Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη
TV Gossip

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Οι προτάσεις του monopoli.gr

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

1. Ο Βάγκνερ και η Ελλάδα: Ομιλία με αφορμή τη «Βαλκυρία» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται την Έλενα Ματθαιοπούλου για μια ομιλία με τίτλο «Ο Βάγκνερ και η Ελλάδα», με αφορμή την όπερα «Βαλκυρία». Η συγγραφέας και associate editor του περιοδικού Opera Now Έλενα Ματθαιοπούλου συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και, με αφορμή τη Βαλκυρία του Ρίχαρντ Βάγκνερ που παρουσιάζεται από την ΕΛΣ για πρώτη φορά στην ιστορία της στις 10, 13, 16, 19, 24 και 31 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Ο Βάγκνερ και η Ελλάδα» το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στις 19.00, στο VIP Lounge της ΕΛΣ (1ος όροφος φουαγέ) στο ΚΠΙΣΝ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην ομιλία της, η Έλενα Ματθαιοπούλου θα εστιάσει στο εμμονικό πάθος του Ρίχαρντ Βάγκνερ για την αρχαία Ελλάδα και –μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και κείμενα του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη– θα φωτίσει τα στοιχεία του ελληνικού κόσμου που πρωταγωνιστούν στη δράση και τη δημιουργία του. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την καθοριστική επιρροή που άσκησε η μυθολογία και το αρχαίο ελληνικό δράμα στο έργο του, και ιδιαίτερα στη σύλληψη, τη σύνθεση και τη δομή της τετραλογίας Το δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ που συνέθεσε στα πρότυπα της τριλογίας Ορέστεια του Αισχύλου.

09/03, 19:00

Εθνική Λυρική Σκηνή – VIP Lounge, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα2. KINO Athens: Ειδικές Προβολές στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

2. KINO Athens: Ειδικές Προβολές στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» θα πραγματοποιηθούν οι φετινές ειδικές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO ATHENS, υπό την Αιγίδα του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ελεύθερη είσοδο. Ακόμα, ένα από τα σημαντικά εργαστήρια του φετινού ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Α’ της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Η Άννα Βάσοφ θα παρουσιάσει το εργαστήριο Miraculous Little Things-Πράγματα και Θαύματα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 10:00, καλώντας μας να δούμε έναν οικείο κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα διερευνήσουμε πώς η καθημερινή ζωή θα μπορούσε να δημιουργήσει καλλιτεχνική έκφραση και πώς το περιβάλλον μας θα μπορούσε να είναι μια ατελείωτη πηγή σκέψεων, έμπνευσης και καλλιτεχνικού πειραματισμού. Στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ειδική προβολή του φεστιβάλ, με την ταινία “Trip”, της Lilly Creightmore.

09/03, 10:00, 19:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι