Βαγγέλης Χαρισόπουλος στο Znews: «Παίκτρια στο Shopping Star μου ζητούσε να τη σχολιάζω ανελέητα»
Συνεντεύξεις

Βαγγέλης Χαρισόπουλος στο Znews: «Παίκτρια στο Shopping Star μου ζητούσε να τη σχολιάζω ανελέητα»

Βαγγέλης Χαρισόπουλος στο Znews: «Παίκτρια στο Shopping Star μου ζητούσε να τη σχολιάζω ανελέητα»

Η φωνή του Shopping Star μιλά για την παρουσία του στο δημοφιλές παιχνίδι μόδας και μας μυεί στον κόσμο της σάτιρας και του stand up

Μπορεί να περάσεις από δίπλα του στον δρόμο και να μην τον αναγνωρίσεις… αλλά τη φωνή του την ξέρεις, σου είναι εξαιρετικά οικεία, πολύ απλά γιατί την ακούς σε τηλεόραση και ραδιόφωνο εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.

Η φωνή του Βαγγέλη Χαρισόπουλου είναι το σήμα κατατεθέν του, όπως και το ιδιάζον χιούμορ του, πάνω στο οποίο έχει χτίσει τα θεμέλια της επιτυχημένης καριέρας του.

Αν σου πω ότι είναι ο άνθρωπος που σχολιάζει τις παίκτριες στο Shopping Star, που τις περισσότερες φορές καταφέρνει να «κλέβει» την παράσταση πολύ περισσότερο και από τις ίδιες, έχεις ήδη θυμηθεί τρεις φορές που έχεις δακρύσει από τα γέλια με τις ατάκες του.

Είναι ο ίδιος τύπος που σου κράτησε την καλύτερη παρέα κάποια από εκείνες τις φορές που περίμενες ανυπόμονα να ξεκολλήσεις από το μποτιλιάρισμα, αφού με το απολαυστικό όσο και αιχμηρό του ταπεραμέντο «οργώνει» και τα ερτζιανά.

Και επειδή ούτε το ράδιο ούτε η τηλεόραση κατάφεραν να χωρέσουν το ταλέντο του είπε να μας συστηθεί και ως stand up comedian, με shows που βγαίνουν sold out σε χρόνο dt.

Πολλά χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία και σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία συμπληρώνουν το πολυσέλιδο βιογραφικό του, από το οποίο στο τσακ ξέφυγε η υποκριτική.

Ηθοποιός μπορεί να μην έγινε – ευτυχώς για το θέατρο σύμφωνα με τον ίδιο – αλλά – ευτυχώς για όλους εμάς – η σκηνή εν τέλει δεν τον στερήθηκε.

Πολυμήχανος και ετοιμόλογος ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος ανεβαίνει στο stage του Arch την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, εξαπολύοντας μια «επίθεση» γέλιου και αυτοσαρκαστικού χιούμορ που δεν πρέπει να χάσεις και ήταν η καλύτερη αφορμή για να τον προσεγγίσω και να μου αποκαλύψει τα πάντα γύρω από τον ίδιο και τον θαυμαστό κόσμο της σάτιρας.

Τελικά Βαγγέλη Χαρισόπουλε… πόσο χρόνο έχεις;

Ελπίζω πολύ ακόμη. Είναι μια φράση που βγαίνει από τη ζωή μου. Πρώτον διότι την ακούω άπειρες φορές από τις παίκτριες του Shopping Star, όταν ψωνίζουν, με εμένα να απαντάω στο ρόλο της κλεψύδρας. Έπειτα, είναι η κλασική ερώτηση που κάνουμε όλοι οι κωμικοί σε παραστάσεις που ανεβάζουμε από κοινού, για να ξέρουμε πόσο θα παίξουμε στη σκηνή.

Είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση για έναν stand up comedian να μπορέσει σε ένα σόου 60 λεπτών ή παραπάνω να κάνει τον θεατή να γελάσει με όλες του τις ατάκες. Σε αγχώνει αυτό για την παράστασή σου στο Αrch;

Μεγάλη πρόκληση είναι ακόμη και τα πέντε λεπτά για έναν κωμικό, διότι αν το κοινό δεν γελάσει, τα πέντε λεπτά γίνονται αιώνας. Επίσης, είναι αδύνατον να γελάσει με ΟΛΕΣ τις ατάκες. Αν γίνει αυτό, τότε είσαι έτοιμος για το Hollywood Hall of Fame. Είμαι αγχωμένος για τις περισσότερες παραστάσεις, πόσο μάλλον γι΄αυτήν που θα ανεβάσω σε έναν τόσο ωραίο χώρο, στο Arch, και είναι η 3 φορά που παρουσιάζω το solo μου.

