Λεμεσός: Θύμα ρατσιστικής βίας ο πατέρας γνωστής Κύπριας ηθοποιού
TV Gossip

Λεμεσός: Θύμα ρατσιστικής βίας ο πατέρας γνωστής Κύπριας ηθοποιού

Λεμεσός: Θύμα ρατσιστικής βίας ο πατέρας γνωστής Κύπριας ηθοποιού

«Δεν θα περάσει ο φασισμός! Όλοι είμαστε άνθρωποι!»

Ένα απίστευτο πογκρόμ ρατσιστικής βίας βίωσε το βράδυ της Παρασκευής η Λεμεσός με πρόφαση το μεταναστευτικό.

Συμμορίες ακροδεξιών με κουκούλες και ρόπαλα βγήκαν στους δρόμους της πόλης, κυνήγησαν αλλοδαπούς και έσπασαν καταστήματα που ανήκουν σε ξένους.

Και όχι μόνο, αφού επιτέθηκαν και σε Κύπριους που έχουν ξένους υπαλλήλους αλλά και σε τηλεοπτικά συνεργεία, με την ανοχή της Αστυνομίας που απλώς παρακολουθούσε τα γεγονότα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο περιστατικό αφού όλα ξεκίνησαν με ανάλογη πορεία και ξέσπασμα ρατσιστικού μίσους από την Πάφο όπου έγιναν τα πρώτα επεισόδια πριν από κάποιες μέρες.

Ανάμεσα στους Κυπρίους που δέχτηκαν επίθεση ήταν και ο πατέρας της Κύπριας ηθοποιού, Μαρίνας Βρόντη, η οποία με ανάρτησή της περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησε όταν οι ακροδεξιοί του επιτέθηκαν, τον λήστεψαν και του έκαψαν το αυτοκίνητο με την αιτιολογία ότι έχει ξένους πελάτες.

«Χθες στη Λεμεσό Κύπριοι συμπολίτες μας έκαψαν το αυτοκίνητο του πατέρα μου, του πήραν ό,τι είχε στο αυτοκίνητο και το κινητό του γιατί βρισκόταν σε περιοχή που υπάρχουν Σύριοι συμπολίτες μας!

Ο πατέρας μου έχει καθαριστήριο και πήγε να κάνει παράδοση εκεί. Γιατί εκεί είναι οι πελάτες του! Οι πελάτες του επαναλαμβάνω όχι τίποτα κλέφτες!

Και ήρθε ο άντρακλας ο Κύπριος με τα 120 κιλά βαρβατίλα να μας πει με ποιους θα μιλάμε και με ποιους θα δουλεύουμε.

Μέρες τώρα παρακολουθούμε όλα αυτά που γίνονται στη Χλώρακα με τρόμο! Αυτά που σας περιγράφω συνέβησαν ψες στην ωραία μας Λεμεσό! Όχι από ξένους!

Όσο και να σπέρνετε τη βία και τον πανικό τόσο δικαιώνετε τις θέσεις μου! Δεν θα περάσει ο φασισμός! Όλοι είμαστε άνθρωποι! Ο πατέρας μου με τον υπάλληλό του κρύφτηκαν κάπου μέχρι να τελειώσει η μανία τους! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑ! Ο πατέρας μου και ο υπάλληλος του είναι καλά στην υγεία τους! Άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί!» έγραψε η ηθοποιός.