Σωτήρης Γιαζιτζιόγλου – Φειδίας: «Είμαστε δύο άνθρωποι όπως όλοι. Γιατί πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στις ανθρώπινες σχέσεις;»
TV Gossip

Σωτήρης Γιαζιτζιόγλου – Φειδίας: «Είμαστε δύο άνθρωποι όπως όλοι. Γιατί πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στις ανθρώπινες σχέσεις;»

Σωτήρης Γιαζιτζιόγλου – Φειδίας: «Είμαστε δύο άνθρωποι όπως όλοι. Γιατί πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στις ανθρώπινες σχέσεις;»

«Έχουν γραφτεί πολλά για εμάς που δεν ισχύουν» λένε τα φαβορί του J2US

Ο Σωτήρης Γιαζιτζιόγλου και ο Φειδίας, που αναδείχτηκαν από το Fame Story και γνωρίζουν στιγμές δόξας στο J2US, μίλησαν στον Πάνο Τσουκάρα και το περιοδικό ΟΚ! για την αναγνωρισιμότητα και τη σχέση τους.

Το γεγονός ότι πλέον σας αναγνωρίζουν στον δρόμο είναι κάτι που σας καταπιέζει;

Φειδίας: Η αναγνωρισιμότητα είναι πολύ σημαντική για τη δουλειά μας. Τη θες και την επιζητάς ως τραγουδιστής όταν προσπαθείς να καταφέρεις πράγματα στην πορεία και την καριέρα σου. Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι με ενοχλεί που μου μιλάει ο κόσμος ή ζητάει να βγάλουμε μια φωτογραφία.

Σωτήρης: Όταν μπήκα στο Fame Story ήξερα ότι βγαίνοντας θα με γνωρίζουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Βέβαια, αυτό που με ενοχλεί και δεν το κρύβω είναι όταν με βλέπει κάποιος και δεν έρχεται να μου μιλήσει, αλλά σκουντάει τον διπλανό του και με δείχνει.

Σας έχουν ενοχλήσει τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και αναφέρονται στην προσωπική σας ζωή;

Φειδίας: Έχουν γραφτεί πολλά για εμάς που δεν ισχύουν. Καταλαβαίνω όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους.

Σωτήρης: Πάντως εμένα με ενοχλεί πολύ όταν γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν.

Φειδίας: Είμαστε δύο άνθρωποι όπως όλοι. Γιατί πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στις ανθρώπινες σχέσεις;

Σωτήρης: Είμαστε δύο κολλητοί φίλοι που ξεκινήσαμε από το ίδιο σημείο την επαγγελματική μας πορεία και, προς το παρόν τουλάχιστον, συνεχίζουμε να είμαστε μαζί.

Σας φλερτάρουν στα social media;

Σωτήρης: Αρκετά. Και με όμορφο και με άσχημο τρόπο. Στα χυδαία και τα πολύ προκλητικά μηνύματα δεν απαντάω ποτέ. Σε εκείνα που είναι πιο κόσμια, προσπαθώ να «το κόβω» με όμορφο τρόπο.

Φειδίας: Κι εγώ δέχομαι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσει το φλερτ πίσω από μια οθόνη. Προτιμώ την αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων από κοντά.

Ο έρωτας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας;

Σωτήρης: O έρωτας είναι πολύ δημιουργικό και όμορφο συναίσθημα. Έχω υπάρξει δύο φορές ερωτευμένος στη ζωή μου.

Φειδίας: Για μένα, ποτέ δεν έπαιζε πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μου. Είναι ωραίο συναίσθημα, αλλά περισσότερη ικανοποίηση θα πάρω αν γίνει κάτι καλό στα επαγγελματικά μου. Είμαι 20 χρόνων ακόμη και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω νιώσει πολλές φορές.

Τώρα είστε ερωτευμένοι;

Σωτήρης: Είμαι σε μια πολύ καλή φάση της ζωής μου, θα πω.

Φειδίας: Με λίγα λόγια, είμαστε και οι δύο πολύ… ΟΚ! (Γελάει.)

Υπάρχουν στιγμές που έχετε διαφωνήσει μεταξύ σας;

Φειδίας: Ο καθένας είναι πιο καλός στο δικό του είδος και στυλ. Εγώ αγαπώ την ποπ μουσική και σε αυτήν έχω επικεντρωθεί, ο Σωτήρης είναι πολύ καλός στο ελαφρολαϊκό. Υπάρχουν στιγμές που έχουμε διαφορετική οπτική των πραγμάτων, αλλά πάντα ισορροπούμε τα «θέλω» μας.

