Ρωσία: Συμφωνία Wagner με Λουκασένκο – Επιστρέφουν ξανά στα στρατόπεδα
Κόσμος

Ρωσία: Συμφωνία Wagner με Λουκασένκο – Επιστρέφουν ξανά στα στρατόπεδα

Ρωσία: Συμφωνία Wagner με Λουκασένκο – Επιστρέφουν ξανά στα στρατόπεδα

Διαμεσολάβηση Λουκασένκο για εκεχειρία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, φαίνεται πώς μπήκε διαμεσολαβητής προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση από την πλευρά της Wagner.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, έπειτα από πολλές επικοινωνίες με τον Πιγκόζιν, η μισθοφορική ομάδα επιστρέφει στα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Λευκορώσος πρόεδρος πρότεινε, επιπλέον, να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λευκορωσίας

Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση.