«Στα σύρματα»: Ο Δημήτρης Μαζιώτης μιλάει στο Znews και μας συστήνει τον «Βαμβακάρη»
Συνεντεύξεις

«Στα σύρματα»: Ο Δημήτρης Μαζιώτης μιλάει στο Znews και μας συστήνει τον «Βαμβακάρη»

«Στα σύρματα»: Ο Δημήτρης Μαζιώτης μιλάει στο Znews και μας συστήνει τον «Βαμβακάρη»

Ο βαρυποινίτης «Βαμβακάρης» 77367 αποκαλύπτει τα πάντα!

Πολλά υποσχόμενη έρχεται η νέα σειρά της ΕΡΤ, «Στα σύρματα», που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:45.

Η κωμική σειρά της ΕΡΤ διαδραματίζεται μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με τους κρατούμενους να δίνουν το δικό τους στίγμα σε κάθε σκηνή.

Το σενάριο υπογράφει ο Χάρης Μαζαράκης και ο Νίκος Δημάκης, τη σκηνοθεσία ο Χάρης Μαζαράκης ενώ το καστ αποτελείται από εκλεκτούς εκπροσώπους της υποκριτικής.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Μαζιώτης που έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, αρκετές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και στις «Άγριες Μέλισσες» που έκαναν τεράστια επιτυχία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Maziotis (@dimitris__maziotis)

Ο Δημήτρης Μαζιώτης μιλώντας στο Znews μας συστήνει τον βαρυποινίτη 77367 «Βαμβακάρη» που θα υποδυθεί «Στα σύρματα» και δίνει ένα μικρό hint για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

«Στα σύρματα», λοιπόν! Η νέα σειρά της ΕΡΤ που κάνει πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου. Πώς σας έγινε η πρόταση να συμμετέχετε σε αυτή τη σειρά;

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Χάρης Μαζαράκης, με κάλεσε και μου ανέφερε πως έχει γράψει για μια νέα σειρά που ετοιμάζει έναν ρόλο που θεωρεί ότι είναι ιδανικός για εμένα. Κατόπιν λοιπόν συναντήσεων και συζητήσεων και αφού φυσικά διάβασα το εξαιρετικό σενάριο που έχει γράψει μαζί με τον Νίκο Δημάκη, ήταν μονόδρομος η νέα μας αυτή συνεργασία .

Όταν διαβάσατε την υπόθεση τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε;

Καταρχάς μιλάμε για μία κωμωδία με πολύ έξυπνη και σύγχρονη γραφή, στην οποία το μεγαλύτερο μέρος της δράσης των ηρώων τοποθετείται σε μία φυλακή. Αυτό από μόνο του σαν θέμα φέρει μία «κόντρα» με την κωμωδία .

Διαβάζοντας, λοιπόν, το σενάριο συνειδητοποιεί κάποιος πως πράγματι η κωμωδία και γενικότερα οι κωμικές καταστάσεις προκύπτουν από την αδυναμία ενός ήρωα από το να βιώνει δύσκολες καταστάσεις.

Ο τρόπος τώρα που θα αποδώσει κάποιος τις δυσκολίες αυτές που βιώνουν οι ήρωες δείχνει πόση μαεστρία έχει στην κωμωδία. Και το ντουέτο που γράφουν αυτή τη σειρά πραγματικά είναι μαέστροι σε αυτό. Όλη η ατμόσφαιρα της φυλακής , οι σχέσεις των κρατουμένων αλλά και οι επιρροές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον στους κρατούμενους έχουν αποδοθεί με τέτοιο τρόπο που γελάς συνεχώς.

Εσείς υποδύεστε τον «Βαμβακάρη». Πείτε μου λίγα λόγια για τον ρόλο σας και πώς προέκυψε αυτό το «παρατσούκλι» στον συγκεκριμένο κρατούμενο;

Εγώ υποδύομαι στη σειρά τον Μάρκο Μάρκου ή αλλιώς Βαμβακάρης.

Το όνομά Βαμβακάρης φυσικά είναι το παρατσούκλι μου αφού ανήκω στην ομάδα των ρεμπετών (Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Μητσάκης).

