Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη
TV Gossip

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Αν δεν έχετε κάτι να κάνετε, αυτές είναι μερικές εξαιρετικές και δωρεάν προτάσεις για να περάσετε όμορφα το Σαββατοκύριακο.

1. Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο “Το Αγρίμι” στο ΚΠΙΣΝ

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, συνεχίζεται με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Το Αγρίμι» του David Almond σε εικονογράφηση του Dave McΚean. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, έως 22 συμμετοχές. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. (Επίσης, είναι χρήσιμο να το έχουν μαζί τους). Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Ανακαλύψτε περαιτέρω πληροφορίες και δραστηριότητες πριν τη Λέσψη εδώ.

30/03, 17:30

Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

2. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο βιολοντσέλο. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.

30/03, 17.00-18.00

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr