Υρώ Μανέ – Κώστας Κόκλας: «Είναι τζόβενο και εγώ γιαγιούλα» – «Της λέω “είσαι στα τελευταία σου”»
TV Gossip

Υρώ Μανέ – Κώστας Κόκλας: «Είναι τζόβενο και εγώ γιαγιούλα» – «Της λέω “είσαι στα τελευταία σου”»

Υρώ Μανέ – Κώστας Κόκλας: «Είναι τζόβενο και εγώ γιαγιούλα» – «Της λέω “είσαι στα τελευταία σου”»

Το παλαί ποτέ παράνομο ζευγάει της ελληνικής τηλεόρασης μιλά για τον ρόλο τους στη σειρά Στα σύνορα

Ένα από τα πιο αγαπητά τηλεοπτικά ζευγάρια της ελληνικής τηλεόρασης, η Υρώ Μανέ και ο Κώστας Κόκλας, παραχώρησαν συνέντευξη στον Πάνο Τσουκαρά και το περιοδικό ΟΚ!

Μπορεί στο μυαλό μας να τους έχουμε ως Φλώρα και Αλέκος αλλά τη φετινή σεζόν δίνουν μια ξεχωριστή ερμηνεία ως πεθερά και γαμπρός.

Είκοσι πέντε χρόνια από την πρώτη φορά που συναντηθήκατε τηλεοπτικά, στα Εγκλήματα, έχοντας συνεργαστεί και στο θέατρο, φέτος πρωταγωνιστείτε στη νέα κωμική σειρά του Star, Στα σύνορα. Ποιο συναίσθημα επικρατεί;

Υρώ: Κάθε φορά που συνεργάζομαι με τον Κώστα νιώθω χαρά. Σίγουρα η Φλώρα και ο Αλέκος έχουν γράψει ιστορία, αλλά και τις υπόλοιπες φορές που έχουμε συναντηθεί τηλεοπτικά από τότε, πάντα είναι το ίδιο συναίσθημα. Έχουμε τρομερή χημεία, μας το λένε ακόμη και σήμερα οι συντελεστές στο σετ. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει. Συνεννοούμαστε με ένα βλέμμα πια.

Κώστας: Μετά την ευτυχή μας τηλεοπτική συνάντηση στα Εγκλήματα, που ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ήρθαμε κοντά.

Πόσο διαφορετική είναι φέτος η συνεργασία σας σε σχέση με εκείνη την πρώτη φορά, το 1998;

Υρώ: Όσο διαφορετική είναι και η ζωή μας. Πρόσφατα λέγαμε με τον Κώστα πόσο σημαντικό είναι που «είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή». Είμαστε υγιείς, έχει τραβήξει την πορεία του ο καθένας, την προσωπική του διαδρομή, αποκτήσαμε παιδιά, αλλά είναι πολύ ωραίο που βρισκόμαστε ξανά τηλεοπτικά. Είναι χαρά να βλέπεις ότι με έναν κοντινό σου άνθρωπο με τον οποίο ξεκινήσατε μαζί από τα νιάτα σου, δουλεύετε ακόμη με την ίδια όρεξη. Το 1998 ήταν η περίοδος της νεότητας, που χτίζαμε την καριέρα μας. Τώρα είναι η εποχή που έχουμε χτίσει κάποια πράγματα και προσπαθούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή δυναμικά, τιμώντας τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε.

Κώστας: Πριν από τη σειρά ακόμη, ήμασταν για επτά χρόνια στο Θέατρο Αποθήκη, μετά ήρθαν τα Εγκλήματα και έχουμε συναντηθεί και σε άλλες τηλεοπτικές δουλειές από τότε. Τώρα, Στα σύνορα, έχουμε αρκετές σκηνές που παίζουμε μαζί και τις χαιρόμαστε. Αυτό που είναι ίδιο πάντα είναι το γεγονός ότι γελάμε πολύ με την Υρώ, είναι πολύ χάχας, ξεκαρδίζεται εύκολα, κι εμένα το καλύτερό μου είναι να την κάνω να μην μπορεί να μιλήσει στις σκηνές από τα γέλια.

