Βαγγέλης Χαρισόπουλος: «Δεν είμαι ο πιο politically correct κωμικός αλλά…»
TV Gossip

Βαγγέλης Χαρισόπουλος: «Δεν είμαι ο πιο politically correct κωμικός αλλά…»

Βαγγέλης Χαρισόπουλος: «Δεν είμαι ο πιο politically correct κωμικός αλλά…»

Όσα είπε για την stand up comedy σκηνή

Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο monopoli.gr και παραδέχεται ότι δεν είναι ο πιο politically correct κωμικός – αλλά πάντα προσέχει τι λέει.

Εξάλλου αυτό που θέλει είναι να δοκιμάζει τα όρια του κοινού, να το κάνει να σκέφτεται.

Πότε ανακαλύψατε το stand up και πότε αποφασίσατε να δοκιμαστείτε σε αυτό; Ήταν εύκολη αυτή η απόφαση δεδομένου ότι τότε εργαζόσασταν ήδη ως δημοσιογράφος;

Το ανακάλυψα το 2015, οπότε και έκανα το πρώτο μου open mic, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησα να παίζω τρία χρόνια αργότερα. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν πολύ δύσκολη, καθώς εργαζόμουν ως ρεπόρτερ σε μεγάλο δελτίο ειδήσεων και φοβόμουν μήπως κάποιο βιντεάκι μου γίνει viral και δεν μπορώ μετά να μεταδώσω σοβαρές ειδήσεις. Μάλιστα, στο πρώτο open mic, βγήκα με καπελάκι, νομίζοντας ότι έτσι θα ήμουν ινκόγκνιτο. Ήταν το πιο αστείο απ’όλα.

Η πρώτη σας solo παράσταση έχει τίτλο “Πόσο χρόνο έχω;” – και όσοι έχουν δει το Shopping Star σίγουρα αναγνωρίζουν αυτή τη φράση. Πώς είναι να είστε η “φωνή” του Shopping Star όλα αυτά τα χρόνια;

Είναι μια εκπομπή που έχω αγαπήσει πάρα πολύ, και έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής μου. Πέρα από την μεγάλη επιτυχία που έχει, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες συνεργασίες που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Και σίγουρα μου έχει προσφέρει μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Ποια είναι η άποψή σας για την πολιτική ορθότητα; Θεωρείτε τον εαυτό σας politically correct;

Σίγουρα έφερε αλλαγές που έπρεπε να γίνουν και αναδιαμόρφωσε τον δημόσιο λόγο και τις κοινωνικές σχέσεις προς το καλύτερο. Το μεγάλο στοίχημα εδώ είναι να μην περάσουμε στο άλλο άκρο, και φοβόμαστε να πούμε και να γελάσουμε με ο,τιδήποτε. Δεν είμαι και ο πιο πολιτικώς ορθός κωμικός που υπάρχει, αλλά παρόλα αυτά, προσέχω τι λέω. Δοκιμάζω τα όρια του κοινού με τρόπο που τους κάνω να σκεφτούν. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Για να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη επισκεφθείτε το monopoli.gr