Μαρία Κωνσταντάκη: «Τότε ίσως να πάψουμε να είμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές»
TV Gossip

Μαρία Κωνσταντάκη: «Τότε ίσως να πάψουμε να είμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές»

Μαρία Κωνσταντάκη: «Τότε ίσως να πάψουμε να είμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές»

Η μακροσκελής ανάρτησή της στο Instagram

Με αφορμή τις φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας για άλλη μια φορά θέλησε να πει λίγα λόγια η Μαρία Κωνσταντάκη μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε τις σκέψεις της και το πόσο ευγνώμων νιώθει που απόλαυσε το καλοκαίρι μέσα στη φύση.

Σε αυτή τη φύση που κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν και που έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μας απασχολεί ούτε το κάψιμο των δέντρων ούτε η καταστροφή της φύσης γενικότερα.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

Ποστ εκτίμησης κ ευγνωμοσύνης .. Αυτό το καλοκαίρι που για μια ακόμη φορά ο πλανήτης καίγεται παγκοσμίως , που άνθρωποι στη χώρα μας για μια ακόμη φορά χάνουν τη ζωή τους απ τις φωτιές , άλλοι τα σπίτια τους , το βιός τους , τους κόπους μια ζωής , που χάνουμε χιλιάδες στρέμματα γης , πρασίνου ,ζώων που καίγονται ζωντανά, δεν μπορώ παρά να νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη κ τύχη που στην γενέτειρα των γονιών μου κοιμόμουν περίπου για δυο εβδομάδες με πόρτες ξεκλείδωτες κ παράθυρα ανοιχτά χωρίς να φοβάμαι ,που κάθε μέρα έβλεπα πεταλούδες κ πουλάκια να περιφέρονται στον κήπο , που αξιώθηκα να βλέπω ουρανό , αστέρια , σύννεφα ,και τους χρωματισμούς να αλλάζουν κάθε λεπτο και τέλος που συγχρωτίστηκα με ανθρώπους που σέβονται τη Φύση γνωρίζοντας ποσο αδύναμοι είμαστε μπροστά της γιατί κάθε χρόνο δοκιμάζονται απ τη δύναμη της .. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε όλοι ΕΝΑ σπίτι κι ας μένουμε κάποιοι στον Έβρο κ άλλοι στην Κρήτη τότε ίσως θα σταματήσουν οι εμπρησμοί , οι αμέλειες κ το νοιάξιμο μόνο όταν καίγονται τα δικά μας ντουβάρια ..Όταν νιώσουμε στο πετσί μας ότι η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία ανεξάρτητα απ το θρήσκευμα , το χρωμα του δέρματος ,το φύλο , τον σεξουαλικο προσανατολισμό , το πορτοφόλι του καθενός ,ότι κ τα ζώα που καιγονται υποφέρουν γιατί νιώθουν ,κι είναι ζωές κ αυτές που χάνονται ίσως θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κ κυρίως να πράττουμε διαφορετικά .. Κ όταν πάψουμε να βλέπουμε το δέντρο κ δούμε την μεγάλη εικόνα το δάσος δηλαδή, θα καταλάβουμε ότι πλούτος μας είναι το οξυγόνο κι όχι ο ΑΕΠ κι οτι όταν καίγεται ο Καναδάς επι μήνες, μας αφορά κι ας είναι τόσο μακριά ..Και τότε ίσως να πάψουμε να είμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές .. Μέχρι τότε κρατάω σαν φυλαχτό τις διακοπές στο χωριο για να παίρνω δύναμη για τις χειρότερες μέρες που θα έρθουν ..🙏🏽Κι ας κάνει ο καθένας μας ο, τι μπορεί για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο , ένα ζωο , ένα δεντράκι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Konstandaki (@maria_konstandaki)

Διαβάστε επίσης

Μαρία Κωνσταντάκη: «Πάω στην τουαλέτα και βάζω τα κλάματα. Και τώρα που το λέω μου έρχεται να κλάψω γιατί ήταν πολύ στενάχωρο…»