Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Το να γίνω κεντρική παρουσιάστρια δεν είναι αυτοσκοπός»
TV Gossip

Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Το να γίνω κεντρική παρουσιάστρια δεν είναι αυτοσκοπός»

Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Το να γίνω κεντρική παρουσιάστρια δεν είναι αυτοσκοπός»

Το μόντελινγκ, ο Τροχός της Τύχης και η συνεργασία της με την Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά παραχώρησε συνέντευξη η Βάλια Χατζηθεοδώρου και μιλά για την επαγγελματική της πορεία αλλά και τη συνεργασία της με τη Σίσσυ Χρηστίδου.

Πώς μπήκε στη ζωή σου το μόντελινγκ;

Την περίοδο που έκανα την πρακτική μου στη σχολή, εγώ και οι συμφοιτητές μου πήγαμε ως make-up artists σε μια φωτογράφιση όπου ένα από τα μοντέλα που θα βάφαμε αρρώστησε. Μου λέει τότε ο φωτογράφος: «Σε βλέπω έτσι ξανθούλα και όμορφη, δεν μπαίνεις εσύ στο set;». Και κάπως έτσι πήρα την πρώτη μου δουλειά. Την ημέρα εκείνη τελικά πληρώθηκα ως μοντέλο αλλά και ως
make-up artist. Λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε στη ζωή μου η Υβόννη Μπόσνιακ. Είχε βγάλει την πρώτη της σειρά με ρούχα και έψαχνε για την καμπάνια της ένα κορίτσι που να μην είναι μοντέλο. Αυτή ήταν και η πρώτη μου επαγγελματική επαφή με το μόντελινγκ. Δεθήκαμε πολύ από το πρώτο λεπτό μέχρι και σήμερα.

Πώς και δεν συνέχισες την πορεία σου στον χώρο;

Έχω δουλέψει αρκετά ως μοντέλο. Έχω φωτογραφηθεί πολλές φορές με αποκριάτικες στολές. (Γελάει.) Έκανα πιο εμπορικά πράγματα δηλαδή. Μου άρεσαν πολύ τα διαφημιστικά, από τα οποία μάλιστα έβγαζα και πολύ καλά χρήματα.

Εκείνη την περίοδο μπήκε στη ζωή σου και η Έλενα Χριστοπούλου;

Όχι, η Έλενα με είχε δει παλιότερα στο Instagram και της άρεσα. Στο πρώτο GNTM, χωρίς να γνωριζόμαστε, με είχε προτείνει στο κανάλι για να με καλέσουν στο σόου και έτσι κι έγινε. Μου πρότειναν να συμμετάσχω, όπως και στον δεύτερο κύκλο, αλλά αρνήθηκα. Δεν ήθελα. Ωστόσο, κάπως έτσι βρέθηκα στον Τροχό της Τύχης, όπου πήρα τη θέση περνώντας από δοκιμαστικό φυσικά. Η συνεργασία μας με την Έλενα άρχισε την επόμενη χρονιά. Είμαι ευγνώμων για τη γνωριμία μας. Πιστεύει πολύ στους ανθρώπους που έχει στο πλευρό της και θέλει να πιστεύουν και αυτοί σε εκείνη. Στο In the Fab, το πρακτορείο της, είμαστε όλοι δεμένοι και χαίρομαι για αυτό, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που λειτουργεί ανταγωνιστικά. Ο καθένας κοιτάζει να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του προφανώς, το στοιχείο του σκληρού ανταγωνισμού δεν μου αρέσει.

Πώς ήταν η πρώτη σου τηλεοπτική εμπειρία στον Τροχό της Τύχης;

Ήταν όλα καινούρια. Βρέθηκα σε ένα πλατό με φώτα, κάμερες και κόσμο – τότε το παιχνίδι είχε και κοινό. Πέρασα όμως πολύ ωραία. Έμεινα από το 2019 μέχρι το 2021 και έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμουν.

Η προκάτοχός σου Τζούλια Νόβα είχε δηλώσει πως είχε αποχωρήσει από την εκπομπή γιατί ήταν μια πολύ κουραστική δουλειά.

Την έχουν κατηγορήσει πολύ για αυτή τη δήλωση, αλλά θεωρώ –χωρίς να τη γνωρίζω– πως αναφερόταν στην κούραση που υπήρχε στα γυρίσματα, τα οποία μπορεί να διαρκούσαν 13 και 14 ώρες. Σε μια μέρα γυρίζαμε τέσσερα και πέντε επεισόδια. Όντως δεν είναι εύκολο να στέκεσαι πάνω στα τακούνια για τόσες ώρες. Φυσικά δεν είναι η πιο σκληρή δουλειά του κόσμου,
δεν σκάβεις, αλλά έχει και αυτό τη δυσκολία του.

Εσύ δεν έφυγες όμως, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, λόγω των τακουνιών.

Όχι. Έφυγα γιατί ένιωσα πως δεν είχα κάτι άλλο να δώσω, ούτε να πάρω. Δεν ήταν όμως εύκολη απόφαση. Όταν έφυγα, θέλω να σου πω ότι δεν είχα κλείσει την επόμενη δουλειά. Δεν είχα ιδέα τι θα κάνω. Βέβαια, είχα την ασφάλεια ότι δούλευα πολύ στα social media, τα οποία, για να μην κρυβόμαστε, είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου, της δουλειάς μου και της τσέπης μου.

Φέτος, είσαι μέλος της παρέας της Σίσσυς Χρηστίδου.

Παρακολουθούσα την εκπομπή όσα χρόνια ήταν στον αέρα και έλεγα «μια μέρα θα ήθελα να είμαι κι εγώ εκεί και να δοκιμαστώ σε κάτι τέτοιο». Όταν μου έγινε η πρόταση, ενθουσιάστηκα. Αισθάνομαι πολύ τυχερή, γιατί ήμουν σε μια φάση που ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, να δοκιμαστώ σε κάτι καινούριο.

Η συνεργασία σου με τη Σίσσυ πώς είναι;

Από το πρώτο ακόμη ραντεβού που κάναμε της έλεγα «έχω άγχος, δεν το έχω ξανακάνει» κι εκείνη με καθησύχαζε. Λειτουργεί σαν μαμά. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πως και η ίδια ξεκίνησε από κάπου αλλού και έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Καταλαβαίνει τα συναισθήματά μου και αυτό είναι πολύ βοηθητικό για έναν άνθρωπο που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Είμαι τυχερή.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας;

Σίγουρα σκοπός μου είναι να εξελιχθώ και να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ. Αν μπορώ να εξυπηρετήσω αυτό τον ρόλο, θα το κάνω με χαρά. Στη ζωή θεωρώ πως όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται βήμα βήμα. Δεν πιστεύω στα πυροτεχνήματα. Με ενδιαφέρει η διάρκεια. Προφανώς έχω όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά το να γίνω κεντρική παρουσιάστρια δεν είναι αυτοσκοπός. Νιώθω ευτυχισμένη με αυτά που ζω αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα.

Διαβάστε επίσης

Barbie…όπως λέμε Βάλια Χατζηθεοδώρου: Η επική «μεταμόρφωση» και η αντίδρασή της