Κατερίνα Διδασκάλου: «Η τηλεόραση χωρίζεται πλέον στην εποχή προ και μετά “Άγριων Μελισσών”»
TV Gossip

Κατερίνα Διδασκάλου: «Η τηλεόραση χωρίζεται πλέον στην εποχή προ και μετά “Άγριων Μελισσών”»

Κατερίνα Διδασκάλου: «Η τηλεόραση χωρίζεται πλέον στην εποχή προ και μετά “Άγριων Μελισσών”»

Όσα είπε για τη σειρά που επανάφερε τη μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση

Στην εφημερίδα Real και τη δημοσιογράφο Κορίνα Μανταγάρη παραχώρησε συνέντευξη η Κατερίνα Διδασκάλου.

Η ηθοποιός που έχει αφήσει εποχή με τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

«Πιστεύω ότι πλέον η τηλεόραση χωρίζεται στην εποχή προ Άγριων Μελισσών και στην εποχή μετά. Υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν στο θέατρο να με δουν και μου έλεγαν «συγχαρητήρια, μας αρέσατε πολύ, τρέχουμε τώρα να σας δούμε στις Άγριες Μέλισσες». Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον κόσμο, μέσα στην καραντίνα, ο Γιάννης Καραγιάννης, σε μια εποχή που όλοι ήθελαν εύκολα πράγματα, επέβαλε μια καθημερινή δραματική σειρά εποχής.

Ανέβασε τον πήχη για τις άλλες παραγωγές και έφερε την μυθοπλασία πίσω στην τηλεόραση. Τα λέω αυτά γιατί συνήθως μιλάμε για τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες, ενώ τους παραγωγούς τούς έχουμε για να τους ζητάμε και να τους βρίζουμε όταν βλέπουμε ελλείψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καραγιάννη, που το πίστεψε πολύ.

Παρότι είχα κι άλλες προτάσεις από την τηλεόραση, επέλεξα να μείνω στην παραγωγή Καραγιάννη γιατί πρέπει να εκτιμάμε και τους ανθρώπους που έχουν την τόλμη να κάνουν πράγματα όταν δεν είναι σίγουρη επιτυχία. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που με κράτησε ενεργή στο θέατρο, για να μπορώ να επιλέξω να απέχω από την τηλεόραση, να έχω την πολυτέλεια να πω όχι στην τηλεόραση.

Γιατί και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα να μπορείς να επιλέγεις τα τηλεοπτικά που κάνεις, επειδή μπορείς και ζεις μόνο από το θέατρο. Είναι μεγάλη υπόθεση και το μεγάλο μπράβο ανήκει στον κόσμο. Μεγάλο ευχαριστώ όμως και στον κόσμο που κάθισε στον καναπέ του να δει τη σειρά, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ξεκολλάει από τον καναπέ του και έρχεται να με δει στο θέατρο. Να λέγονται αυτά. Ο πολιτισμός, όταν γίνεται με αισθητική, είναι ηθική».

Διαβάστε επίσης

Κατερίνα Διδασκάλου: Με ένα ποίημα της Κικής Δημουλά είπε όσα θα έλεγαν όλοι για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη