Λάκης Λαζόπουλος: «Παρακολουθούμαι από Predator και ΕΥΠ. Καταγράφουν την αναπνοή μου. Αυτό κι αν είναι βιασμός»
TV Gossip

Λάκης Λαζόπουλος: «Παρακολουθούμαι από Predator και ΕΥΠ. Καταγράφουν την αναπνοή μου. Αυτό κι αν είναι βιασμός»

Λάκης Λαζόπουλος: «Παρακολουθούμαι από Predator και ΕΥΠ. Καταγράφουν την αναπνοή μου. Αυτό κι αν είναι βιασμός»

Όσα ανέφερε για το όνομά του στη λίστα των προσώπων υπό παρακολούθηση

Ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο monopoli.gr και διευκρινίζει πως δεν αποφάσισε να εξαφανιστεί αλλά η απόφαση αυτή πάρθηκε ερήμην του και ο ίδιος δεν διαμαρτυρήθηκε, γιατί δεν θέλησε να παίξει το θύμα.

Υπήρξε περίοδος που νιώσατε δυνατός, με την έννοια της εξουσίας, λόγω αυτής της ελευθερίας;

Πιο δυνατός νιώθω τώρα. Γιατί έχω μείνει όρθιος στην κακουχία. Δεν αισθάνεσαι δυνατός όταν είσαι καθισμένος αναπαυτικά στη λιακάδα. Αλλά όταν είσαι πάνω σε μια κορυφή, σου πετάνε πέτρες, βρέχει και εσύ περπατάς. Τότε αισθάνεσαι δυνατός. Η δύναμη έχει να κάνει με τις μάχες σου, πως στέκεσαι πιστός στις αξίες σου. Αν, από την άλλη, είχα υποχωρήσει σε αυτά που ζητούσαν τα κανάλια να κάνω, θα ήμουν τόσο ξεφτιλισμένος απέναντι στον εαυτό μου, που δεν θα άντεχα να με κοιτάξω ούτε στον καθρέφτη.

Δηλαδή δεν έχετε ενδώσει σε ηθικές εκπτώσεις;

Όχι. Ό,τι έχω κάνει το χρεώνομαι εγώ· κανείς δεν μου ζήτησε να κάνω κάτι για λογαριασμό του. Διακίνησα μόνο τις προσωπικές μου απόψεις.

Κι όμως, σας έχουν συνδέσει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπήρξα πολιτικά συνδεδεμένος με κανένα κόμμα, με εξαίρεση το πανεπιστήμιο όπου ήμουν εγγεγραμμένος στην ΚΝΕ. Ναι, στήριξα τον Τσίπρα ως πρόσωπο. Και να που έφυγε, γιατί δεν ανήκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά έκανε, ήταν μια πολύ υγιής αντίδραση.

Μιλάμε για μια σειρά πολύ σοβαρών ζητημάτων. Καταγράφεστε ως επικίνδυνος;

Όπως φαίνεται, είμαι επικίνδυνος στα μάτια τους. Εξάλλου, θα σας πω και αυτό: Με παρακολουθούν διπλά. Και μέσω Predator και μέσω ΕΥΠ. Ανήκω στην ομάδα των 14 ατόμων που παρακολουθούνται με τους δύο τρόπους. Αυτός κι αν είναι βιασμός. Καταγράφουν την αναπνοή μου, τις κινήσεις μου, τις συνομιλίες μου. Και για να επανέλθουμε στο θέμα των παρακολουθήσεων: Βλέπετε να υπάρχει πουθενά έστω μία αναφορά, να διατυπώνονται σχετικές ερωτήσεις έστω από ένα δημοσιογράφο; Είναι τρομερό! Και πρωτίστως είναι τρομερή η δυστυχία για τους δημοσιογράφους που ακολουθούν τέτοιες εντολές. Λυπάμαι πολύ, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Δεν θα ήθελα να καταγραφώ ως ένας παπαγάλος.

Αναφέρεστε στη λίστα των προσώπων υπό παρακολούθηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento. Προσωπικά έχετε στοιχεία;

Είχα φέρει αγγλική εταιρεία να τσεκάρει τα τηλέφωνα μου και ξέρω πολύ καλά την απάντηση τους. Έστειλα επιστολή στην εταιρεία που είναι τα κινητά μου τηλέφωνα. Και καταλαβαίνω και από τους δημοσιογράφους που ούτε ένας δεν με έχει ρωτήσει ποτέ γι’ αυτό. Εγώ δεν χρειάζομαι άλλα στοιχεία. Άλλωστε δεν κατηγορώ κανένα, διότι δεν ξέρω ειλικρινά ποιος κινεί το Pretador στην Ελλάδα.

Για να διαβάσετε περισσότερα επισκεφθείτε το monopoli.gr