Τι θα δούμε τον Μάιο στη θεατρική Αθήνα;
TV Gossip

Τι θα δούμε τον Μάιο στη θεατρική Αθήνα;

Τι θα δούμε τον Μάιο στη θεατρική Αθήνα;

Τα νέα έργα που κάνουν πρεμιέρα

Θα περίμενε κανείς πως, με την ημερολογιακή συγκυρία του Πάσχα στις αρχές Μαΐου, η θεατρική κίνηση θα ήταν περιορισμένη μέχρι το καλοκαίρι.

Κι όμως, η μικρή σεζόν του Μαΐου καλά κρατεί, παρόλα αυτά. Κι έχει να επιδείξει από σπουδαίες μετακλήσεις και επιτυχίες του χειμώνα που παίρνουν παράταση μέχρι πρεμιέρες νεόκοπων ελληνικών δραματουργιών σε μικρότερες σκηνές.

«Μαρίκες» στο Θέατρο Ελέρ

Η ιστορία μιας γυναίκας που έζησε στην ελληνική επαρχία, ερωτεύτηκε έναν αντάρτη στην περίοδο του Εμφυλίου και ακολούθησε γάμος από προξενιό˙ για να ξεπλύνει την «ντροπή». Με αφορμή αυτή την ιστορία, ακολουθεί μια καταγραφή προσωπικών μαρτυριών γυναικών από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο. Θέατρο ντοκουμέντο με ιστορίες γυναικών, που στην πλειονότητά τους υπήρξαν σε βίαια περιβάλλοντα Σκηνοθετούν οι Κατερίνα Αδαμάρα και Γιώλικα Πουλοπούλου. Με τις Ιωάννα Ζέρβα, Μαίρη Λογοθέτη, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Άννα Μαργαριτίδου, Μαρία Ελένη Παπατριανταφύλλου.

«Ένας εχθρός του λαού» στο θέατρο Ρεκτιφιέ

Μετά την σκηνοθεσία της στο «Ονειρόδραμα» του Στρίντμπεργκ στο Εθνικό Θέατρο η Γεωργία Μαυραγάνη καταπιάνεται με ένα ακόμα κλασικό έργο, αυτή τη φορά με τον υπογραφή του Χένρικ Ίψεν. Έργο πολιτικό, που αποτυπώνει τα ηθικά́ διλήμματα και τις αποφάσεις που κάθε πολίτης καλείται να αντιμετωπίσει. Στην παράσταση, έξι ηθοποιοί – Ειρήνη Αδάμου, Βαγγέλης Αμπατζής, Γιώργος Ζυγούρης, Γιάννης Κατσιμίχας, Στέφανος Λώλος, Σταύρος Τσιτσόπουλος – θα αφηγηθούν και θα αναπαραστήσουν την ιστορία της μικρής παραλιακής πόλης Skien σαν δραματοποιημένο ντοκουμέντο μιας συνέλευσης, όπου όλο το παρασκήνιο και οι πολιτικοί και προσωπικοί χειρισμοί έρχονται σιγά-σιγά στην επιφάνεια.

Για να διαβάσετε περισσότερα επισκεφθείτε το monopoli.gr