Μαριάντα Πιερίδη – Φελίσια Τσαλαπάτη: «Αν μιλήσει η μία παραπάνω και η άλλη λιγότερο, δεν έγινε και τίποτα»
TV Gossip

Μαριάντα Πιερίδη – Φελίσια Τσαλαπάτη: «Αν μιλήσει η μία παραπάνω και η άλλη λιγότερο, δεν έγινε και τίποτα»

Μαριάντα Πιερίδη – Φελίσια Τσαλαπάτη: «Αν μιλήσει η μία παραπάνω και η άλλη λιγότερο, δεν έγινε και τίποτα»

Οι παρουσιάστριες του «Καλοκαίρι #YES» μιλούν για τη συνεργασία τους

Την Φελίσια Τσαλαπάτη και τη Μαριάντα Πιερίδη τις απολαμβάνουμε στην καλοκαιρινή εκπομπή «Καλοκαίρι #YES» και παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά.

Οι εντυπωσιακές γυναίκες μίλησαν για τη συνεργασία τους στην τηλεόραση και τη βοήθεια που παρέχει η μία στην άλλη στον αέρα της εκπομπής.

Από το J2US στο Καλοκαίρι #YES. Τι σας έκανε να πείτε «ναι» στην πρόταση;

Μαριάντα: H πρόταση επί της ουσίας μάς έγινε πριν ολοκληρωθεί το J2US. Ήμουν σε έναν διάδρομο και περνούσε ο Θέμης Μάλλης. «Ετοιμάσου να κάνουμε εκπομπή» μου είπε. Σοκαρίστηκα, δεν θα το κρύψω.

Φελίσια: Θυμάμαι ένα Σάββατο που ήμουν στο στούντιο από νωρίς, πέτυχα τον Νίκο (σ.σ. Κοκλώνη) σε έναν διάδρομο και μου είπε: «Κάνουμε καμιά εκπομπή το καλοκαίρι;». Μου ήρθε ξαφνικό αλλά του απάντησα αμέσως «ό,τι θες εσύ, Νίκο μου». Το ήθελα πάρα πολύ, είναι η αλήθεια.

Μαριάντα: Την τελευταία εβδομάδα του σόου είχαμε ήδη ξεκινήσει πρόβες για την εκπομπή.

Φελίσια: Εκείνη την εβδομάδα είχα πολύ στρες.

Μαριάντα: Η Φελίσια και ο Τριαντάφυλλος είχαν και τον τελικό, εγώ ευτυχώς ήμουν πιο χαλαρή. Είχαμε αποχωρήσει με τον Άρη (σ.σ. Σοϊλέδη) στον ημιτελικό.

Μαριάντα, σε βλέπουμε πρώτη φορά σε ρόλο παρουσιάστριας. Πώς είναι μέχρι στιγμής αυτή η εμπειρία;

Μαριάντα: Είναι η πρώτη μου φορά και στην πραγματικότητα δεν περίμενα να έρθει κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να είμαι διαβασμένη και να μάθω από την αρχή πώς δουλεύει μια εκπομπή. Να μπω στο κλίμα γρήγορα και να αντεπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν όλα όμως πρωτόγνωρα. Το μόνο που δεν με δυσκόλεψε ήταν το ακουστικό, γιατί το έχω συνηθίσει τόσα χρόνια από τα live μου. Στην πρώτη εκπομπή ήμουν μια άλλη και τέσσερις εβδομάδες μετά είμαι τελείως διαφορετική. Μετά την πρώτη κρυάδα κατάλαβα πώς λειτουργεί η ζωντανή τηλεόραση. Ωστόσο, ακόμη προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου τηλεοπτικά.

Και για σένα, Φελίσια, νομίζω ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχεις κάνει τηλεοπτικά μέχρι σήμερα.

Φελίσια: Εγώ όλως παραδόξως δεν αγχώθηκα για την εκπομπή. Είχα τόσο πολύ άγχος για τον τελικό του J2US που δεν είχα άλλο να δώσω αλλού. Τραγούδησα μπροστά σε όλη την Ελλάδα Χαρούλα Αλεξίου. Ποιος να μου πει τι. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται διαχειρίσιμα πια. Το να μιλάω μπροστά σε μια κάμερα δεν ήταν πρόβλημα, γιατί έχω δουλέψει ξανά στην τηλεόραση, ποτέ βέβαια σε ζωντανό πρόγραμμα. Τα τεχνικά κομμάτια, όπως, ας πούμε, οι πάσες από το ένα θέμα στο άλλο, ήταν κάτι που με δυσκόλεψε.

Πώς τα έχετε καταφέρει να μην ανταγωνίζεστε μεταξύ σας στον αέρα;

Μαριάντα: Σοβαρολογείς; Η μία είναι 30 και η άλλη είναι 50, εγώ! (Γελάει.) Πέρα από την πλάκα, ίσως να μην ήταν τυχαία η επιλογή μας. Εγώ βλέπω τη Φελίσια και βλέπω μια γυναικάρα. Αν μιλήσει η μία παραπάνω και η άλλη λιγότερο, δεν έγινε και τίποτα. Η μία βοηθάει την άλλη.

Φελίσια: Είναι θέμα χαρακτήρα το αν θα τσαλακώνεσαι, αν θα αυτοσαρκάζεσαι ή αν μένεις στην εικόνα σου και δεν κάνεις τίποτα άλλο για να εξελιχθείς. Πάντα ήμουν αγοροκόριτσο, έκανα παρέα με αγόρια, αλλά αυτό που με ένοιαζε και εξακολουθεί να με νοιάζει είναι να αρέσω εγώ στον εαυτό μου. Αν πας να κάνεις κάτι καινούριο και σκέφτεσαι μόνο πώς θα προβληθείς, θα γίνει Βατερλό. Είναι μια συνολική προσπάθεια. Τι νόημα θα είχε αν εγώ βγαίνω υπέροχη και η εκπομπή είναι χάλια; Το ότι η Μαριάντα σε κάποια θέματα έχει τον πρώτο λόγο προσωπικά μου αφαιρεί και ένα «βάρος». Δεν είμαι τόσο ματαιόδοξη που να τυφλώνομαι από την ανάγκη να δειχτώ. Χαίρομαι που ο κόσμος μάς έχει αγκαλιάσει γιατί είμαστε νέα τηλεοπτικά πρόσωπα και συνήθως το κοινό αγαπά πολύ αυτούς που έχει συνηθίσει.

Μαριάντα: Ως νέα καλλιτέχνιδα είχα βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή που παρουσίαζαν πριν από πολλά χρόνια η αείμνηστη Ρίκα Βαγιάνη και η Πόπη Τσαπανίδου, όπου η μία συμπλήρωνε την άλλη. Κάπως έτσι αισθάνομαι και εγώ με τη Φελίσια.

Φελίσια: Κάποια στιγμή η Μαριάντα μού είπε κάτι εξαιρετικό: «Όταν κάτι το κάνεις και έχεις δόλο ή κακία, δεν πρόκειται να πετύχει ποτέ». Αυτό ισχύει και για τα επαγγελματικά αλλά και τα προσωπικά μας.

Τα αρνητικά σχόλια που γράφονται σας χαλάνε τη μέρα;

Μαριάντα: Από την πρεμιέρα της εκπομπής τα σχόλια που δεχτήκαμε ήταν ποικίλα. Αυτό που θέλω από την πλευρά μας είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Φελίσια: Ο κόσμος είχε περιέργεια στην αρχή να μας δει. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν εκτίθεσαι δεν θα ακούσεις μόνο θετικά. Προσωπικά δεν μπαίνω ποτέ να διαβάσω σχόλια. Σίγουρα όμως θα μου μεταφέρουν το σχόλιο κάποιου που εκτιμώ, ακόμα κι αν με στενοχωρήσει. Τα κακόβουλα σχόλια για να τα αντιμετωπίσεις θέλουν πολύ γερό στομάχι και εγώ δεν θέλω να χαλάσω την ψυχολογία μου. Αυτό που κάνουμε χρειάζεται καλή ψυχολογία.

Μαριάντα: Κακόβουλα σχόλια υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, ειδικά σε έναν χώρο όπως η τηλεόραση. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου ως τραγουδίστριας τα κακά σχόλια έδιναν και έπαιρναν, ωστόσο δεν με πτόησαν ποτέ. Μετά από 24 χρόνια είμαι και πάλι εδώ για να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Δεν θα δώσω βάση σε κακοπροαίρετα σχόλια γιατί πάντοτε προέρχονται από πικραμένους από τη ζωή ή αργόσχολους ανθρώπους.

Φελίσια: Κακά τα ψέματα, πολλοί άνθρωποι της δουλειάς θα ήθελαν να είναι στη θέση μας. Αυτή η ευκαιρία δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια.

Θα θέλατε να συνεχίσετε μαζί τηλεοπτικά και τον χειμώνα;

Φελίσια: Σίγουρα θα ήθελα να συνεχιστεί η εκπομπή μας με κάποιον τρόπο.

Μαριάντα: Πάντα σκέφτομαι το τώρα. Ό,τι είναι να έρθει θα έρθει. Δεν μπορώ να σκέφτομαι από τώρα τι θα κάνω αργότερα. Δεν αναλώνομαι γιατί θα χάσω στιγμές από το παρόν.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα