Βασίλης Καρράς: Ένας γνήσιος «άρχοντας» της πίστας
TV Gossip

Βασίλης Καρράς: Ένας γνήσιος «άρχοντας» της πίστας

Βασίλης Καρράς: Ένας γνήσιος «άρχοντας» της πίστας

Η φωνή του Βασίλη Καρρά σίγησε για πάντα

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής έκλεισε σήμερα βυθίζοντας στο πένθος το καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ο Βασίλης Καρράς, ο «άρχοντας της πίστας και της καψούρας», όπως τον αποκαλούσαν οι πιστοί του θαυμαστές όλα αυτά τα χρόνια έφυγε από τη ζωή ήσυχα και αθόρυβα χτυπημένος από Covid καθώς ήταν εξασθενημένος ύστερα από τη σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η μεστή, γνήσια λαϊκή φωνή του σίγησε για πάντα και το κενό που μένει πίσω είναι τεράστιο.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα.

Ο ίδιος υπήρξε συνθέτης και στιχουργός έχοντας γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

«Δεν μου έλειψε η αγάπη του κόσμου»

Πριν από 7 μήνες ο Βασίλης Καρράς έκανε την πρώτη του  δημόσια εμφάνιση μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του.

«Είμαι πολύ καλά μετά την περιπέτεια της υγείας μου. Όλους αυτούς τους μήνες δεν μου έλειψε η αγάπη του κόσμου. Δεν μου λείπει ποτέ γιατί είναι το μεγαλύτερο δώρο που εισπράττω» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μόλις πριν από δύο μήνες και μετά από μεγάλο διάστημα φημολογιών για την κατάστασή του, ο Βασίλης Καρράς μίλησε live στο Fame Story για να τιμήσει τον αγαπημένο του φίλο Νίκο Κοκλώνη.«Καλησπέρα και καλή βραδιά» είπε χαρακτηριστικά. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον ελληνικό λαό και το συνάφι για την αγάπη του. Τι αγάπη, τι ομορφιά!» είπε συγκινημένος.

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία του ζωντανή παρέμβαση στην τηλεόραση, στο Fame Story – «Είμαι εδώ»