Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Λύγισε» μιλώντας για τη μητέρα του – «Ήταν στην πόρτα και μου λέει “Καλό ταξίδι γιε μου…”»
TV Gossip

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Λύγισε» μιλώντας για τη μητέρα του – «Ήταν στην πόρτα και μου λέει “Καλό ταξίδι γιε μου…”»

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Λύγισε» μιλώντας για τη μητέρα του – «Ήταν στην πόρτα και μου λέει “Καλό ταξίδι γιε μου…”»

Ο «θρύλος» της ΑΕΚ σε μια βαθιά εξομολόγηση

Τα τελευταία λόγια που του είπε η μητέρα του, πριν φύγει για την Ελλάδα, θυμήθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συγκινήθηκε.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, μίλησε στο Football Idols by Stoiximan και αναφέρθηκε στο πώς ήρθε στην Ελλάδα ως παίκτης για χάρη της ΑΕΚ, στην προπονητική, αλλά και στις αναμνήσεις που τον “δένουν” με την Ένωση.

Για τα λόγια της μητέρας του πριν έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει προπονητής στην ΑΕΚ, εξομολογήθηκε: «Σαν προπονητής το 1988 η μάνα μου ήταν στην πόρτα και μου λέει “Καλό ταξίδι γιε μου, πρόσεξε θα μας σώσεις όλους, πήγαινε εκεί στην Ελλάδα”. Έτσι έγινε αυτή είναι η αλήθεια».

Για τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στο Μόσταρ και τη μεταγραφή του στην Ένωση, τόνισε: «Λέω στην ΑΕΚ πως δεν μπορώ να απαντήσω αμέσως, περιμένετε να μιλήσω με τη Βέλεζ τι θα πει και τα λοιπά. Μετά από 3-4 μέρες πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε και κανονίσαμε. Είπα “όλα είναι καλά από τη δική μου πλευρά, τα λέμε από κοντά”. Πρόεδρος ήταν ο Μπάρλος, με περίμενε στο αεροδρόμιο ο κ. Φάντροκ και μερικά παιδιά και ο Φάντροκ με πλησίασε από πίσω, με αγκάλιασε και μου λέει: “Τώρα είναι καλά, σε περιμένω τόσο πολύ, μην φοβάσαι να παίζεις όπως παίζεις”. Την επόμενη μέρα είχαμε συζήτηση για το τι περιμένει από μένα και τα λοιπά. Ο Μπάρλος με πήρε αμέσως, φαινόταν πόσο αγαπάει την ομάδα και πόσο καλός είναι. Μου λέει “Ντούσκο μην φοβάσαι. Τόσο καιρό σε περιμένουμε, αλήθεια είναι ότι περιμένω από σένα πολλά”».

Για τον Θωμά Μαύρο με τον οποίο συνέθεσε δίδυμο στην επίθεση της ΑΕΚ, απάντησε: «Ήξερε πού ήμουν εγώ όταν είχε μπάλα όπως και εγώ ήξερα πού θα πάει μπάλα. Πραγματικά ήταν έτσι. Ο Θωμάς είχε ποιότητα, μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Και νομίζω ότι δίκαια ήμασταν το δίδυμο που προσέφερε πολλά στην ΑΕΚ».

Για το “Νίκος Γκούμας” αλλά και την Opap Arena, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, είπε: «Αυτά που περάσαμε στο Νίκος Γκούμας δεν μπορούμε να τα πετάξουμε τόσο εύκολα. Είναι πολύ καλές και ωραίες μνήμες σ’ αυτό το γήπεδο. Τώρα αυτό το καινούργιο είναι για άλλους και οι άλλοι να προσφέρουν σε μας και στους φιλάθλους μας. Αυτό το γήπεδο χρειάστηκε. Και μόνο ο κ. Μελισσανίδης μπορούσε να το κάνει αυτό το γήπεδο, κανείς άλλος».

Για τα γκολ που δεν έχει ξεχάσει: «Το γκολ του Καραγκιοζόπουλου (σ.σ. στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ της σεζόν 1988-89 που πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ως προπονητής). Ήταν πολύ καλά τα παιχνίδια και με τη Ρεάλ, το 3-3 εδώ και το 2-2 στην Μαδρίτη».