Σωτήρης: Θα μπορούσε να φέρει εντάσεις τo γεγονός ότι ασχολούμαστε και οι δύο με τη μουσική και το τραγούδι, αλλά μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Περισσότερο δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλο παρά διαφωνούμε.

Έχετε κοινά στοιχεία ως χαρακτήρες;

Σωτήρης: Έχουμε, αλλά όχι όσα μπορεί να φαντάζεται κάποιος. Αν είχαμε πολλά κοινά, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να υπάρξει πολύ καλή συνεννόηση μεταξύ μας. Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι είμαστε θετικοί, αισιόδοξοι και έχουμε κοινή αίσθηση του χιούμορ.

Φειδίας: Ένα πολύ βασικό κοινό μας είναι ότι δεν δίνουμε σημασία σε οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να γράφεται ή να λέγεται για εμάς. Επίσης, θέλουμε να δίνουμε το 100% μας πάνω στη σκηνή και συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι. Ούτως ή άλλως, η επιτυχία συμπεριλαμβάνει πολλές προσπάθειες και αποτυχίες. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε και οι δύο.

Και σε τι διαφέρετε;

Φειδίας: Εγώ είμαι πολύ «χύμα» άνθρωπος. Πολύ cool. Παίρνω πολύ χαλαρά τα πράγματα στη ζωή. Δεν αγχώνομαι και δεν πιέζομαι εύκολα με καταστάσεις.

Σωτήρης: Σίγουρα ο Φειδίας είναι πιο χαλαρός από μένα. Εγώ μπορεί να φρικάρω πιο εύκολα με κάτι.

Φειδία, γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Λεμεσό κι εσύ, Σωτήρη, στην Κοζάνη. Πλέον έχετε εγκατασταθεί και οι δύο στην Αθήνα. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή;

Φειδίας: Μέρα με τη μέρα νομίζω ότι βρίσκουμε τα πατήματά μας.

Σωτήρης: Ήρθαμε στην Αθήνα έχοντας ήδη βρει ο καθένας το σπίτι του. Η Αθήνα είναι τεράστια πόλη σε σχέση με την Κοζάνη όπου έμενα. Πρέπει να προγραμματίζεις την καθημερινότητά σου από την προηγουμένη. Βέβαια, έχω ζήσει ξανά μακριά από το πατρικό μου, όταν σπούδαζα στη Γυμναστική Ακαδημία στην Κομοτηνή, αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο.

Φειδίας: Προσωπικά, η Αθήνα μού φαίνεται χαοτική. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και σίγουρα κουραστικές. Επίσης, στην Ελλάδα οδηγείτε αντίθετα από την Κύπρο, κάτι που επίσης με έχει δυσκολέψει. (Γελάει.)

Φειδία, θαυμάζω την αυτοπεποίθησή σου.

Φειδίας: Πάντα είχα. Θυμάμαι, στο σχολείο έβγαινα μπροστά να τραγουδήσω και άκουγα αρνητικά σχόλια από συμμαθητές μου που με έκραζαν, αλλά μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αν δεν υπάρχουν και αυτά κάτι πάει λάθος. Γελάω με τα αρνητικά σχόλια, μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω, να κάνω αυτό που ξέρω. Στο παρελθόν υπήρξαν στιγμές που με είχαν πειράξει ψυχολογικά και σκεφτόμουν «λες να αλλάξω κάτι πάνω μου; Μήπως κάνω κάτι λάθος;», αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα πως ό,τι κι αν κάνεις, όσο και να προσπαθείς για κάτι, πάντα θα υπάρχουν τέτοια σχόλια.

Σωτήρης: Εγώ, αν και στα πρώτα χρόνια της ζωής μου δεν ένιωθα αυτοπεποίθηση, το δουλεύω πολύ μέσα μου. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή, σκέφτομαι «δεν έχεις περιθώρια να μην έχεις σιγουριά για τον εαυτό σου», αλλιώς θα σε καταπιεί η σκηνή. H δύναμη της θέλησης μπορεί να σε βοηθήσει να καταφέρεις πολλά. Σιγά σιγά προσπάθησα να βρω τα πατήματά μου και ακόμη προσπαθώ. Τα αρνητικά σχόλια που δέχομαι στα social media μπορεί να με ρίξουν για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά αυτά που με ενοχλούν είναι όταν αφορούν άλλους. Πρόσφατα δέχτηκα ένα μήνυμα που έλεγε: «Τα ντουέτα σας στο J2US δεν κάνουν καλό στην εικόνα του Φειδία. Ως μεγαλύτερος πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Εσύ ευθύνεσαι για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται ο Φειδίας». Σε αυτό απάντησα. «Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε. Ασχολήσου λίγο περισσότερο με τη ζωή σου και άσε μας να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα».