Θέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία
TV Gossip

Θέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία

Θέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία

Η χειμερινή θεατρική σεζόν πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος της και εμείς σας παρουσιάζουμε 16 παραστάσεις για να παρακολουθήσετε με την οικογένεια σας, πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Καθώς η χειμερινή θεατρική σεζόν μάς αποχαιρετά, την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου, εμείς σας παρουσιάζουμε 16 παιδικές παραστάσεις, που αξίζει να δείτε, πριν ρίξουν αυλαία, για ξεχωριστές στιγμές με την οικογένεια σας, γεμάτες ψυχαγωγία, δημιουργία, διασκέδαση, μουσική, παραμύθι, μάθηση και σπουδαία μηνύματα.

«Κοντά στις Ράγιες» στο Θέατρο Άλφα

Ο Γιώργος Τζαβάρας ανεβάζει, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, το μυθιστόρημα-σταθμός της Άλκης Ζέη, «Κοντά στις Ράγιες», και μάς προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά -και όσοι νιώθουν παιδιά- για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή, αναζητώντας απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Μεγαλώνοντας στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας, καθώς η μεγάλη αλλαγή χτυπάει την πόρτα της. *Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.

Παραστάσεις: Σάββατο 30/3 στις 15:00 και Κυριακή 31/3 στις 14:30.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολεία. Προπώληση: more.com.

Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5201828.

«Τα κλειδιά για μια δυνατή ζωή» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Στα «Κλειδιά – για μια δυνατή ζωή», που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις, Ph.D., Therapeutic Stories that Teach and Heal, και συνδυάζει, για πρώτη φορά, το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς αλλά και στο «εσωτερικό παιδί» του καθενός από εμάς. Οι ιστορίες, δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα, στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους, με την αγαπημένη ηθοποιό να υποδύεται όλους τους ρόλους και τον διακεκριμένο τσελίστα Αλέξανδρο Μποτίνη να ερμηνεύει κομμάτια κλασικής μουσικής, ζωντανά επί σκηνής.

Παραστάσεις: Έως 14 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.

Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com.

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr