Ελένη Ράντου: «Όταν κλείδωσαν πόρτες πίσω μου με σεξουαλική διάθεση, έχωσα χαστούκια πολλά»
Ελλάδα

Ελένη Ράντου: «Όταν κλείδωσαν πόρτες πίσω μου με σεξουαλική διάθεση, έχωσα χαστούκια πολλά»

Ελένη Ράντου: «Όταν κλείδωσαν πόρτες πίσω μου με σεξουαλική διάθεση, έχωσα χαστούκια πολλά»

Η ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ αποκάλυψε και ποιο ριάλιτι παρακολουθεί τα βράδια

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Ράντου στην εφημερίδα Real News και τον Βασίλη Μπουζιώτη.

Η ηθοποιός με αφορμή την επιστροφή στη νέα σειρά της ΕΡΤ με τίτλο «Ζακέτα να Πάρεις» αναφέρθηκε στην τηλεόραση αποκαλύπτοντας ποιο ριάλιτι παρακολουθεί ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως προς το ντόμινο αποκαλύψεων σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάτρου.

Βλέπεις κάποιο reality; Μένεις σε κάποιο;

Το Survivor βλέπω κάποιες φορές, που είναι γυρισμένο σε εξωτικά μέρη, με θάλασσα, φύση, για να φεύγει λίγο το μυαλό μου… Κι έχει και τα αγωνίσματα, που μου δίνουν την αίσθηση του ότι αφού δεν κινούμαι εγώ, κινείται τουλάχιστον κάποιος άλλος (γέλια). Δεν πηγαίνει τυχαία τόσο καλά.

Τι άλλαξες στα δέκα χρόνια που έλειψες από την τηλεόραση;

Δεν με ρωτάς καλύτερα τι δεν άλλαξε (γέλια); Μπήκαν ηθοποιοί του “εντέχνου” που έως τώρα αντιστέκονταν, για βιοποριστικούς λόγους κυρίως, και βρέθηκαν με εμάς του… άτεχνου, που λέω αστειευόμενη. Τι άλλο άλλαξε; Πώς δίνονται πια τα χρήματα της ντροπής. Έμαθα πρόσφατα πως στο Survivor, τα παιδιά που πάνε εκεί να παλέψουν, μακριά από τη χώρα τους, με την πείνα, τις κακουχίες, τα άγρια αγωνίσματα, παίζοντας με την υγεία τους καθημερινά, παίρνουν 500 ευρώ. Όπως μαθαίνω κι ότι ακόμα και σε πετυχημένες σειρές δίνονται ψίχουλα, ακόμα και στους πρωταγωνιστές! Η τηλεόραση πια για να σε χωρέσει, πρέπει να ξεφτιλίσει – σου λέει έτσι είναι, αν σου αρέσει. Αν όχι, υπάρχουν άλλοι στην ουρά. Ένα Survivor έγινε η τηλεόραση. Αγρίεψε πάρα πολύ το τοπίο.

Σχετικά με τις καταγγελίες, είχες κάποια εικόνα; Ήξερες κάποια από όλα αυτά που συνέβαιναν;

Δεν ήξερα τίποτα. Ήμουν κλεισμένη στο θέατρό μου, το “Διάνα”, στήνοντας δικές μου δουλειές και ήμουν με έναν τρόπο αποκομμένη από όσα γίνονταν. Στο ορκίζομαι δεν ήξερα το παραμικρό από τα τέρατα που βγήκαν στη δημοσιότητα. Ήξερα πως κάποιοι είναι δύσκολοι ή απότομοι ή απαιτητικοί, αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Ήμουν στην κοσμάρα μου και έπαθα σοκ με όσα βγήκαν με τόση πολύ γενναιότητα από αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια του χώρου. Αλήθεια έμεινα άφωνη! Δεν είχα πάρει χαμπάρι για όλα αυτά και λυπάμαι για λογαριασμό μου. Θα έπρεπε να έχω πιο ανοιχτές “κεραίες”.

Εσύ έπεσες ποτέ θύμα λεκτικής ή ακόμα και σεξουαλικής βίας στα τόσα χρόνια καριέρας;

Όποτε δεχόμουν… πίεση, έδερνα! Στα πρώτα μου βήματα που κλείδωσαν πόρτες πίσω μου, με σεξουαλική διάθεση, έχωσα χαστούκια πολλά.

Έπαιξες με τον… μέτριο Σπύρο Μπιμπίλα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»…

Καθόλου μέτριος δεν είναι ο Σπύρος. Ποιος μπορεί να πει ποιος είναι μέτριος; Και ξέρεις και κάτι άλλο; Με αυτό που έγινε κατέρρευσε κι όλο αυτό το “εγώ ασχολούμαι με τα σπουδαία, τα μεγάλα κείμενα κι αυτό σημαίνει ότι είμαι και πνευματικός άνθρωπος!”. Δεν σημαίνει τίποτα! Για να γίνεις πνευματικός άνθρωπος, πρέπει να είσαι άνθρωπος και όχι κτήνος. Τι φτηνό επιχείρημα που ήταν αυτό! Επιχείρημα ενός ανθρώπου που είναι πολύ απελπισμένος. Το να βγαίνεις δημόσια και να αξιολογείς τον άλλο είναι ό,τι πιο ρατσιστικό υπάρχει. Δεν θα έλεγα ποτέ στη ζωή μου κάποιον μέτριο…