Κατερίνα Λιόλιου: «Σκεφτόμουν “τι φταίει και δεν κάνω μια επιτυχία;”»
TV Gossip

Κατερίνα Λιόλιου: «Σκεφτόμουν “τι φταίει και δεν κάνω μια επιτυχία;”»

Κατερίνα Λιόλιου: «Σκεφτόμουν “τι φταίει και δεν κάνω μια επιτυχία;”»

Το The Voice, οι δυσκολίες και η προσωπική της ζωή

Για την πορεία της στο τραγούδι, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυνηγώντας το όνειρό της αλλά και την προσωπική της ζωή μίλησε η Κατερίνα Λιόλιου στον Πάνο Τσουκάρα και το περιοδικό ΟΚ!.

Το 2014, ενώ συνέχιζες τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο, δήλωσες συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του Τhe Voice.

Ήμουν 19 όταν κατέβηκα στην Αθήνα, όμως ένιωθα ότι ζούσα ακόμη μια παρατεταμένη εφηβεία. Αλλά η θέλησή μου να κυνηγήσω το όνειρό μου με οδήγησε στο The Voice, και δεν το μετανιώνω. Θυμάμαι, παιδί, που με πήγαιναν οι δικοί μου σε συναυλίες και μετά στα παρασκήνια το πρώτο πράγμα που ρωτούσα τους τραγουδιστές ήταν «πού μένετε;». «Στην Αθήνα» απαντούσαν οι άνθρωποι. Γυρίζοντας σπίτι έλεγα στη μαμά μου: «Όταν τελειώσω το σχολείο, πρέπει να μετακομίσω στην Αθήνα, γιατί κι εγώ θέλω να γίνω τραγουδίστρια». Το καταλάβαιναν λοιπόν οι γονείς μου κι εγώ ήξερα από μικρή πως το τραγούδι είναι η ζωή μου. Οπότε, στα 19 μου, αυτό που κάποτε έλεγα ως παιδάκι Δημοτικού, το έκανα κιόλας. Ευτυχώς στα δύο πρώτα live ήρθε και η μαμά μου στο πλατό, μετά ταξίδευα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μόνη μου.

Και ξαφνικά βρέθηκες να τραγουδάς μπροστά στον Αντώνη Ρέμο,τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Μιχάλη Κουινέλη και τη Δέσποινα Βανδή,που ήταν και η coach σου. Πώς ένιωσες;

Είχα άπειρο άγχος. Αλλά να σου πω κάτι, από τα 15 μου, που τραγούδησα πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο, μέχρι και σήμερα έχω το ίδιο. Είναι το ωραίο, τοδημιουργικό άγχος, όχι αυτό που σε καταβάλλει. Πρόσφατα τραγούδησα με τον Άγγελο και τον Στέλιο Διονυσίου στο Panik Concert και πριν βγούμε στη σκηνή κοιταζόμασταν και καταλάβαινα ότι αισθανόμασταν το ίδιο πράγμα. Εκεί σκέφτηκα «αυτό το άγχος θα το έχεις για πάντα τελικά». Άνθρωποι που είναι καταρτισμένοι και έχουν μια καριέρα χρόνων έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό με σένα.Έφτασες μέχρι τον ημιτελικό τουThe Voice.

Τι σου έφερε η επόμενη μέρα;

Επαγγελματική αναζήτηση. Τότε ήρθαν τα δύσκολα χρόνια. Κατάλαβα πωςδεν θα είναι εύκολος ο δρόμος. Ξεκίνησα να δουλεύω κάνοντας φωνητικά,στον Νίκο Βέρτη, στον Στέλιο Ρόκκο, στον Γιώργο Σαμπάνη, στον Σάκη Ρου-βά και σε πολλούς άλλους. Δεν σνόμπαρα ποτέ όμως τη δουλειά. Σκαλί σκαλίανέβηκα και έφτασα εδώ που είμαι σήμερα. Ο δρόμος μου δεν ήταν στρωμέ-νος με ροδοπέταλα.

Δυσκολεύτηκες πολύ;

Πάρα πολύ. Δεν είχα κανέναν δικό μου άνθρωπο στην Αθήνα, δεν ήξερα καλάκαλά πού έπρεπε να πάω και τι να κάνω. Εγκαταστάθηκα μόνιμα πλέον στηνπρωτεύουσα τρία χρόνια μετά τοThe Voice. Πιο πριν δούλευα σε αθηναϊκά νυ-χτερινά μαγαζιά, αλλά γυρνούσα στο πατρικό μου. Πηγαινοερχόμουν, θυμάμαι,με όποιον τρόπο μπορούσα, με λεωφορείο, τρένο, με αυτοκίνητα φίλων, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Είχα μεγάλη καψούρα όμως με το τραγούδι και δεν μεενοχλούσαν οι δυσκολίες.

Απογοητεύτηκες ποτέ;

Εννοείται. Ήθελα να προχωρήσω, να ανέβω επίπεδο, να βγάλω ένα τραγούδι, και από τα 19 μου αυτό τελικά συνέβη στα 27. Την απόλαυσα όμως τη διαδρομή και συνεχίζω να την απολαμβάνω. Έχω να δώσω πολλά πράγματα ακόμη, δεν έχω φτάσει ακόμα στον στόχο μου. Κάποια στιγμή μάλιστα είχα μια σκοτεινή περίοδο, έκανα την αυτοκριτική μου και σκεφτόμουν: «Τι μπορεί να φταίει και ενώ είμαι τόσα χρόνια στη δουλειά δεν κάνω μια επιτυχία;». Μάζεψα λοιπόν κι εγώ τα πράγματά μου από την Αθήνα και μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη.

Από αντίδραση, να φανταστώ;

Ναι. Είμαι αντιδραστικός άνθρωπος, αν και δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου, κάνοντας μία φορά την εβδομάδα ψυχανάλυση. Η ψυχανάλυση για μένα είναι ο καφές που πίνω με τον εαυτό μου. Καθώς βρισκόμουν λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, συνειδητοποίησα πως έπρεπε να προσπαθήσω ακόμα πιο πολύ. Και όπως έφυγα μια μέρα από την Αθήνα, έτσι μια μέρα από το πουθενά, έναν χρόνο αρ-γότερα, κατέβηκα ξανά πιο αποφασισμένη από ποτέ.

Είναι στις προτεραιότητές σου το κομμάτι της προσωπικής ζωής;

Είναι πολύ σημαντικό. Με θρέφει ο έρωτας. Μου δημιουργεί ωραίες εικόνες και συναισθήματα για να μπορώ να τραγουδάω ακόμη καλύτερα. Συ- νήθως τα κομμάτια που τραγουδάω τα έχουν γράψει συνθέτες με πόνο ψυχής, με αγάπη. Θέλω να μπορώ να τα αισθάνομαι, ώστε να μπορώ και να τα μεταδίδω

Άρα αυτή την περίοδο, που είσαι δημιουργική, ζεις και έναν παθιασμένο έρωτα;

Δεν θα σου την απαντήσω αυτή την ερώτηση και θα σου εξηγήσω τον λόγο. Καταλαβαίνω ότι γίνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν αναγνωρισιμότητα λόγω του επαγγέλματός τους, αλλά δεν θέλω να μιλάω για αυτό το κομμάτι. Δεν μου αρέσει να δίνω αναφορά για την προσωπική μου ζωή. Είναι πολύ προσωπικά ζητήματα αυτά. Αντιλαμβάνομαι ότι όπως κάποιους τους αφορά ένα τραγούδι μου, κάποιους άλλους πιθανότατα τους αφορά και κάτι πιο προσωπικό. Θα σου πω όμως πως αυτή την περίοδο προσπαθώ να είμαι ευτυχισμένη σε όλα τα επίπεδα. Κάθε μέρα κάνω το καλύτερο που μπορώ για τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου.

Πώς ένιωσες στο παρελθόν που η προσωπική σου ζωή βγήκε στη δημοσιότητα;

Δεν νομίζω να υπάρχει ηθοποιός, τραγουδιστής και γενικά οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο που να μην έχει γίνει γνωστή η προσωπική του ζωή. Στα σχεδόν δέκα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, υπάρχουν στιγμές επαγγελματικής αναγνώρισης, μιας προσωπικής επαφής που μπορεί να έγινε γνωστή, αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή. Δεν με πειράζει.

Η δημιουργία οικογένειας είναι και αυτή ένα από τα όνειρά σου;

Η οικογένεια είναι ευλογία. Πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα να συμβεί θα το νιώσω. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή να δημιουργήσω κι εγώ τηδική μου. Σίγουρα όμως τώρα δεν είναι ακόμη η ώρα.

Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Φουστάνος: Σοκάρει η περιγραφή του για την εισβολή ενόπλων στο σπίτι του – «Με ακινητοποίησαν»