Στέφανος Κασσελάκης: Δικαιολόγησε το ατόπημα με το «κρατίδιο στην Κύπρο» – «Ήμουν κουρασμένος»
TV Gossip

Στέφανος Κασσελάκης: Δικαιολόγησε το ατόπημα με το «κρατίδιο στην Κύπρο» – «Ήμουν κουρασμένος»

Στέφανος Κασσελάκης: Δικαιολόγησε το ατόπημα με το «κρατίδιο στην Κύπρο» – «Ήμουν κουρασμένος»

Το ατόπημα του υποψήφιου για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κατεχόμενα και η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου

Πάγωσαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο ακούγοντας τον Στέφανο Κασσελάκη να χαρακτηρίζει ως «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα, ξεσπώντας τεράστιο σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντιδράσεις, τόσο από τον κόσμο, όσο και από την ανταγωνίστριά του στις εσωκομματικές εκλογές.

Το συμβάν έλαβε μέρος το βράδυ της Πέμπτης, όταν εκείνος, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Αιγάλεω, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και στην προσπάθειά του να κάνει μία πολιτική τοποθέτηση, έπεσε σε ατόπημα.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο.

Η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου

Η υποψήφια επίσης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε αμέσως και ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει, τονίζοντας ότι έχει άγνοια για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” ( δηλ. των Τούρκων)».

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» σχολίασε.

«Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας» κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ήμουν κουρασμένος»

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε τα ξημερώματα της Παρασκευής, μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στα social media.

Σε αυτό αναφέρει ότι πρόκειται για ένα λάθος εξαιτίας της κούρασης, αλλά και του γεγονότος ότι δεν γνωρίζει καλά ελληνικά.

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος» τόνισε.

«Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα» και τόνισε πως: «Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Στέφανος Κασσελάκης: Τσακώθηκε με δημοσιογράφο – «Μη με ξεδοντιάσετε» – «Δεν χρειάζεται ειρωνία»