Melia Kreiling: Η διεθνής καριέρα, το όνειρο ζωής που εγκατέλειψε και οι «Πανθέοι»
TV Gossip

Melia Kreiling: Η διεθνής καριέρα, το όνειρο ζωής που εγκατέλειψε και οι «Πανθέοι»

Melia Kreiling: Η διεθνής καριέρα, το όνειρο ζωής που εγκατέλειψε και οι «Πανθέοι»

Όσα θέλεις να μάθεις για την ταλαντούχα Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό

Μας συστήνεται ως «Μάρμω Πανθέου» στο trailer του ΣΚΑΪ για την αναβίωση της ομώνυμης σειράς της ΕΡΤ. Η Melia Kreiling με την αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα έρχεται στις οθόνες μας και εμείς θέλουμε τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από τους σταθμούς της ζωής της.

Μεγαλωμένη σε σπίτι ελληνοαμερικανικής «συγχώνευσης» ήρθε από νωρίς σε επαφή με δύο κόσμους και κουλτούρες, που αναμφίβολα τη διαμόρφωσαν στο ελεύθερο και καλλιτεχνικό πνεύμα που είναι σήμερα.

Η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας κόρη του Αμερικανού Randall A. Kreiling, και της Ελληνίδας δημοσιογράφου, Κάτιας Δημοπούλου.

Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Αθήνα, όπου φοίτησε σε αγγλικό σχολείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melia Kreiling (@meliakreiling)

Αγάπησε τον χορό στον οποίο και αφιερώθηκε. Για εκείνη δεν ήταν μόνο τρόπος έκφρασης αλλά και μία διέξοδος να ξεφεύγει από τον ρεαλισμό της καθημερινότητας.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και έφυγε για σπουδές στην Αγγλία, αλλά οι τραυματισμοί της και οι δυσκολίες που συνάντησε την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την καριέρα που ονειρεύτηκε.

Σπούδασε στο Λονδίνο και δεν άργησε να ξεχωρίσει για το ταλέντο της.

«Ήθελα να ζήσω λίγο με τον πατέρα μου στην Αμερική, πράγμα που δεν πρόλαβα να κάνω, αφού έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια. Φέτος, έφτασε η στιγμή που έκανα το άλμα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Επίσης, οι ατζέντηδές μου στο Λος Άντζελες μου έλεγαν εδώ και δύο χρόνια ότι θα ήταν καλύτερα αν ήμουν εκεί. Για τους γνωστούς λόγους -κάστινγκ, οντισιόν κ.τ.λ. Καταλυτικό ρόλο, πάντως, έπαιξε και ο δεύτερος μπαμπάς μου, ο οποίος μ’ έπιασε κάποια στιγμή πέρυσι και μου είπε “δεν θα έπρεπε να δοκιμάσεις το L.Α. τώρα και να μη φοβάσαι;».

«Μου έδωσε την “κλωτσιά” που χρειαζόμουν να αφήσω τη σιγουριά που είχα στο Λονδίνο και να αρχίσω μια καινούργια εξερεύνηση. Και του είμαι ευγνώμων, γιατί μέσα σε λίγους μήνες έχω μάθει για τον εαυτό μου όσα δεν έμαθα όλα τα τελευταία χρόνια. Άσε που ο καιρός εκεί μοιάζει περισσότερο με τον καιρό στην Ελλάδα από εκείνον του Λονδίνου…» είχε δηλώσει στο Andro.gr.

Για το ελληνικό κοινό η Melia Kreiling δεν είναι άγνωστο πρόσωπο. Τη θυμόμαστε για την εμφάνισή της στο «Τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη το 2017 αλλά και για τους ρόλους της  στην ξένη σειρά Mammals όσο στην επιτυχία του Netflix Emily in Paris.

Εκεί υποδύθηκε τη Sofia Sideris, μία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που πήγε στο Παρίσι για να δουλέψει με την Camille Razat.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στη 1» αναφέρθηκε στις εμπειρίες της και τη συνεργασία της με τον James Corden.

«Σε πρακτικό επίπεδο είμαι μισή Αμερικανίδα, οι εξετάσεις του σχολείου ήταν για ξένα Πανεπιστήμια. Το επόμενο λογικό βήμα με αμερικάνικο διαβατήριο πήγα να δοκιμάσω και την Αμερική. Μου έβγαινε το θεατρικό κομμάτι. Πήγα στην Αμερική για δοκιμή και στο τέλος των σπουδών το ερωτεύτηκα.

Ήμουν εδώ το καλοκαίρι και με πήρε τηλέφωνο ένας καταπληκτικός Έλληνας casting director, ο Μάκης Γαζής, τον είχαν ρωτήσει από το Emily in Paris εάν ξέρει Ελληνίδες, έκανα οντισιόν και με πήραν. Η Lilly Collins είναι τρομερά γλυκιά κομμάτια, η εμπειρία είναι πολύ ωραία. Πας στο Παρίσι και βλέπεις την γκαρνταρόμπα, που διαλέγεις αυτά τα ρούχα και είναι τρομερά συνεργάσιμοι όλοι. Εμένα δεν με επηρέασε που υποδυόμουν την ομοφυλόφιλη. Έχουν υπάρξει πολλοί που έχουν χαρεί με τον ρόλο μου, που βλέπουν τέτοια σχέση σε μία mainstream σειρά, άλλοι έχουν μπερδευτεί.

Η σειρά Mammal’s είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το να παίζεις τη σύζυγο του James Corden έχει πολύ πλάκα στην συγκεκριμένη σειρά, διότι τον απατάω συνέχεια. Η δική μου εμπειρία ήταν ιδανική. Είχα έναν partern, όχι έναν σταρ. Ήταν πρώτος στο γύρισμα και έφευγα τελευταίος».ωω

Από τη νέα σεζόν η ταλαντούχα ηθοποιός έρχεται σε μία σειρά που διέγραψε τη δική της χρυσή πορεία πριν από 47 χρόνια και που αναβιώνει μέσα από τη διαφορετική ματιά του σκηνοθέτη Σπύρου Μιχαλόπουλου στον ΣΚΑΪ.

Η Melia Kreiling θα μεταμορφωθεί στη «Μάρμω» παίρνοντας τη σκυτάλη από μια σπουδαία ηθοποιό, την Κάτια Δανδουλάκη, που άφησε το αποτύπωμά της, όταν η σειρά προβλήθηκε στην ΕΡΤ.