Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο συγκινητικός «αποχαιρετισμός» του πολιτικού κόσμου
TV Gossip

Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο συγκινητικός «αποχαιρετισμός» του πολιτικού κόσμου

Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο συγκινητικός «αποχαιρετισμός» του πολιτικού κόσμου

Οι συγκινητικές αναρτήσεις τους

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ηλικία 84 ετών το μεσημέρι της Τετάρτης (31/5).

Στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, έγινε γνωστό πώς έφυγε από τη ζωή έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και στενούς του συνεργάτες.

Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του», ανέφερε ο Κώστας Σημίτης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τον αποχαιρέτησε μέσα από το Twitter, λέγοντας: «Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ευφυέστατος, ευρυμαθής και πάντοτε με το θάρρος της γνώμης του. Ακατάβλητο σκαρί μιας άλλης εποχής. Έλειψε πρόωρα από την πολιτική. Θα μας λείψει και από τη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, εξομολογείται: « Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του. Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του. Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του. Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε».

Δείτε τον αποχαιρετισμό από στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των άλλων κομμάτων: