Βραβεία Emmy: Αναβάλλεται η τελετή απονομής λόγω της απεργίας στο Χόλιγουντ
TV Gossip

Βραβεία Emmy: Αναβάλλεται η τελετή απονομής λόγω της απεργίας στο Χόλιγουντ

Βραβεία Emmy: Αναβάλλεται η τελετή απονομής λόγω της απεργίας στο Χόλιγουντ

Έχουν καταλήξει σε νέα ημερομηνία;

Τα βραβεία Emmy 2023 πήραν αναβολή σε νέα ημερομηνία του Σεπτεμβρίου, καθώς οι ηθοποιοί και οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ συνεχίζουν την απεργία τους εναντίον των μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Τα 75α ετήσια βραβεία είχαν προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου στο δίκτυο Fox. Η νέα ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά πηγές κοντά στη διοργάνωση επιβεβαιώνουν ότι η αρχική ημερομηνία έχει βγει εκτός κάδρου.

Ιδανικά, το event δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι να επιτευχθούν συμφωνίες με το SAG-AFTRA και το Συνδικάτο Σεναριογράφων της Αμερικής με τον Σύνδεσμο των Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Ωστόσο, τόσο η Ακαδημία της Τηλεόρασης όσο και το Fox, εξακολουθούν να συζητούν για το πότε θα πραγματοποιηθεί η λαμπερή βραδιά.

Εάν η Ακαδημία και το Fox επέμεναν στο αρχικό πλάνο της 18ης Σεπτεμβρίου, θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο… άδειων  θέσεων.

16 από τα 25 βραβεία που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης των βραβείων Emmy του 2022 πήγαν σε ηθοποιούς ή σεναριογράφους. Οι κανόνες απεργίας του SAG-AFTRA απαγορεύουν στους ηθοποιούς να προβάλλουν τη δουλειά που δημιουργείται από επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό απεργία, και μια απονομή βραβείων πέφτει σε αυτή την κατηγορία.

Οι σεναριογράφοι της WGA επίσης ψάχνουν τον παρουσιαστή και τους παρουσιαστές (οι οποίοι σχεδόν σίγουρα θα ήταν μέλη του SAG-AFTRA).

Η αναβολή αυτή αποτελεί την πρώτη για τα βραβεία Emmy εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η Ακαδημία της Τηλεόρασης και ο τηλεοπτικός σταθμός CBS είχαν αναβάλλει την τελετή του 2001 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και η οποία προβλήθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου του εκείνου του έτους.

Η δεύτερη φάση για τα βραβεία προχωρά κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Τα μέλη της Ακαδημίας της Τηλεόρασης θα ψηφίσουν για τους υποψηφίους από τις 17 Αυγούστου.