Καίτη Γαρμπή: «Να φοβηθώ και να βάλω την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό;»
TV Gossip

Καίτη Γαρμπή: «Να φοβηθώ και να βάλω την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό;»

Καίτη Γαρμπή: «Να φοβηθώ και να βάλω την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό;»

Οι γυναικοκτονίες και η τοποθέτησή της στα social media

Στο περιοδικό InStyle και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή παραχώρησε συνέντευξη η Καίτη Γαρμπή και μίλησε για όλα.

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία, τις γυναικοκτονίες αλλά και για το εάν έχει φοβηθεί μετά από σχόλιο που έχει κάνει στα social media.

«Η ομοφυλοφιλία γίνεται σταδιακά αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Από την άλλη, έχει αυξηθεί ραγδαία η βία απέναντι σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αυτό είναι τόσο θλιβερό.

Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω την ομοφυλοφιλία κι έχω σημαία το φετινό τους σύνθημα, που συμπτωματικά ξεκινάει με τους στίχους ενός τραγουδιού μου: Μια φορά κι έναν καιρό διεκδίκησα και πέτυχα την ορατότητα και τα ίσα δικαιώματα».

«Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία. Ένα έγκλημα που στηρίζεται στην πατριαρχική κοινωνία και στα έμφυλα στερεότυπα, κατά τα οποία η γυναίκα είναι κατώτερη και υποτελής στον άντρα γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί, «για να βάλει μυαλό», ήτοι να βιαστεί, να κακοποιηθεί και στο τέλος να δολοφονηθεί, γιατί το φύλο της ισοδυναμεί με την αφαίρεση της ζωής της.

Νιώθω οργή και πόνο και μία απέραντη θλίψη, γιατί δεν αλλάζει τίποτα, και όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά γίνεται και χειρότερο, αφού η Ελλάδα βγήκε “πρωταθλήτρια” στο συγκεκριμένο σπορ».

«Να φοβηθώ και να βάλω δηλαδή την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό; Πάνω από την καριέρα είναι ο ανθρωπισμός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Αγαπώ το Twitter, γιατί είναι έξυπνο, γρήγορο, έχει χιούμορ και κάποια πολύ ωραία μυαλά. Γινόμαστε μια παρέα στο Twitter, διαβάζουμε απόψεις, συμφωνούμε ή διαφωνούμε αλλά πιστεύω πως πάντα από εκεί μέσα βγαίνει κάτι καλό».

Διαβάστε επίσης

Καίτη Γαρμπή: Ο Διονύσης Σχοινάς την απαθανατίζει φορώντας μόνο την πετσέτα της