Τότε υποδυόσαστε το παράνομο ζευγάρι, ενώ τώρα έχετε τους ρόλους της πεθεράς και του γαμπρού. Δεν είναι λίγο παράλογο;

Υρώ: Είναι πάρα πολύ αστείο, γιατί έρχεται ο Κώστας και μου λέει «με έχεις καταστρέψει. Έρχονται όλοι και μου λένε “μετά από τόσα χρόνια είστε πάλι μαζί και κάνετε τους γέρους!”» και γελάμε. Αλλά του απαντάω: «Εγώ υποδύομαι τη γιαγιούλα. Εσύ; Είσαι τζόβενο».

Κώστας: Είναι πάρα πολύ αστείο να μας βλέπει κανείς ως πεθερά και γαμπρό. Δεν χάνω ευκαιρία στο γύρισμα να της τονίζω πόσο «μεγάλη» είναι. Της λέω συνέχεια «είσαι στα τελευταία σου,
θα τα τινάξεις» και η Υρώ, όπως καταλαβαίνεις, με βρίζει. (Γελάει.)

Υρώ, πώς είναι να μεταμορφώνεσαι σε γιαγιά;

Υρώ: Είναι δύσκολο, γιατί είναι πολύ ρεαλιστική η μεταμόρφωση. Χρειαζόμαστε περίπου μιάμιση ώρα κάθε φορά για να γίνω γιαγιά. Ευτυχώς, είναι πολύ καλοί οι συνεργάτες που έχουν αναλάβει αυτό το κομμάτι και φυσικά με την καθοδήγηση του Βασίλη Θωμόπουλου το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μου, είναι υπέροχο.

Πώς θα περιέγραφες τον ρόλο της γιαγιάς που ερμηνεύεις;

Υρώ: Ενσαρκώνω τη γιαγιά Γιαννούλα, την οποία χαρακτηρίζω ως «Κορλεόνε», αλλά με πολύ ήπια χαρακτηριστικά. Είναι μια «μαφιόζα» του χωριού Αχούρια στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μια δεσποτική αλλά και παράλληλα αθώα φιγούρα. Κάνει τις πονηριές της, αλλά πάντα ο στόχος της είναι με όσα κάνει να βοηθάει την οικογένεια και τους συγχωριανούς της. Θέλει να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, να έχουν μια καλύτερη ζωή και βρίσκει τρόπο να το κάνει. Τους έχει βάλει όλους στο κόλπο καθοδηγώντας τους και θέλει να βάλει και την εγγονή της, την Ιωάννα, που τελειώνει τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφει στο χωριό, να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης. Για κακή της τύχη, όμως, η εγγονή της ερωτεύεται τον αστυνομικό που φτάνει στο χωριό με δυσμενή μετάθεση, και αυτός ο έρωτας δημιουργεί προβλήματα στις παρανομίες της Γιαννούλας, καθώς αναλαμβάνει να εξιχνιάσει όσα παράξενα συμβαίνουν.

Κώστα, είναι κοντά σε σένα ο ρόλος που υποδύεσαι;

Kώστας: Ο Στέλιος είναι ένας χαρακτήρας γνώριμος στους περισσότερους Έλληνες. Δεν είναι και πολύ μακριά από αυτό που είμαι εγώ στην πραγματικότητα. Βοηθάει και αυτός, όπως και όλο το χωριό, στις παρανομίες της Γιαννούλας, η οποία είναι και η αρχηγός της οικογένειας. Είναι μια σειρά που θα αγκαλιάσει, νομίζω, ο κόσμος, γιατί όπως γελάμε εμείς στα γυρίσματα, έτσι, πιστεύω, θα γελάνε και εκείνοι βλέποντάς μας από την τηλεόραση.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα