Πέτρος Κουσουλός: «Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι…»
TV Gossip

Πέτρος Κουσουλός: «Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι…»

Πέτρος Κουσουλός: «Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι…»

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!

Ο Πέτρος Κουσουλός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου και μεταξύ άλλων έκανε αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και τη στιγμή που έμαθε πώς ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε.

Ο φόβος δεν συνοδεύει ποτέ το ρεπορτάζ του και δεν έχει αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα. «Απειλές πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται. Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου και γνωρίζεις ότι δεν έχεις την πρόθεση να αδικήσεις κάποιον ή να γράψεις κάτι που είναι ανακριβές και αναξιόπιστο, τότε δεν υπάρχει λόγος φόβου. Το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι ιδιαίτερο και παρά το γεγονός ότι όσοι ασχολούμαστε με το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ αρκετές φορές χρειάζεται να συγκρουστούμε με διαφορα συμφέροντα, αυτό που σου μένει στο τέλος της ημέρας είναι η ικανοποίηση ότι έκανες σωστά τη δουλειά σου. Όχι, δεν έχω φοβηθεί ιδιαίτερα και δεν είναι επειδή έχω άγνοια κινδύνου».

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο Πέτρος Κουσουλός συνεργάζεται με την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Εκεί όπου μπορεί να λέει καθημερινά τις δικές του αλήθειες. «Τη Ζήνα (σ.σ. Κουτσελίνη) την ξέρω πάρα πολλά χρόνια και είναι ένα πρόσωπο στο οποίο έχω αμέριστη εμπιστοσύνη και εκτίμηση, με την έννοια ότι ξέρει πολύ καλά τη δουλειά και πίσω από τις κάμερες και μπροστά. Πρέπει να πω ότι η συνεργασία μας ξεκίνησε μάλλον τυχαία γιατί πήγαινα αρχικά ως καλεσμένος και στη συνέχεια μου έγινε η πρόταση μιας πιο μόνιμης συνεργασίας. Έπειτα ήταν το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Καραϊβάζ και υπήρξε επιτακτική ανάγκη να είμαι περισσότερες μέρες την εβδομάδα». Πώς έμαθε την είδηση της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου; «Μόλις είχα φύγει από το κανάλι και είχα πάει σπίτι να δω λίγο τα παιδιά και να τσιμπήσω κάτι και με πήρε τηλέφωνο η αρχισυντάκτρια της εκπομπής. Όταν μου το είπε, νόμιζα ότι αναφερόταν σε κάποιο τροχαίο, μετά μου εξήγησε τι έχει συμβεί. Στη συνέχεια μίλησα με τον γνωστό αστυνομικό συνδικαλιστή και καλό φίλο του Γιώργου, Γιώργο Καλλιακμάνη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο και μου είπε ότι ο Γιώργος έχει δολοφονηθεί. Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή μου σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διαχείρισης. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι λίγη ώρα νωρίτερα ήσουν μαζί με έναν άνθρωπο στο στούντιο και πλέον δεν είναι στη ζωή. Τραγικό».

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου τον συγκλόνισε, ενώ ασχολήθηκε από την αρχή ενδελεχώς με την έρευνά της. Ο Πέτρος Κουσουλός σε πολλές περιπτώσεις συγκρούστηκε, ακόμη και μέσα από τον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής. «Ήταν μια έρευνα την οποία ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή. Θυμάμαι ότι ήταν αρχές Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όταν ξεκινήσαμε τη συλλογή στοιχείων και μπορώ να πω ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε μια πολύ βαθιά έρευνα. Συνεργαστήκαμε με ειδικούς και ιατροδικαστές από Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι ενδεχομένως να έχει συμβεί. Σιγά σιγά αρχίσαμε να συνθέτουμε τα κομμάτια του παζλ, τα οποία προβάλαμε έντονα και μέσω της εφημερίδας και μέσω του site και μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής. Εκτιμώ ότι και εμείς βάλαμε το λιθαράκι στην αποκάλυψη αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας, η οποία πραγματικά δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Ήταν τρεις πολύ δύσκολοι μήνες της ζωής μου. Ήταν κάτι πολύ βαρύ και σε ανθρώπινο επίπεδο». Τι ζητούσε να μάθει όμως ο κόσμος όταν τον συναντούσε; «Με ρωτούσαν τι έχει συμβεί με αυτά τα παιδιά. Δεν το χωρούσε το μυαλό τους. Δεν μπορεί να το χωρέσει κανενός το μυαλό ότι ενδεχομένως μια μητέρα, λέω ενδεχομένως γιατί ακόμα δεν έχει δικαστεί, να εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία. Είναι ένα θέμα που έχει συγκλονίσει την κοινωνία και είναι κάτι που το έβλεπα καθημερινά κατά τη διάρκεια της συναναστροφής μου με τον κόσμο έξω». Τι τον εξόργισε περισσότερο σε αυτή την ιστορία; «Αυτό που με ενόχλησε πολύ είναι ότι από αυτή την ιστορία αναδείχτηκε ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό συστημικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένες υπηρεσίες στη χώρα μας. Αυτό που με ενόχλησε κυρίως είναι πως, από ό,τι φαίνεται, οι πρώτοι ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν με τις υποθέσεις του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας δεν μπόρεσαν να καταλάβουν από τι έφυγαν αυτά τα παιδιά και το απέδωσαν σε παθολογικά αίτια. Διαπίστωσα λοιπόν ότι υπήρχε μια προχειρότητα σε ό,τι αφορά την προσέγγιση των θανάτων των παιδιών. Αυτό με εξόργισε».

Το διαζύγιο και η νέα σελίδα στη ζωή του

Κρατάει χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται πως οποιαδήποτε πληροφορία κι αν βγαίνει στο φως είναι έπειτα από αρκετό καιρό και εφόσον ο ίδιος έχει διαχειριστεί όπως επιθυμεί την κατάσταση. Κάτι τέτοιο συνέβη και με το διαζύγιό του με την πρώην πλέον σύζυγό του Όλγα Ζαριφοπούλου. Ρωτώντας τον για την πληροφορία που τον θέλει να έχει γυρίσει οριστικά σελίδα στην προσωπική του ζωή και να βρίσκεται σε μια νέα τρυφερή σχέση απαντά: «Είμαι πολύ καλά. Ισχύει. Μετά το διαζύγιο προχωράει η ζωή για όλους μας. Είμαι πολύ καλά γιατί αφενός υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με την πρώην σύζυγό μου και υπάρχει καθημερινή επαφή με τα παιδιά μου. Προτεραιότητα για εμένα είναι να μεγαλώσουν καλά. Ξέρεις, υπήρχε αυτός ο φόβος, ότι ενδεχομένως ένα διαζύγιο να τα τραυματίσει. Ευτυχώς όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ καλά. Από εκεί και πέρα η ζωή προχωράει, οπότε η πληροφορία που έχεις ότι είμαι καλά ισχύει».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα