Βασιλική Τρουφάκου: «Τρόμαξα πολύ. Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου…»
TV Gossip

Βασιλική Τρουφάκου: «Τρόμαξα πολύ. Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου…»

Βασιλική Τρουφάκου: «Τρόμαξα πολύ. Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου…»

Η ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το περιοδικό ΟΚ! και μίλησε για τον Γιατρό, την προσωπική της ζωή και τη Famagusta

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο μίλησε η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha,  Ο Γιατρός.

«Η υπόθεση βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Με συντάραξε και μόνο που το άκουσα. Από την πρώτη στιγμή είπα “το θέλω αυτό. Θα το κάνω” και όχι μόνο επειδή είναι μια σημαντική παραγωγή και θα έπαιζα με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη» ανέφερε.

Θα μπορούσες να έχεις ακολουθήσει την καριέρα του γιατρού;

Ναι, πιστεύω ότι θα μου άρεσε. Μου φαίνεται συναρπαστική η Ιατρική. Γενικά με συναρπάζουν οι επιστήμες, από την Ιατρική μέχρι την Ισπανική Φιλολογία, όλες.

Σπούδαζες στο Πολυτεχνείο πριν μπεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ακριβώς. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, μετά μπήκα στη Δραματική και ύστερα από λίγα χρόνια το ξανάπιασα τοΠ ολυτεχνείο και αποφοίτησα. Ήμουν καλή στις θετικές επιστήμες, μου αρέσουν οι σπουδές.

Με αφορμή την καθημερινότητα των γιατρών και των ασθενών, όπως καταγράφεται στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, σου έχει τύχει να βρεθείς αντιμέτωπη με αντικρουόμενες ιατρικές υποδείξεις;

Ναι, μου έχει συμβεί να βρίσκομαι απέναντι σε ένα τέτοιο δίλημμα. Είχα μια εσωτερική αιμορραγία, κάτι συνηθισμένο, που κανονικά θα περνούσε μόνο του, αλλά τελικά έπρεπε να κάνω επέμβαση. Οι απόψεις διίσταντο: ο ένας γιατρός έλεγε «πρέπει να το κάνεις με ανοιχτή εγχείρηση», ο άλλος πρότεινε λαπαροσκοπικά. Παρά το γεγονός ότι είμαι γενικά ψύχραιμη, τρόμαξα πολύ. Θυμάμαι να λέω στη μαμά μου: «Θα τα καταφέρω, μαμά;». Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου, από 38 είχε πάει 26, είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου. Οπότε πήραμε την απόφαση να το κάνουμε λαπαροσκοπικά. Μέσα στο ίδιο βράδυ χρειάστηκε να αλλάξω νοσοκομείο και βρέθηκα στο ασθενοφόρο να αναρωτιέμαι: «Εκεί που ήμουν μια χαρά, γιατί βρίσκομαι να πεθαίνω στην Εθνική Οδό; Θα προλάβω;». Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.

Έχεις βελτιώσει τις ιατρικές σου γνώσεις υποδυόμενη τη γιατρό;

Ακούγεται γελοίο, αλλά τελικά μαθαίνεις πράγματα. Μου έλεγε ένας φίλος για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και του είπα: «Αυτό δεν συνδέεται με εκείνο. Μου φαίνεται απίθανο». Και είχα δίκιο τελικά. Μου αρέσουν πολύ τα ιατρικά δράματα. Έχω πάθος με τον Dr. House, έχω δει το New Amsterdam και στην παιδική μου ηλικία έβλεπα πολύ Στην Εντατική.

Αυτό τον καιρό είσαι μεταξύ Αθήνας και Κύπρου για τα γυρίσματα της σειράς Famagusta.

Είναι η καινούρια σειρά του Αντρέα Γεωργίου –24 επεισοδίων– πάνω στο συγκλονιστικό θέμα της Κατοχής της Κύπρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την Εισβολή το 1974. Υποδύομαι την Ιφιγένεια, τη σύντροφο του Αντρέα Γεωργίου στη σειρά, που είναι αγγειοπλάστρια στο επάγγελμα. Έχει διαλυθεί ο γάμος τους, εκείνη το έχει ρίξει στο ποτό, εκείνος της έχει πάρει το παιδάκι τους, αλλά κατά βάση υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ τους.

Άρα μέσα στην εβδομάδα στον Alpha θα σε βλέπουμε ως γιατρό στην κλινική και στο Mega ως αγγειοπλάστρια στην Κύπρο.

Μέχρι να ξεκινήσει το Famagusta, θα έχει τελειώσει Ο γιατρός. Αλλά θα μπορούσε να συμβεί αυτό που λες. Το βλέπουμε και με άλλους ηθοποιούς. Όμως στο μέτρο που μπορώ, το φροντίζω. Υπάρχει μια πληθώρα τηλεοπτικών σειρών που προβάλλονται πολλές φορές μέσα την εβδομάδα. Αλλά είναι και πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει ένας ηθοποιός. Ας πούμε, τον Γιατρό τον γυρίσαμε πέρσι, τον προβάλλουν όμως φέτος. Δεν μπορεί ο ηθοποιός να μείνει άνεργος. Μπορεί να βλέπεις κάποιον να παίζει φέτος σε τρία σίριαλ, αλλά να μην τον έχεις δει πουθενά τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Δεν ξέρουμε τίποτα για την προσωπική σου ζωή.

Εντάξει, είμαι πολύ καλά, είμαι χαρούμενη. Είμαι σε καλά φεγγάρια τα τελευταία χρόνια στη ζωή μου.

Πόσα είναι αυτά τα φεγγάρια;

Είναι κάποια χρόνια. Αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω.

Προτιμάς ο σύντροφός σου να μην προέρχεται από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο με σένα;

Μου έχει τύχει. Είχα σχέση με έναν ηθοποιό, αλλά γενικά δεν ένιωσα ιδιαίτερη έλξη και ζεστασιά στο να κάνω σχέση με άτομα μέσα από αυτό τον χώρο. Μετά τις πρώτες εμπειρίες μου, επιλέγω να κάνω σχέση με ανθρώπους εκτός χώρου. Με ξεκουράζει. Ξέρεις, έχει καημό η δουλειά μας, δυσκολία, διαρκές άγχος. Θα μου πεις «όλες οι δουλειές έχουν δυσκολίες». Ναι, αλλά δεν ψάχνεις δουλειά ανά τρίμηνο. Εμείς είμαστε νομάδες. Όταν είσαι με έναν άλλο ηθοποιό, έχεις την αλληλεγγύη και τη συνενοχή ενός κοινού πεδίου, αλλά όταν ο σύντροφός σου είναι εκτός χώρου, έχεις μια άλλου είδους προστασία, ξεκούραση και απόσταση. Νιώθεις ότι μιλάς με φυσιολογικούς ανθρώπους.

Τι απολαμβάνεις να κάνεις στην καθημερινότητά σου;

Μένω στο Κουκάκι και πάω παντού. Πάω στη λαϊκή, όταν έχω χρόνο και θέλω να μαγειρέψω. Αν και το Κέντρο όπου μένω, σε κακομαθαίνει καθώς έχει τόσες λύσεις για φαγητό, παντού μπορείς να φας όμορφα και ποιοτικά. Οι βόλτες μου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν η πιο ωραία παρακαταθήκη της καραντίνας, να βγαίνεις για βόλτα και να πηγαίνεις χιλιόμετρα.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στη Νέα Σμύρνη, μεγάλωσα με τους γονείς μου και τους δύο μεγαλύτερους αδελφούς μου. Ήταν νορμάλ η παιδική μου ηλικία, τη θυμάμαι αρκετά ξέγνοιαστη και ευτυχισμένη. Από την εφηβεία και μετά είχα δυσκολίες. Όταν μεγαλώνεις έχεις άλλες ευθύνες.

Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις;

Είναι δύσκολο, δεν το δέχεσαι. Είμαστε ανήλικοι ως έθνος, όλοι περιμένουμε να έρθουν λύσεις ως μάννα εξ ουρανού, αλλά εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Όχι μόνο να μην ψηφίσουμε, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα, ούτε μια λάμπα να αλλάξουμε. Μιλάω με τους φίλους μου και βλέπω πως δεν έχουν ιδέα για βασικά πράγματα, ούτε ότι γίνεται πόλεμος στη Γάζα. «Δεν ξέρω», «δεν άκουσα», «δεν βλέπω ειδήσεις», δηλαδή πιπιλάμε καραμέλες που είναι τοξικές. Αλλά τις πιπιλάμε.

Εσύ πού στέκεσαι σε όλο αυτό;

Γίνομαι η τρελή του χωριού. Είναι από ποια γωνία βλέπεις τη ζωή. Υπάρχουν γωνίες που φαίνεται ανυπόφορη. Κάποιος άλλος, από άλλη γωνία, θα πει «ευτυχία».

Εσύ ποια γωνία επιλέγεις;

Δεν κάθομαι να βλέπω την τρέλα, την παράνοια και την ασχήμια. Επιλέγω να κάνω και λίγο zoom out από όλο αυτό το πράγμα, βάζω λίγο κατανόηση και προσαρμοστικότητα, χωρίς να γίνεται αποκτήνωση.