Λάλος – Μαυρίδου: «Είμαστε πολύ παθιασμένοι αλλά δεν μας σακατεύει η φιλοδοξία για το επάγγελμα»
TV Gossip

Λάλος – Μαυρίδου: «Είμαστε πολύ παθιασμένοι αλλά δεν μας σακατεύει η φιλοδοξία για το επάγγελμα»

Λάλος – Μαυρίδου: «Είμαστε πολύ παθιασμένοι αλλά δεν μας σακατεύει η φιλοδοξία για το επάγγελμα»

Ο «Σασμός», ο έρωτας και η αναγνωρισιμότητα

Ο Δημήτρης Λάλος, ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Έλενα Μαυρίδου παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο και μίλησαν για όλα.

Η γνωριμία του ζευγαριού, ο «Σασμός» αλλά και η επιτυχία που τους δίνει τεράστια χαρά και καθόλου φόβο για την αναγνωρισιμότητα που έχουν.

Δημήτρη, αν και είχατε ελάχιστες κοινές σκηνές με τον Γιώργο στον Σασμό, επιλέξατε να συνεργαστείτε σε μια μεγάλη περιοδεία φέτος το καλοκαίρι.

Δημήτρης: Όντως, δεν έχουμε παίξει μαζί. Σχεδόν καθόλου.

Γιώργος: Νομίζω είχαμε μόλις μία σκηνή μαζί.

Έλενα: Είχα δει τον Γιώργο πέρυσι στο θέατρο Πορεία στην παράσταση Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου και είχα ενθουσιαστεί. Φέτος πήγα και τον είδα μαζί με τον Δημήτρη στο Κουκλόσπιτο πάλι στο θέατρο Πορεία και επίσης μου άρεσε πολύ. Θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν ποιότητα και ο Γιώργος έχει.

Δημήτρης: Ο Γιώργος συνδυάζει το ήθος ενός εξαιρετικού συνεργάτη και τη σκηνική δυναμική ενός πρωταγωνιστή. Αυτό είναι αρκετά σπάνιο και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να συνεργαστείς με κάποιον που τα έχει.

Γιώργος: Τιμή μου. Και εγώ νιώθω πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες που εκτιμώ πολύ.

Μέχρι τώρα είχατε μάθει να δέχεστε τον θαυμασμό των θεατρόφιλων. Τώρα πώς αντιδρά ο κόσμος μετά τον Σασμό;

Γιώργος: Χαίρομαι γιατί έγινε τη στιγμή που ένιωθα έτοιμος. Τον Μάιο έγινα 37 και νιώθω πως ήρθε τόσο οργανικά. Για πολύ καιρό απέφευγα την τηλεόραση, όμως περάσαμε κρίση και την περίοδο του Covid, oπότε είπα στον εαυτό μου ότι δεν έχω τίποτα να φοβάμαι. Διεκδικώ αυτά που θέλω χωρίς να σκέφτομαι τι σκέφτονται οι άλλοι. Προσπαθούσα να προστατεύσω κατά κάποιον τρόπο τις επιλογές μου στο θέατρο και την πορεία μου με μια ταμπέλα στο μυαλό μου: «θεατρικός ηθοποιός». Χαίρομαι πλέον για ό,τι και να λένε οι άλλοι και ο χώρος. Τελικά βρήκα τη δική μου φωνή που λέω πως δεν υπάρχουν στεγανά.

Δημήτρης: Έτσι ακριβώς. Όταν ξεκίνησα στο επάγγελμα, υπήρχε ο διαχωρισμός μεταξύ «εμπορικού» και «θεατρικού» ηθοποιού. Μάλλον σωστά υπήρχε, γιατί και οι παραγωγές ήταν σε αυτό το επίπεδο. Νομίζω το Netflix ευθύνεται για αυτή την αλλαγή καθώς εκεί πρώτη φορά είδαμε κινηματογραφικούς ηθοποιούς να παίζουν σε σειρές. Αυτό έφερε την απενοχοποίση ότι ένας καλός ηθοποιός μπορεί να παίζει στην τηλεόραση, χωρίς να είναι σαπουνόπερα.

Γιώργος: Ωστόσο αυτού του είδους οι διαχωρισμοί δεν ήταν της φαντασίας μας, στηρίχτηκαν από ανθρώπους που έδιναν δουλειά. Υπήρχαν σκηνοθέτες που απέρριπταν ηθοποιούς επειδή είχαν κάνει τηλεόραση. Τώρα γίνεται το αντίθετο. Αυτό που ακούγεται είναι ότι αν δεν κάνεις τηλεόραση, δεν έχεις επιλογές στο θέατρο.

Έλενα, συστήνεσαι περισσότερο ως σκηνοθέτης.

Έλενα: Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Από τα πρώτα χρόνια μου στο θέατρο, ασχολήθηκα με τη δραματουργία των έργων μέσα στις δουλειές που έπαιζα. Έχω παίξει σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού, έχω δουλέψει και στην παραγωγή των παραστάσεων αυτών, όπως και στον κινηματογράφο. Μετά το καλοκαίρι θα βγουν στις αίθουσες τρεις ταινίες που έκανα πρόσφατα. Στην τηλεόραση κράτησα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Σώσε με στον ANT1+.

Είστε και οι τρεις σας γονείς. Τι ηλικία έχουν τα παιδιά σας;

Γιώργος: Έχω δύο αγοράκια 3,5 και 1,5 ετών. Σήμερα που έχουμε ρεπό θα την περάσουμε όλη τη μέρα μαζί. Τους το έχω υποσχεθεί.

Δημήτρης: Η κόρη μας είναι 6 ετών. Απολαμβάνουμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, πάμε σινεμά ή για φαγητό, κάνουμε εκδρομές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας δεν είναι η δουλειά μας.

Έλενα: Είμαστε πολύ παθιασμένοι αλλά δεν μας σακατεύει η φιλοδοξία για το επάγγελμα.

Θα συνεχίσετε στον Σασμό;

Γιώργος: Εμένα ολοκληρώνεται ο ρόλος μου.

Δημήτρης: Εγώ συνεχίζω και την επόμενη χρονιά. Είναι πολλές οι εκδοχές και οι σεναριακές προτάσεις για το τι θα γίνει. Σίγουρα θα έρθουν νέα πρόσωπα αλλά θα δοθεί έμφαση στους ήρωες που έχουν αγαπηθεί, όπως ο Μαθιός αλλά και η Καλλιόπη και ο Αστέρης που συνεχίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα