Στεφανία Γουλιώτη: «”Σφάζονται” κάθε μέρα. Είμαι στα όρια να καλέσω την πρόνοια»
TV Gossip

Στεφανία Γουλιώτη: «”Σφάζονται” κάθε μέρα. Είμαι στα όρια να καλέσω την πρόνοια»

Στεφανία Γουλιώτη: «”Σφάζονται” κάθε μέρα. Είμαι στα όρια να καλέσω την πρόνοια»

Σοκάρει όσα περιγράφει για οικογένεια που ζει στην πολυκατοικία της

Στο Madame Figaro και την Σιμέλα Κολαγκελέ παραχώρησε συνέντευξη η Στεφανία Γουλιώτη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο τι θα ήθελε να αλλάξει νομοθετικά στη χώρα μας.

Αν μπορούσες να αλλάξεις νομοθετικά τρία πράγματα στην Ελλάδα του 2024, ποια θα ήταν;

Θα ξεκινούσα με τον γάμο των ομοφύλων. Όχι μόνο επειδή αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά επειδή δίνει ένα καθαρό μήνυμα του σεβασμού που έχω απέναντι σε όλες τις κατηγορίες των πολιτών. Το δεύτερο θα ήταν το θέμα της πρώτης κατοικίας, να μην μπορούν οι άνθρωποι να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Και το τρίτο θα ήταν να εμπνεύσω ως κράτος εμπιστοσύνη στον πολίτη, ότι είμαι εκεί γι’ αυτόν. Νιώθω ότι το κράτος μάς βλέπει σαν εχθρούς κι εμείς εκείνο – είναι ένας φαύλος κύκλος. Από πού να το πιάσεις; Από την ακρίβεια; Από το δικαστικό και το εκπαιδευτικό σύστημα; Επίσης, θα έβρισκα έναν τρόπο να τελειώσω την ακροδεξιά. Και θα έβαζα την ψυχική παιδεία στα σχολεία, μόνο έτσι θα δούμε σε 20 χρόνια μια διαφορετική κοινωνία.

Για μένα είναι από τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας μας αυτή τη στιγμή, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ψυχικά προβλήματα. Ακόμα και όσοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι η ύπαρξη δύο μαμάδων ή δύο μπαμπάδων είναι ΟΚ έχουν ψυχικό πρόβλημα, όχι ιδεολογικό. Θα σου πω ένα παράδειγμα: Στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου μένω ζει μια οικογένεια με δύο υπέροχες μαμάδες – δεν ακούς τίποτα και βλέπεις μόνο λατρεία σε αυτή την οικογένεια. Στον δεύτερο όροφο ζει μια μαμά και ένας μπαμπάς που «σφάζονται» κάθε μέρα. Είμαι στα όρια να καλέσω την πρόνοια. Τι διαλέγουμε; Να νομιμοποιήσουμε την κακοποίηση και όχι την αγάπη; Για να πάει ο κόσμος λίγο μπροστά, χρειάζεται ψυχική παιδεία και αγάπη.

Διαβάστε επίσης

Στεφανία Γουλιώτη: «Ο πρώτος μου έρωτας σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο του πήρε το κεφάλι»