Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μια μέρα έσπασε η καρδιά μου όταν ο γιος μου μού είπε…»
TV Gossip

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μια μέρα έσπασε η καρδιά μου όταν ο γιος μου μού είπε…»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μια μέρα έσπασε η καρδιά μου όταν ο γιος μου μού είπε…»

Ο υπουργός μίλησε για όλα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα και τον Μιχάλη Ροδόπουλο και αναφέρθηκε στη σχέση της με τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα, αλλά και στα δίδυμα που της άλλαξαν τη ζωή.

Ο Μίνως συχνά λέει ότι έχεις καλή φωνή.

Εντάξει, είναι υπερβολή. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην παρέα μπορούμε να τραγουδήσουμε ωραία μαζί, τίποτε άλλο παραπάνω.

Στην τελευταία κοινή συνέντευξή σας στο ΟΚ!, είχες πει: «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα είμαι με κάποιον πολιτικό».

Ο Μίνως κι εγώ είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους. Έτσι βοηθάμε πολύ ο ένας τον άλλο με παρατηρήσεις, προσεγγίσεις και ιδέες που είναι έξω από αυτό που έχει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του, στην τριβή του με τους ανθρώπους του ίδιου σιναφιού.

Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο τελικά να έχεις αυτή την τελείως διαφορετική ματιά από κάποιον που βλέπει από άλλη οπτική γωνία αυτό μέσα στο οποίο κινείσαι εσύ καθημερινά.

Προφανώς, όταν αυτός ο άλλος είναι καλλιτέχνης, η προσέγγισή του σίγουρα είναι πολύ ιδιαίτερη, πάντα με μια επιπλέον ευαισθησία και ξεχωριστή αντίληψη για τα πράγματα. Ζώντας με έναν καλλιτέχνη, το δικό μου κομμάτι της ευαισθησίας δουλεύεται καθημερινά. Ο Μίνως με έχει κάνει να είμαι πιο επιδεκτική, πιο ανοιχτή να λάβω τα μηνύματα γύρω μου και από ανθρώπους και από καταστάσεις. Έτσι κι αλλιώς, και η πολιτική και η Τέχνη απευθύνονται στον κόσμο και με έναν τρόπο λειτουργούν σε μια διάδραση με τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, και εσύ, κατά τη γνώμη μου, έχεις επιδράσει στον Μίνω, προκαλώντας του μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

Αυτό καλύτερα να το απαντήσει εκείνος, αλλά νομίζω ότι και ο κόσμος ουσιαστικά το διαπιστώνει. Ο Μίνως βγήκε λίγο από αυτό το πέπλο μυστηρίου που είχε ως καλλιτέχνης. Γνώριζαν όλοι το έργο του, χωρίς να το έχουν συνδέσει με το πρόσωπο. Έκανε αυτή την πολύ ωραία συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος και πάρα πολλοί έλεγαν: «Δεν ξέραμε ότι έχεις γράψει αυτά τα καταπληκτικά τραγούδια, δεν είχαμε συνδέσει τη μουσική από τις παραστάσεις και τις σειρές με σένα». Επειδή έχω αυτή την εξωστρέφεια, μάλλον λειτούργησα ευεργετικά.

Είχαν έρθει και τα δίδυμα μωρά σας στο Ηρώδειο;

Τα μωρά είχαν έρθει στην πρόβα, μετά πήγαν για ύπνο. Θέλαμε πάρα πολύ να μπορούν να έχουν αυτές τις προσλαμβάνουσες, να θυμούνται κάτι από αυτό το πολύ ξεχωριστό θέατρο όπου θα έπαιζε ο μπαμπάς.

Και που υπήρξε μοιραίο σημείο συνάντησης για τη γνωριμία σου με τον Μίνω τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ναι, ήταν καρμικό μέρος για τους γονείς τους. Έπρεπε να είναι εκεί και τα παιδιά. (Γελάει.) Προσπαθούμε συνέχεια να τα έχουμε μέσα στη ζωή μας, να έχουν ένα παράθυρο σε ό,τι ασχολείται η μαμά και ο μπαμπάς.

Στη συνέντευξή σου στο ΟΚ! είχες πει ότι δεν θα ήθελες τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την πολιτική, θα προτιμούσες με τη μουσική.

Αφού έχουν όλες αυτές τις προσλαμβάνουσες από τόσο μικρή ηλικία, θεωρώ δεδομένο ότι με κάποιον τρόπο η μουσική θα είναι στη ζωή τους. Και το βρίσκω πάρα πολύ όμορφο να έχεις στη ζωή σου τη μουσική, ακόμη κι αν είναι η διέξοδός σου. Εγώ, για παράδειγμα, έκανα πιάνο για αρκετά χρόνια, αλλά μετά το παράτησα. Θα ήθελα τα παιδιά μου να ξεκινήσουν να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο και να συνεχίσουν να το έχουν μετά στη ζωή τους. Από κυοφορούμενα, πριν γεννηθούν, έχουν ξεκινήσει να ακούνε μουσική.

Εσύ πώς ήσουν με τις αδελφές σου σε αυτή την ηλικία;

Με τη Χριστίνα έχουμε πολύ μικρή διαφορά, είμαι ενάμιση χρόνο μεγαλύτερη, αλλά έχουμε μεγαλώσει σχεδόν σαν δίδυμες. Θυμάμαι όλη αυτή τη σχέση που αναπτύξαμε μεταξύ μας, ήταν σαν συνωμοσία εναντίον των άλλων. Και μετά ήρθε και η Δανάη –την περνάω τεσσεράμισι χρόνια–, οπότε μπήκε και η τρίτη στη συνωμοσία. Και συνεχίζουμε τόσα χρόνια μετά. Είναι η συνωμοσία των τριών αδελφών, και ου μπλέξεις μαζί μας. (Γελάει.)

Για μένα είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μας έχουν δώσει ως παρακαταθήκη οι γονείς μας. Ήθελαν και το επιδίωξαν πάρα πολύ να μας έχουν κοντά και να μας μεγαλώσουν με αυτή τη νοοτροπία, ότι «η δύναμή σας είναι η σχέση μεταξύ σας». Και το έχουμε πετύχει, με πολλές διακυμάνσεις, με τις σχέσεις μας, με συντρόφους, με συζύγους, με παιδιά, αλλά η δική μας σχέση δεν έχει αλλοιωθεί. Μάλλον ενδυναμώνεται όσο περνάει ο χρόνος. Μακάρι τα παιδιά μου να είναι τόσο δεμένα όσο οι αδελφές μου κι εγώ.

Να υποθέσω ότι δεν είσαι από τις ενοχικές μαμάδες.

Έχω αποφασίσει να μην το αντιμετωπίζω ενοχικά, γιατί δεν βοηθάει κανέναν. Προσπαθώ όταν είμαι με τα παιδιά μου να είμαι μαζί τους. Αυτό που κάνω, και σε επίπεδο συμβολισμού, είναι ότι με το που μπαίνω στο σπίτι πηγαίνω κατευθείαν στο δωμάτιό μου, αλλάζω ρούχα, βάζω φόρμες και παρουσιάζομαι έτσι στα παιδιά μου, με τα πρόχειρα ρούχα του σπιτιού. Καθόμαστε μαζί στο πάτωμα, παίζουμε, διαβάζουμε βιβλία, ακούμε μουσική. Δεν θέλω καν να με βλέπουν γυρνώντας στο σπίτι με την πανο πλία της δουλειάς.

Σε έχουν φέρει σε αμηχανία με κάποια ερώτησή τους;

Όχι ακόμη. Αλλά μια μέρα έσπασε η καρδιά μου. Θα πήγαινα ταξίδι, είχα τις βαλίτσες και προφανώς ο γιος μου το κατάλαβε. Τον είδα ότι γενικά ήταν κάπως περίεργος και τον ρώτησα «τι έχεις;». «Μαμά, φεύγεις;» μου είπε. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα και επηρεάζονται πάρα πολύ από αυτά που κάνουμε εμείς, νομίζοντας ότι δεν τα αξιολογούν.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!