Πρίγκιπας Φίλιππος: Το αστρονομικό ποσό που άφησε κληρονομιά και στους… υπηρέτες του!
Κόσμος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το αστρονομικό ποσό που άφησε κληρονομιά και στους… υπηρέτες του!

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το αστρονομικό ποσό που άφησε κληρονομιά και στους… υπηρέτες του!

Άνοιξε η διαθήκη του - Τι αφήνει στα παιδιά και στα εγγόνια του;

Τους στενούς του ανθρώπους στο προσωπικό του φαίνεται ότι ήθελε να ανταμείψει ο Πρίγκιπας Φίλιππος φεύγοντας από τη ζωή.

Έτσι σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun ο Φίλιππος αφήνει πίσω  του περιουσία αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων λιρών στην οποία κληρονόμους καθιστά και τρία πρόσωπα από το προσωπικό του.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του και ειδικά της ακίνητης περνά στα χέρια της βασίλισσας, μια πηγή κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι ο δούκας φρόντισε να ανταμείψει τους στενότερους βοηθούς του.

«Σε αντίθεση με κάποιους άλλους βασιλείς, ο Πρίγκιπας Φίλιππος στάθηκε γενναιόδωρος στους τρεις άντρες που τον φρόντιζαν», είπε η βασιλική πηγή, αποκλειστικά στη Sun.

Και αυτοί είναι ο Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ ο οποίος υπηρέτησε ως γραμματέας του πρίγκιπα Φίλιππου και ταξίαρχος για μια δεκαετία, έναν ρόλο που ανέλαβε το 2010, o Γουίλιαμ Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο. Και οι τρεις άντρες ήταν πολύ κοντά στον Δούκα στα τελευταία του χρόνια με τον κο Μίλερ-Μπέικουελ να εκπροσωπεί τον Δούκα σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις όταν δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Ο Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο έμεναν μαζί με τον Φίλιππο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κατοικία Γουντ Φαρμ στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Τακτοποίησε τα κληρονομικά πριν πεθάνει

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι ο Δούκας είχε τακτοποιήσει τα κληρονομικά ζητήματα σε σχέση με τα εγγόνια του, συμπεριλαμβανομένου και του Πρίγκιπα Χάρι, παρά τις επιθέσεις κατά της Βασιλικής Οικογένειας τους τελευταίους μήνες.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Φίλιππος δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τιμωρούσε τον εγγονό του για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος, ανοικτός και αγαπητός άντρας. Ποτέ δεν υπήρχε μνησικακία».

«Ο Φίλιππος είχε αρκετό χρόνο για να τακτοποιήσει όλα τα νομικά ζητήματα ώστε να μην υπάρχει φόρος κληρονομιάς. Τα παιδιά του Δούκα – ο Πρίγκιπας Κάρολος, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Πρίγκιπας Έντουαρντ και ο Πρίγκιπας Ανδρέας- μπορούν να πάρουν ό, τι θέλουν από τη συλλογή των 13.000 βιβλίων στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ».

Τα περισσότερα βιβλία είχαν μεταφερθεί στο Γουντ Φαρμ, όπου ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του από τότε που αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, αλλά τώρα όλα έχουν επιστραφεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Προσωπικά του αντικείμενα είναι πιθανό να μεταβιβαστούν στα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων της θρυλικής άμαξας του πρίγκιπα, η οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και στην κηδεία του με τα δύο πόνυ που τα χάρισε στην εγγονή του Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ.

Λέγεται  επίσης ότι έχει αφήσει πολύτιμα αναμνηστικά ειδικά στον Κάρολο.

Η πηγή της Sun πρόσθεσε ότι «κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο, ο Φίλιππος πέρασε αρκετό χρόνο υπογράφοντας φωτογραφίες του και πιστεύεται ότι προορίζονταν ως δώρα σε όσους τον φρόντιζαν».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Mπάκιγχαμ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες επί της διαθήκης και είπε στη Sun: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και οι ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».