Ανήκεις στους τυχερούς που η ατάκα ρέει εύκολα στο χαρτί;

Στο Shopping Star, ναι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει ποτέ στο stand up comedy. Οι παραστάσεις που βλέπετε, είναι αποτέλεσμα πολλών δεκάδων δοκιμών των αστείων σε μικρότερες σκηνές, ώστε να σμιλευτούν και να διαμορφωθούν σε ένα τελικό show. Πολλά αστεία μου έρχονται πριν κοιμηθώ, και εκεί έχω την ψευδαίσθηση ότι οι ατάκες «ρέουν» σαν ποτάμι, αλλά όταν μετά τις προβάρω, διαπιστώνω ότι δεν είναι τόσο φοβερές, οπότε ξαναγράφω. Συμπέρασμα: Τσάμπα το ξενύχτι.

Πότε «κόλλησες» το μικρόβιο του stand up; Ήθελες διαβάζω να γίνεις ηθοποιός αλλά οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν. Είναι το stand up για σένα ένας τρόπος να έρθεις κοντά με το όνειρο των εφηβικών σου χρόνων;

Ήθελα να γίνω ηθοποιός στο βαθμό που το σκέφτονται οι περισσότεροι νέοι, εκεί, μετά το σχολείο. Όταν δεν έχεις ιδέα τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Ευτυχώς για το θέατρο, όταν πήγα να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις των κρατικών σκηνών, είχα ήδη συμπληρώσει το 26ο έτος και ήμουν πολύ μεγάλος. Σωθήκατε, αδέλφια. Το μικρόβιο του stand up το κόλλησα λίγο πριν φύγει το 2017 και εξελίχθηκε σε έρωτα. Όταν ήμουν έφηβος, ήταν άγνωστο ακόμη στην Ελλάδα.

Υποθέτω ένας από τους μεγαλύτερους φόβους στο stage είναι να μην γελάσει το κοινό; Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις;

Φαντάσου τον φόβο που έχει κάποιος όταν βρίσκεται μέσα σε ένα μπαρ γεμάτο κόσμο, διασχίζει όλο το μαγαζί για να μιλήσει σε μια γυναίκα που του αρέσει, αυτή τον «γειώνει» μπροστά σε όλους και αναγκάζεται να επιστρέψει στην παρέα του σαν βρεγμένο γατί. Τώρα πολλαπλασίασέ το αυτό επί 10, και καταλαβαίνεις πως είναι αυτός ο φόβος του κοινού που δεν γελάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πας στο επόμενο αστείο, και αν δεν γελάσουν και εκεί, πας στο αμέσως επόμενο. Αν δεν γελάσουν και εκεί, καλό κουράγιο.

Θεωρείς οι Έλληνες είναι εξοικειωμένοι με το stand up σαν ψυχαγωγικό μέσο;

Όσο περνάει ο καιρός, το stand up γίνεται όλο και πιο mainstream. Εξακολουθεί βέβαια να είναι ένα θεατρικό είδος που γοητεύει περισσότερο τις νέες ηλικίες, αλλά ο μέσος όρος ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο.

Έχεις πει στο παρελθόν ότι η πολιτική είναι ένα θέμα που θα ήθελες να ενσωματώσεις κάποια στιγμή στη σκαλέτα σου. Τι σε εμπόδισε ως τώρα να το κάνεις;

Οι πολιτικές αναφορές στα κείμενα stand up έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα. Πρέπει να είναι πάντα επίκαιρες. Δηλαδή, όταν γράφεις ένα αστείο για μια δήλωση που έκανε ένας πολιτικός, το αστείο αυτό μετά από μια εβδομάδα θα είναι μπαγιάτικο, εκτός και αν είναι ιδιοφυές. Ο κόσμος γελάει ευκολότερα με αναφορές στην καθημερινότητά του παρά με την πολιτική. Άσε που με τα πολιτικά αστεία αποκλείεις πολλές φορές θεατές που απλώς δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου. Παρόλα αυτά, θα το κάνω κι αυτό, πού θα μου πάει.

Πιστεύεις το ελληνικό κοινό είναι πρόθυμο να ακούσει με χιούμορ πολιτική σάτιρα;

Αν δεν έχει παρωπίδες, ναι. Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος είναι πλέον πολύ φανατισμένος.

