Βίκυ Σάφρα: Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο είναι Ελληνίδα
Κόσμος

Βίκυ Σάφρα: Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο είναι Ελληνίδα

Βίκυ Σάφρα: Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο είναι Ελληνίδα

Βρίσκεται στη θέση 339 της λίστας Forbes

Η Βίκυ Σάφρα βρίσκεται στη θέση 339 της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς είναι πλέον επικεφαλής της μυθικής περιουσίας των «Σάφρα».

Με αφορμή τη φετινή λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η εκπομπή «Ελένη» έκανε ένα βίντεο-αφιέρωμα για την Ελληνίδα, Βίκυ Σάφρα η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς.

Η Βίκυ Σάφρα παντρεύτηκε στα 17 της, τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο, τον Βραζιλιάνο Τζόσεφ Σάφρα και σήμερα είναι η επικεφαλής της «μυθικής» περιουσίας του συζύγου της, καθώς εκείνος πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο στα 82 του χρόνια.

Η ίδια και τα παιδιά της κληρονόμησαν την περιουσία των 22.8 δις δολαρίων και σήμερα η ζάμπλουτη Ελληνίδα κατοικεί μόνιμα στην Ελβετία και προτιμά να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ.

Η οικογένεια Σάφρα ίδρυσε το 1840 τράπεζα στη Συρία. Ο Τζόσεφ και η Βίκυ γνωρίστηκαν στη Βραζιλία, όπου είχε μεταναστεύσει και η ίδια από την Ελλάδα. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά και δεκατέσσερα εγγόνια.

Παράλληλα με την επιχειρηματική τους δράση, ίδρυσαν και τον φιλανθρωπικό οργανισμό που φέρει το όνομά τους, το οποίο κάνει δωρεές σε νοσοκομεία και ιδρύματα που προωθούν την εκπαίδευση και τις τέχνες.

Το σπίτι που στέγαζε την οικογένεια Σάφρα είχε 130 δωμάτια, ενώ οι ίδιοι απέφευγαν τα φώτα της δημοσιότητας.