Οι ρεμπέτες λοιπόν είναι τρεις κατάδικοι που συγκατοικούν στο ίδιο κελί, το οποίο μάλιστα έχουν διακοσμήσει αναλόγως. Λατρεύουν την ρεμπέτικη μουσική ,παίζουν και συνθέτουν μουσικήή έτσι νομίζουν τουλάχιστον .

Η φατρία των ρεμπετών είναι η πιο δυνατή μέσα στη φυλακή. Όταν ξεκινάει σειρά και κατά τη διάρκεια της συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που απειλούν την κυριαρχία τους και την δύναμη τους μέσα στη φυλακή .

Ο Βαμβακάρης είναι ο πιο οξύθυμος από τους τρεις, συνεχώς εμπλέκεται σε καυγάδες και όλα θέλει να τα λύσει με την βία και το ξύλο.

Δεν έχει καθόλου υπομονή ούτε αίσθηση της διαπραγμάτευσης παρά μόνο να βγει μπροστά και με τη βία να λύσει τα ζητήματα.

Μεταξύ άλλων, συμμετέχει και ο Λάκης Γαβαλάς που έχει ζήσει τη ζωή μέσα στις φυλακές και έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτό. Σας βοήθησε καθόλου ώστε να μπείτε στην ψυχοσύνθεση ενός κρατούμενου;

Ο Λάκης Γαβαλάς υποδύεται τον καθηγητή των καλλιτεχνικών μέσα στη φυλακή και είναι ο άνθρωπος που κάνει πράξη τις «ποινές» των κρατουμένων, με έναν δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.

Ο Λάκης είναι ένας ευφυής άνθρωπος, αυτοδημιούργητος, άνθρωπος που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους συνθήκη ζωής και μέσα σε αυτή τη συνθήκη έχει την μαεστρία να επιβιώνει αλλά και να δημιουργεί.

Κάναμε πάρα πολλές κουβέντες μαζί για την εμπειρία του αυτή και μοιράστηκε αρκετά πράγματα για τις συνθήκες των φυλακών αλλά και τις συμπεριφορές των ανθρώπων εκεί ,που σίγουρα μου φάνηκαν χρήσιμες στην προσέγγιση του ρόλου μου.

Τι συμβουλές σας έδωσε;

Δεν είναι άνθρωπος που δίνει συμβουλές απλά μέσα από πολύωρες κουβέντες μαζί του για τις φυλακές σε κάνει να παίρνεις «δουλειά» για το σπίτι .

Αφορμές που σε βοηθούν στην ψυχοσύνθεση αλλά και την δράση γενικότερα του ρόλου σου.

Ήδη με όσα έχουμε δει από τα γυρίσματα, υπόσχεται αρκετό γέλιο η σειρά. Τι έχουμε να περιμένουμε στο πρώτο επεισόδιο;

Δεν το συζητώ! Είναι η σειρά που φέτος θα προσφέρει άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές. Ξέρεις, είναι πολύ σπάνιο να διαβάζεις ένα σενάριο και να γελάς πολύ! Και το γέλιο μάλιστα «προσφέρεται» με έναν πολύ έξυπνο τρόπο.

Στο πρώτο επεισόδιο, λοιπόν, όπως είναι φυσικό θα γίνει η πρώτη παρουσίαση όλων των ηρώων της σειράς και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της .

Το κλίμα της σειράς , όλοι οι μικρόκοσμοι αυτοί για άλλους θα είναι αστείοι και για άλλους περίεργοι .Και φυσικά θα αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα.

Πιστεύω πως θα υπάρχουν πολλοί που μόλις τελειώσει το πρώτο επεισόδιο θα θέλουν κατευθείαν να δουν το δεύτερο .

Ετοιμάζετε κάτι άλλο είτε τηλεοπτικά είτε θεατρικά;

Είμαστε σε εντατικά γυρίσματα αυτή την περίοδο για να προλάβουμε να κλείσουμε τα επεισόδια οπότε δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο στην τηλεόραση.

Όσο αφορά το θέατρο είμαι σε τελικές συζητήσεις για κάτι πάρα πολύ ωραίο το οποίο όμως θα μπορώ να το ανακοινώσω λίγο Αργότερα.

Διαβάστε επίσης

«Στα σύρματα»: Το αστείο γαϊτανάκι που διαδραματίζεται στις φυλακές και οδηγεί σε περιπέτειες