Lanthimos Anthology: Πού μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου;
TV Gossip

Lanthimos Anthology: Πού μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου;

Lanthimos Anthology: Πού μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου;

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες και πού μπορείτε να τις παρακολουθήσετε

Για πρώτη φορά μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη ολόκληρη η φιλμογραφία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.

Από την «Κινέττα», τον υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Κυνόδοντα» και τις βραβευμένες στη Βενετία «Άλπεις», τον υποψήφιο για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου «Αστακό», τον βραβευμένο στις Κάννες «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού», μέχρι το μικρού μήκους «Nimic» με τον Ματ Ντίλον, και την υποψήφια για 10 Όσκαρ «Ευνοούμενη» στο Disney+, όλος ο Γιώργος Λάνθιμος είναι αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Αναλυτικά, οι ταινίες που προβάλλονται αποκλειστικά στο αφιέρωμα / κατηγορία Lanthimos Anthology είναι οι εξής:

Κινέττα (2005)

Σύνοψη: Η Κινέττα το καλοκαίρι αποτελεί πολυσύχναστο θέρετρο, το χειμώνα όμως είναι καταφύγιο για αλλοδαπούς εργάτες. Ένας μυστικός αστυνομικός, παθιασμένος με τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή με την βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου και μιας νεαρής καθαρίστριας ξενοδοχείου, που υποδύεται τα θύματα. Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα και η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στον ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα.

Κυνόδοντας (Dogtooth) (2009)

Σύνοψη: Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.

Για να διαβάσετε περισσότερα επισκεφθείτε το monopoli.gr