Σοφία Μπεκατώρου: «Ένιωσα ξανά ότι βυθίζομαι στη θλίψη»
TV Gossip

Σοφία Μπεκατώρου: «Ένιωσα ξανά ότι βυθίζομαι στη θλίψη»

Σοφία Μπεκατώρου: «Ένιωσα ξανά ότι βυθίζομαι στη θλίψη»

Μιλά για την απόφασή της να αποκαλύψει την κακοποίηση που δέχτηκε

Στο συνέδριο για τη γυναικεία ενδυνάμωση που πραγματοποίησε το περιοδικό Marie Claire, μίλησε η Σοφία Μπεκατώρου, και αναφέρθηκε στην απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

«Μου αναδύθηκαν πολύ διαφορετικά συναισθήματα και όταν έγινα μητέρα, να μην αφήσω κανέναν άλλο να πληγωθεί. Ήταν σαν να το έζησα ακόμα μία φορά, δεν ήταν εύκολο. Ένιωσα ξανά ότι βυθίζομαι στη θλίψη. Λέω, τότε, 12 χρόνια ψυχανάλυση και είμαι πάλι στα ίδια; Συνειδητοποίησα όμως ότι πλέον μπορούσα να σταθώ αλλιώς απέναντι στο γεγονός.

Όταν επαναλαμβάνουμε ένα γεγονός για έναν ιδιαίτερο λόγο, λέμε οκ, αυτό είναι που με καθορίζει; Τι άλλο θέλω να κάνω; Λίγο να μετατοπιστούμε από την αρχική μας στάση είναι αρκετό για να αλλάξουμε. Μετατοπίστηκα λοιπόν λίγο, αλλά όχι μακριά. Είμαι κοντά σε επιζώσες, αλλά προσπαθώ να βοηθήσω άλλα θύματα με έναν τρόπο που προσφέρει μια λύση. Γι’ αυτό και με εκφράζει το επάγγελμα της ψυχολόγου, θέλω να βοηθήσω και άλλους να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη και να προχωρήσουν στη ζωή τους», αποκάλυψε.

Για την ιδιαίτερη στιγμή με την κόρη της, εξομολογήθηκε ότι: «Μια φορά πήγα την κόρη μου ξυπόλητη στον Πειραιά, τριών ετών, και με κοιτούσαν όλοι, τύπου, μάνα είσαι εσύ; Δεν γνώριζαν όμως τι είχε προηγηθεί. Αφού δεν ήθελε με τίποτα να φορέσουμε παπούτσια, πήγαμε ξυπόλητοι στον οδοντίατρο. Αργότερα, θα μου έλεγε: μαμά, σε έβλεπα ξυπόλητη στη θάλασσα και ήθελα κι εγώ να είμαι ελεύθερη σαν εσένα. Φαντάσου τι μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός παιδιού