοκλήρου (καθότι και παρολίγον φοιτητής στην Καλών Τεχνών).

Πάνω από όλα όμως είναι πατέρας του μικρού Μάρκου.

Την περασμένη σεζόν τον απολαύσαμε στο late night παιχνίδι του Star Οι 100 ενώ τον έχουμε δει σε αμέτρητες συμμετοχές σε κωμικές σειρές αλλά και εξίσου αμέτρητες κωμικές παραστάσεις.  Τι μας είπε;

Το Κάψε το σενάριο τότε και τώρα

Το Κάψε το σενάριο το γνωρίσαμε πρώτη φορά τηλεοπτικά το 2012, ήταν κάτι πολύ πρωτοποριακό. Τι έχει αλλάξει από τότε στην τηλεόραση;

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοξεκινήσαμε ο αυτοσχεδιασμός γενικά ήταν κάτι πάρα πολύ καινούργιο σαν είδος, κωμικό και θεατρικό, οπότε ήταν κάτι πολύ φρέσκο τηλεοπτικά, πολύ πειραματικό. Ήταν μεγάλη μου χαρά που συμμετείχα σε ένα τέτοιο project αλλά δίχασε τον κόσμο. Κερδίσαμε το κοινό μας αλλά έπρεπε να αποδείξουμε πρώτα ότι είμαστε καλοί σε αυτό. Οι παραστάσεις που έχουμε κάνει από τότε μέχρι σήμερα ανελλιπώς έχουν αποδείξει ότι ο κόσμος αγάπησε το είδος και το θεωρώ πολύ μεγάλη μας νίκη.

Έχει αλλάξει στην τηλεόραση η διάθεση για πειραματισμό για νέα πράγματα όχι μόνο κωμικά αλλά και σε παραγωγές, η διάθεση να φτιάξουμε προϊόντα που να μπορούν να ταξιδέψουν και έξω από τη χώρα. Αυτό το θεωρώ πολύ θετικό. Η τηλεόραση δεν πειραματίζεται απαραίτητα σε avant garde είδη, αλλά ως προς το τι προϊόντα θα τολμήσει να βγάλει, είτε πετύχουν είτε όχι.

Θα στεκόταν σήμερα μια εκπομπή όπως το Κάψε το σενάριο; Ή ακόμα περισσότερο κάτι σαν το Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος;

Μιλάτε για μία δουλειά που συμμετείχα και ήταν επίσης πάρα πολύ πρωτοποριακή. Το animation στην Ελλάδα στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ πίσω. Θεωρώ όμως ότι πλέον το έδαφος είναι κάπως πιο έτοιμο για να γίνουν τέτοιες δουλειές, καθότι έχει έρθει το ίντερνετ που έχει ενώσει τα πάντα και είναι πολύ καλύτερη εποχή για να δοκιμαστούν πράγματα τέτοιου είδους.

Αυτό που εισπράττουμε στην καθημερινότητά μας ειδικά μετά την καραντίνα είναι μια τάση να είναι ο κόσμος ευέξαπτος για ασήμαντο λόγο, να μην δέχεται τον άλλον. Στο stand up το κοινό σας σήμερα είναι πιο μαγκωμένο από παλιά ή επειδή έχει ανάγκη να γελάσει έρχεται διαφορετικά στις παραστάσεις;

Όντως υπάρχει μια μεγάλη ψυχολογική πίεση που μας επηρεάζει όλους. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ασχολούμαι με την κωμωδία γιατί ο κόσμος που έρχεται να δει κωμωδία έχει μόνο έναν στόχο, ένα κίνητρο, να ξεχαστεί και να περάσει καλά. Εγώ σαν κωμικός αυτό έχω πάντα στο μυαλό μου και ενοποιεί πολύ τον κόσμο η ανάγκη του να περάσουμε καλά.

Το γέλιο έχει γίνει πιο δύσκολο ή το δράμα πουλάει περισσότερο, ειδικά στην τηλεόραση;

Δεν θέλω να ακουστεί ψωνισμένο, όμως επειδή γράφω για την τηλεόραση, η κωμωδία είναι πολύ πιο δύσκολη από το δράμα. Εξού και είναι πολύ πιο ανεβασμένος ο πήχης όταν καλείσαι να γράψει κάτι καλό κωμικό είτε είναι θέατρο είτε τηλεόραση. Είναι δύσκολη η κωμωδία γιατί είναι το μοναδικό είδος τέχνης που αυτόματα, επιτόπου καταλαβαίνεις αν είναι καλός ή όχι. Το κριτήριο είναι ο κόσμος, ή θα γελάσει ή δεν θα γελάσει. Αυτό το κάνει αυτόματα δύσκολο. Ένα δράμα πιο εύκολα θα περάσουν τα αδύναμά του σημεία στα ψιλά γράμματα, χωρίς να το υποτιμώ. Στην κωμωδία δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει να σε κάνει να γελάσεις.

Εσείς γελάτε με αυτά που γράφετε ή παίζετε;

(Γέλια) Προσπαθώ να βιώνω αυτά που γράφω ή να σκέφτομαι σαν θεατής οπότε κοιτάω πρώτα από όλα να μου φαίνονται αστεία. Απλά από την εμπειρία μου και το στατιστικό δείγμα τόσα χρόνια προσπαθώ να ρυθμίζω τι πιστεύω ότι θα κάνει τον κόσμο να γελάσει.

Είναι μια ερώτηση που σας κάνουν τακτικά αν είστε εξίσου κωμικός και στην κανονική σας ζωή;

Είναι μία ερώτηση που μου κάνουν σε κάθε συνέντευξη! (Γέλια). Θα απαντήσω διαφορετικά σήμερα και θα πω «όχι, είμαι περισσότερο».

Μιας και είστε και μπαμπάς, είναι το χιούμορ ένας έξυπνος τρόπος διαπαιδαγώγησης;

Είναι τα δύο συστατικά που πάντα μοιράζομαι και με τους άλλους γονείς και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, το χιούμορ και ο ενθουσιασμός. Αυτά τα στοιχεία με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σαν μπαμπά γιατί με τον ενθουσιασμό -σε αντίθεση με το «πρέπει»- μπορώ να περνάω πράγματα στον μικρό μου και έτσι να ενθουσιάζεται και αυτός και να τα ακολουθεί.

Αν σας έλεγε ότι θέλει να κάνει ό,τι και εσείς, πώς θα αντιδρούσατε;

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είναι ευτυχισμένος ό,τι κι αν κάνει. Έχω πάρει χαμπάρι τώρα που πλησιάζω τα πενήντα ότι το μόνο πράγμα που είναι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να είσαι ευτυχισμένος. Οπότε όσο πιο γρήγορα κανείς κυνηγήσει και δει τι τον κάνει ευτυχισμένο τόσο το καλύτερο για αυτόν. Ό,τι απόφαση και αν πάρει στη ζωή του θέλω να είναι ευτυχισμένος. Κατά τα άλλα, θα πάρει πρώτα ένα χαρτί γιατρός, δικηγόρος και ας κάνει ό,τι θέλει! (Γέλια). Κλασικές ατάκες του παρελθόντος!

Τι είναι πιο δύσκολο στον χειρισμό, το κοινό μιας παράστασης ή ένα μωρό;

Με τη γυναίκα μου ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί και ο μικρούλης μας ήταν πολύ καλόβολος, από πολύ νωρίς. Ούτε στον ύπνο πρόβλημα, ούτε στο φαγητό. Για μένα θεωρώ το κοινό.

«Ετοιμάζω εκπομπή στο Action 24»

Πώς θα περιέγραφε ένας stand up comedian την έναρξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν;

Δεν έχω δει καθόλου τηλεόραση, δεν έχω χρόνο να δω τα τηλεοπτικά προϊόντα, τα βλέπω αφού ανέβουν. Έχω δει τους τίτλους και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Βλέπω μία ωραία παραγωγική επιστροφή στο παρελθόν με κοστούμια. Είναι ωραίο που γίνεται επένδυση σε μεγάλες παραγωγές.

Τα δικά σας τηλεοπτικά πλάνα; Οι 100 θα επανέλθουν;

Οι 100 δεν γνωρίζω 100%. Εγώ βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ετοιμάζω μία εκπομπή που θα παρουσιάζω εγώ και θα λέγεται Γκαράζ -χωρίς να έχει κλειδώσει κάτι οριστικά. Θα είναι στο Action 24, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ως late night show με καλεσμένους και κωμική ατμόσφαιρα.

Από τη συμμετοχή του στο κωμικό παιχνίδι του Star, Οι 100 με παρουσιαστή τον Λάμπρο Φισφή

Ο Φισφής… πρωθυπουργός και η «αστακοκατσαρίδα»

Αν αύριο σας έλεγαν ότι διορίζεστε υπουργός σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Φισφή και υπουργούς μεταξύ άλλων τον Μακαλιά, τον Σαρακατσάνη, τον Μαθιουδάκη ποια θα ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

Θα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος να είμαι σε ένα τέτοιο επιτελείο. Δεν ξέρω πόσο καλό θα ήταν αυτό για τη χώρα αλλά να μου πεις πόσο χειρότερα να είναι; (Γέλια).

Με Φισφή, Μακαλιά, Μαθιουδάκη και άλλους συνεργάτες αποτελείτε ένα σφιχτό πυρήνα ανθρώπων που κρατάτε ψηλά τη σημαία όχι μόνο του stand up αλλά και της κοινωνικής κριτικής μέσα από το πρίσμα του γέλιου. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό; Σας βαραίνει σαν έργο;

Δεν είναι καθόλου εύκολο για μένα. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει καθόλου να πολώνω τον κόσμο. Θέλω να βρίσκω τι είναι το κοινό που έχουμε όλοι οι άνθρωποι που είμαστε στον ίδιο χώρο, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν γίνεται στην καθημερινότητά μας όπου συνεχώς βρίσκουμε πράγματα για να μας χωρίζουν. Συνήθως όταν είμαστε χωρισμένοι και πλακωνόμαστε, κάποιος επωφελείται. Προτιμώ στον σχολιασμό μου για όσα συμβαίνουν που είναι πολύ περιορισμένος να είμαι πολύ φειδωλός γιατί πολύ εύκολα πια ο κόσμος και δικαιολογημένα χωρίζεται. Όχι μόνο στην παράσταση, στα social, στις συζητήσεις. Περνάμε μια τεράστια ψυχολογική πίεση, μπορεί να πεις «καλημέρα» και να σου πει ο άλλος «πού την είδες ρε μεγάλε;». Οπότε προσπαθώ να βρίσκω πράγματα που μας ενώνουν και ένα από αυτά είναι το χιούμορ, ακόμα και στα σοβαρά, όσο επιτρέπει η περίσταση γιατί κάποια πράγματα δεν σηκώνουν ούτε κωμωδία δυστυχώς.

Κλείνοντας, θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας ένα κουλό περιστατικό που σας έχει συμβεί σε παράσταση;

Όλα αυτά τα χρόνια με τα παιδιά έχουν συμβεί άπειρα κωμικά, από σαβούρες στην σκηνή μέχρι βροχή σε καλοκαιρινή περιοδεία όπου τρέχαμε να κρυφτούμε. Από τα highlights τα κλασικά για μένα – καθώς όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι έχω μια «αγάπη» προς τα έντομα και ειδικά τις κατσαρίδες- είναι σε περσινή παράσταση στην Κρήτη όπου προσγειώθηκε την ώρα που παίζαμε μια αστακοκατσαρίδα στον σβέρκο μου! Και λέω αστακοκατσαρίδα γιατί ήταν σαν γενετικό πείραμα, οπότε καταλαβαίνετε την αντίδρασή μου και του κόσμου και φυσικά του Λάμπρου και του Δημήτρη που έπεσαν κάτω από τα γέλια. Εγώ οριακά έφυγα από την παράσταση. Δεν υπήρχε περίπτωση να πιστέψουν ότι ήταν μέρος του σεναρίου γιατί αυτό το πράγμα είχε δικό του… ΑΦΜ! (Γέλια).

Πού θα δείτε το Κάψε το σενάριο;

Το Κάψε το Σενάριο γιορτάζει 10 χρόνια και σας καλεί στη μεγαλύτερη παράσταση της ζωής του, σε έναν από τους ιστορικότερους χώρους της Ελλάδας, το θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο υποδέχεται ξανά θεατές μετά από 15 χρόνια!

Σενάριο: Δεν υπάρχει
Σκηνικά: Δεν υπάρχουν
Κουστούμια: Δεν υπάρχουν
Εσύ μπαίνεις στο ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου ακόμα και ηθοποιού και οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος υπακούν στις πιο τρελές σου ιδέες.

To Κάψε το Σενάριο είναι η μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 2012 μέσα από το ομώνυμο πρόγραμμα του MEGA, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό comedy show το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα μορφές κωμωδίας όπως το Stand Up Comedy και το Improv.

Βασίζεται στη διάδραση και τον αυτοσχεδιασμό, δίνοντας τη δύναμη στο θεατή να ορίσει αυτό που θέλει να δει, επιτρέποντάς του να φτιάξει μια παράσταση μοναδική και ανεπανάληπτη κάθε φορά. Μια παράσταση που οι κωμικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και από τις εντολές του κοινού δημιουργούν από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και πολλές φορές χωρίς ποιότητα.

Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά special και sold out περιοδείες, ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show με καταιγιστικό ρυθμό, «καμμένο» χιούμορ και ότι άλλο αποφασίσει το κοινό. Φέτος μάλιστα, γιορτάζουν και τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας με μια επετειακή περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο Λυκαβηττού.

Έναρξη: 21:30, Διάρκεια: 120 λεπτά – Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του: (Public, Wind, Media Markt, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, Metro, My Market)

Tickets link: https://www.viva.gr/tickets/theater/kapse-to-senario-7-oktobriou-theatro-lykabittou/

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

Production: HAH Comedy / TMR Entertainment Group