Μαριλένα Γεραντώνη: «Κάποια στιγμή στη ζωή μου θέλω να κάνω και κάτι άλλο»
TV Gossip

Μαριλένα Γεραντώνη: «Κάποια στιγμή στη ζωή μου θέλω να κάνω και κάτι άλλο»

Μαριλένα Γεραντώνη: «Κάποια στιγμή στη ζωή μου θέλω να κάνω και κάτι άλλο»

Η δημοσιογράφος του Mega μιλάει για το viral σημείωμα της κόρης της, την επιτυχία της στη Νομική αλλά και το ενδεχόμενο να γίνει δημοσιογράφος

Στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου μίλησε η Μαριλένα Γεραντώνη που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο τιμόνι της καλοκαιρινής «Κοινωνίας Ώρα Mega» με τον Ζήση Μούτσιο.

Έχοντας διαχειριστεί πολλές δυσάρεστες ειδήσεις, ποιες σου έχουν μείνει έντονα σε προσωπικό επίπεδο;

Με επηρέασε πάρα πολύ η τραγωδία στα Τέμπη. Με κλόνισε γιατί πέρα από επαγγελματίας δημοσιογράφος είμαι και μαμά. Μάλιστα, η κόρη μου είναι στην ηλικία που ξεκινάει τη φοιτητική της ζωή. Σκέφτομαι όλα αυτά τα παιδιά, τα όνειρα που έκαναν. Εκείνη την περίοδο η κόρη μου προετοιμαζόταν για τις Πανελλήνιες και δεν ξέραμε πού θα περάσει. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να περάσει Θεσσαλονίκη. Προσπαθούσα να μπω στη θέση αυτών των γονιών και δεν μπορούσα με τίποτα να το διαχειριστώ.

Είχες πει ότι επιθυμία της κόρης σου ήταν η Νομική. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, τα κατάφερε και επίσημα.

Αρίστευσε. Μπαίνει 16η στη Νομική Αθήνας. Έκανε μια πολύ σοβαρή και αξιέπαινη προσπάθεια. Εγώ ήμουν εκεί, βράχος δίπλα της και ο σάκος του μποξ. Ήταν μια περίοδος με πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις και σκαμπανεβάσματα. Κούραση σωματική και ψυχική. Το πέρασα κι εγώ μαζί της πολύ έντονα. Ήταν προσηλωμένη και πολύ προγραμματισμένη. Έκανε και τις εξόδους της. Με ενέπνευσε ο τρόπος με τον οποίο πειθάρχησε τον εαυτό της γιατί εγώ δεν ήμουν πάντα έτσι, δεν ήμουν τόσο καλή όσο η κόρη μου.

Περίμενες ότι το σημείωμά της που άφησε στην πολυκατοικία πριν από την έναρξη των εξετάσεων θα γίνει viral;

Άσ’ το, έγινε χαμός. (Γελάει.) Ανάμεσα στα άγχη της στον δρόμο για τις πανελλαδικές, ένας από τους φόβους της ήταν τα πάρτι. Όταν ανοίγει ο καιρός, στην πολυκατοικία μας κάνουν συνεχώς πάρτι στην ταράτσα και εμείς μένουμε στον 6ο όροφο. Μου είπε λοιπόν ότι θα γράψει ένα σημείωμα. Το έκανε και το σημείωμα έγινε viral την ίδια κιόλας μέρα. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας τής έγραψαν ευχές. Κάποιος το τράβηξε φωτογραφία και ανέβηκε στα social media. Μάλιστα, στα σχόλια στο Διαδίκτυο έβλεπα ότι αναρωτιόντουσαν αν πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο και από πού βγαίνει το όνομα της κόρης μου Χάιντι –από το Χάιδω. Αφού πέρασαν οι Πανελλήνιες και πήρε 19.250 μόρια, μου είπε ότι θέλει να τους ευχαριστήσουμε. Έγραψα λοιπόν εγώ αυτή τη φορά ένα σημείωμα ευχαριστώντας τους. Όταν το έγραφα, δεν περίμενα ότι θα γίνει viral και η απάντηση. Δεν έχω βρει ακόμη ποιος από την πολυκατοικία τα ανεβάζει. (Γελάει.)

Πώς μαθεύτηκε στο διαδίκτυο ότι πρόκειται για τη δική σου κόρη;

Είχα πει σε έναν συνάδελφο το περιστατικό με το πρώτο σημείωμαπ ου είχε γίνει viral. Μαθεύτηκε λοιπόν και έτσι τη δεύτερη φορά πήγε κάποιος και το είπε στον αρχισυντάκτη του Νίκου Ευαγγελάτου. Ε, αυτό ήταν. Του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγω live γιατί δεν θέλει το παιδί. Συμφωνήσαμε να με πάρει τηλέφωνο. Μετά έγραφαν όλοι: «Η Χάιντι είναι η κόρη της Μαριλένας Γεραντώνη».

Πιστεύεις ότι μπορεί η κόρη σου, αν και επέλεξε τη Νομική, να ακολουθήσει στο μέλλον τη δημοσιογραφία;

Με τίποτα. Ο μπαμπάς της και όλο το περιβάλλον του είναι δικηγόροι. Η ίδια δεν θέλει να συνεχίσει στο οικογενειακό δικηγορικό γραφείο, αλλά θεωρεί ότι η Νομική είναι μια επιστήμη που σου ανοίγει τους ορίζοντες και παράλληλα πολλές επαγγελματικές πόρτες. Μου είπε «θέλω αυτή τη σχολή. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς θα ακολουθήσω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνω δημοσιογράφος». Κι εγώ της απάντησα «μπράβο, παιδί μου!». (Γελάει.)

Δηλαδή, εσύ έχεις σκεφτεί να αλλάξεις επαγγελματική ρότα;

Ναι, φυσικά το έχω σκεφτεί γιατί είναι ένα περιβάλλον το οποίο ούτως ή άλλως είναι πολύ ανταγωνιστικό. Παράλληλα δεν είναι δεδομένο ποτέ ότι συνεχίζεις την επόμενη χρονιά. Ειδικά στο κομμάτι της παρουσίασης. Σήμερα μπορεί να σου πουν «μας κάνεις» και αύριο ότι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Έχω συνειδητοποιήσει ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου θέλω να κάνω και κάτι άλλο.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «κακό» στη δουλειά του δημοσιογράφου;

Το κακό είναι ότι σου δημιουργούνται τόσο έντονα συναισθήματα μέσα στη δουλειά που επιστρέφοντας σπίτι δεν μπορείς να κατεβάσεις ρολά. Προσπαθώ να το κάνω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. Επίσης, υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός. Ειδικά όταν μπαίνει η παράμετρος «προβολή» στην τηλεόραση.

Έχεις δεχτεί πισώπλατες μαχαιριές μέσα στα χρόνια;

Φυσικά, και μάλιστα σε διαφορετικά επαγγελματικά στάδια. Με τα χρόνια το διαχειρίζεσαι και προσπαθείς όσο είναι δυνατόν να μην το παίρνεις προσωπικά γιατί δεν έχει να κάνει με τη δική σου δημοσιογραφική υπόσταση. Δεν μπορείς να τα έχεις με όλους καλά ή όλοι να σε συμπαθούν. Ο ανταγωνισμός και οι πισώπλατες μαχαιριές όμως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Οι γονείς μου ήταν τραπεζικοί και συχνά μετέφεραν τη δουλειά τους στο σπίτι. Θυμάμαι συνέχεια να μιλάνε για τέτοια πράγματα. Ήμουν μικρή αλλά το θυμάμαι πολύ έντονα.

Διαβάστε ακόμα:

Μαριλένα Γεραντώνη: Η «μυστηριώδης» Χάιντι είναι κόρη της και πέτυχε στις Πανελλαδικές