Το Shopping Star, η Καγιά και η Ηλιάνα

Κεφάλαιο Shopping Star! Πώς, πότε, γιατί;

Το Shopping Star με «φλέρταρε», όταν είχα ήδη βγει από μία περιπετειώδη «σχέση» με το πρωινό του παλιού Mega. Μόλις είδα τα επεισόδια που είχαν παίξει στο εξωτερικό, κατάλαβα ότι μου ταίριαζε γάντι, οπότε υπέκυψα αμέσως.

Οι ατάκες σου για πολλούς είναι το «αλατοπίπερο» της εκπομπής. Πιστώνεις στη συμμετοχή σου ένα μερίδιο της επιτυχίας του Shopping Star;

Όλοι οι συντελεστές έχουν μερίδιο της επιτυχίας, καθώς είναι αποτέλεσμα φοβερής ομαδικής δουλειάς. Απ΄ότι διαπιστώνω πάντως από την επικοινωνία με τον κόσμο, αρέσει και η δική μου πινελιά, και αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ.

Έχει τύχει κάποιο σχόλιό σου να ενοχλήσει κάποια παίκτρια και να στο έχει εκφράσει;

Μετά από 1300 επεισόδια θα ήταν παράξενο αν δεν είχε συμβεί και αυτό. Το συζητήσαμε, όμως, και πιστεύω ότι με κατάλαβε.

Ευτράπελα με παίκτριες έχουν συμβεί; Υπάρχει κάποιο αστείο backstage που μπορείς να μοιραστείς;

Επειδή δεν επισκέπτομαι συχνά το studio όπου γίνονται τα γυρίσματα, καθώς εγώ εργάζομαι στα μοντάζ, δεν έχω πολλές επαφές με το backstage. Θυμάμαι, όμως, μια φορά που οι 4 από τις 5 παίκτριες της εβδομάδας, με καλόπιαναν για να μην τις …τρολάρω, και η 5 η μου ζητούσε ακριβώς το αντίθετο: να την σχολιάζω ανελέητα.

Βίκυ Καγιά, Ηλιάνα Παπαγεωργίου… Ποια από τις δύο είναι μεγαλύτερο «πειραχτήρι» στα γυρίσματα;

Και οι δύο είναι πολύ ευχάριστοι και άμεσοι άνθρωποι και άψογες συνεργάτιδες. Θαυμάζω τη ζωντάνια και των δύο στη διάρκεια των γυρισμάτων που είναι πολύωρα.

Βλέπεις τον εαυτό σου κάποια στιγμή σε κάποιο διαφορετικό πρότζεκτ στην τηλεόραση; Σου έχει προταθεί κάτι;

Κατά καιρούς συζητάω διάφορα πράγματα. Το concept που θα με συγκινούσε θα ήταν μια σατιρική εκπομπή, αλλά και κάτι σχολιαστικό. Γιατί όχι;

Είσαι άνθρωπος της ατάκας και ο σχολιασμός ρέει στο αίμα σου, όπως έχεις αποδείξει. Αν σου έκαναν πρόταση για κάποιο πάνελ σε πρωινή εκπομπή θα δεχόσουν;

Ναι, ειδικά αν μπορούσα να βάλω την δική μου χιουμοριστική σφραγίδα. Οι πρωινές εκπομπές έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, και δεν ξέρω αν αφήνουν χώρο για κάτι τέτοιο.

Τηλεόραση ή ραδιόφωνο σου δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων;

Μακράν το ραδιόφωνο. Το ραδιόφωνο είναι σαν μια ευχάριστη βόλτα στην παραλία, και η τηλεόραση είναι σαν την πρώτη ώρα στο σχολείο.

Αντιμετωπίζεις με χιούμορ και τις όποιες δυσκολίες στη ζωή σου;

Ναι, διότι αλλιώς δεν γίνεται. Εξάλλου, τι είναι το χιούμορ; Ένα ανθεκτικό κράνος στις συνεχείς καρπαζιές που δεχόμαστε από τη ζωή. Εντάξει, σταματάω με τις παρομοιώσεις. Να φοράτε κράνος, όμως. Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα.

Τι να σου ευχηθούμε για το μέλλον;

Να μην χαλάσει το αμάξι μου στην πανελλαδική περιοδεία της παράστασης. Είναι παλιό και το φοβάμαι, δεν σου κρύβω.

Πού θα δείτε τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο;

Μην χάσετε τη σόλο stand up παράστασή του «Πόσο χρόνο έχω;» την Πέμπτη 30/11, Arch Club-Live Stage (Ελασιδών 6, Γκάζι)

Έναρξη: 21:30, Διάρκεια: 60′ λεπτά

Production: HAH Comedy / TMR Entertainment Group

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Η παράσταση θα… περιοδεύσει:

1/12 Act Theater, Πάτρα

2/12 Brooklyn, Καλαμάτα