James Cameron: «Σας τα ‘λεγα από το 1984 για την Α.Ι. και δεν με ακούγατε!»
TV Gossip

James Cameron: «Σας τα ‘λεγα από το 1984 για την Α.Ι. και δεν με ακούγατε!»

James Cameron: «Σας τα ‘λεγα από το 1984 για την Α.Ι. και δεν με ακούγατε!»

Η συνέντευξη του σκηνοθέτη σε ελληνικής καταγωγής Καναδή δημοσιογράφο θα συζητηθεί

Συνέντευξη στην καναδική τηλεόραση και στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Vassy Kapelos έδωσε ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού», James Cameron.

Σε αυτήν μίλησε μεταξύ άλλων και για την τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι.) που βρίσκεται στο επίκεντρο ως αιτία της μεγάλης απεργίας των ηθοποιών στο Χόλιγουντ.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης επικαλέστηκε την ταινία του «Ο Εξολοθρευτής» το 1984 με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger  σε ρόλο cyborg προγραμματισμένου να σκοτώνει.

«Συμμερίζονται τον προβληματισμό τους. Σας προειδοποίησα παιδιά το 1984 αλλά δεν ακούσατε!» είπε με μια δόση χιούμορ απαντώντας σε ερώτηση αν συμφωνεί με τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα απειλήσει την ανθρωπότητα.

Όπως εξήγησε πρέπει να αξιολογηθεί ποιος αναπτύσσει αυτήν την τεχνολογία και αν το κάνει για κέρδος ή για άμυνα.

«Νομίζω το να μετατραπεί η ΑΙ σε όπλο είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος γιατί θα μπούμε σε μία κατάσταση όπου τα πυρηνικά όπλα θα μάχονται την τεχνητή νοημοσύνη και η μάχη θα κορυφωθεί.

Οι μάχες θα δίνονται από τους υπολογιστές σε ταχύτητες που οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να παρέμβουν και δεν θα μπορούν ούτε να αποκλιμακώσουν».

Σε ό,τι αφορά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην βιομηχανία του θεάματος, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα να αντικατασταθούν οι ηθοποιοί, «οι ρόλοι χτίζονται πάνω τους».

«Ας περιμένουμε 20 χρόνια και αν η τεχνητή νοημοσύνη κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου τότε θα πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά» είπε χαρακτηριστικά.