Ο Άκης Πετρετζίκης μάς μεταφέρει στην απόλυτη καλοκαιρινή δροσιά με μια εύκολη και ελαφριά συνταγή, σορμπέ καρπούζι. Ένα γλυκό που ξεχειλίζει γεύση και φρεσκάδα, ιδανικό για τις ζεστές μέρες, με βασικό πρωταγωνιστή το πιο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.
Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό. Χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά… καρπούζι σε ψίχα, ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού και για το σερβίρισμα φρέσκα φύλλα δυόσμου. Με αυτά τα βασικά, ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει πώς να μετατρέψεις το πιο δροσιστικό φρούτο σε ένα γλυκό με βελούδινη υφή, χωρίς λιπαρά και γεμάτο χρώμα.
Ο απόλυτος καλοκαιρινός πειρασμός σε ποτήρι: Smoothie με πορτοκάλι, σταφύλι και μέλι
Το σορμπέ σερβίρεται παγωμένο, με μια πινελιά δυόσμου που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη φρεσκάδα του καρπουζιού. Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν απογευματινή απόλαυση δίπλα στη θάλασσα.
Υλικά:
- 1 κιλό καρπούζι, σε ψίχα
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: «Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία» – Η ατάκα-έπος σε αγοράκι που «έπιασε κουβέντα» με την κόρη του