Νίκος Αναδιώτης: «Έχω τραυματίσει την ψυχή μου με αμαρτίες; Πολλές φορές!»
TV Gossip

Νίκος Αναδιώτης: «Έχω τραυματίσει την ψυχή μου με αμαρτίες; Πολλές φορές!»

Νίκος Αναδιώτης: «Έχω τραυματίσει την ψυχή μου με αμαρτίες; Πολλές φορές!»

Η βαθιά πίστη στον Θεό και η μετάνοια στη ζωή του

Συνέντευξη στην Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου παραχώρησε ο Νίκος Αναδιώτης μετά την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής με το κόμμα «Νίκη».

Πότε ο Θεός και η Εκκλησία μπήκαν τόσο έντονα στη ζωή σας; Συνέβη κάτι που σας έφερε κοντά στο Θεό περισσότερο;

Είναι αρκετά χρόνια που άρχισα τον πνευματικό μου αγώνα. Η αποκάλυψη του Θεού στη ζωή του καθενός ανθρώπου είναι πολύ προσωπική και δύσκολα μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Το δεδομένο είναι πως, έχοντας κάποιος έναν πνευματικό πατέρα στη ζωή του και κάνοντάς του υπακοή, δεν έχει να φοβάται τίποτα, παρά μόνο να προοδεύει στη ζωή του.

Προσεύχεστε στη ζωή σας; Αμαρτίες για τις οποίες μετανιώσατε;

Καθημερινά προσπαθώ να έχω το νου μου στο τι αρέσει στο Θεό. Τώρα, το ερώτημα για τις αμαρτίες είναι παγίδα, γιατί για όλες τις αμαρτίες μετανιώνει κανείς. Αν κάτι το αναγνωρίζω ως αμαρτία, σημαίνει ότι με έχει βλάψει, μου έχει τραυματίσει την ψυχή. Υπάρχουν, λοιπόν, τραύματα της ψυχής για τα οποία δεν θα μετάνιωνα; Κανένα. Έχω τραυματίσει την ψυχή μου με αμαρτίες; Πολλές φορές! Αλλά αυτό είναι ο αγώνας μας. Προσέχουμε να μην πέσουμε και αν πέσουμε, αγωνιζόμαστε να ξανασηκωθούμε, μέχρι τελικής νίκης.

Η ηθοποιία τέρμα για εσάς τώρα;

Νομίζω ότι αποκτά ένα νέο νόημα. Το να είσαι ηθοποιός, να ποιείς τα ήθη δηλαδή, είναι και αυτό μαι έκφανση της πολιτικής ζωής. Ο πολιτικός πρέπει να δίνει παράδειγμα στους συμπολίτες του, να τους παρακινεί στο καλό, να τους δίνει θάρρος. Αυτού του είδους την καλή ηθοποιία, που δεν έχει μάσκες και ψεύτικους ρόλους, αλλά δείχνει παράδειγμα προς μίμηση, επιδιώκω να την καλλιεργήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Αναδιώτης: Η αναφορά στα γεννητικά όργανα και η αντίδράσή του – «Ποιο είναι το όνομά τους;»