St. Patrick’s Day: Το Arch Club γιορτάζει τη μεγαλύτερη ιρλανδική γιορτή με δύο ροκ συγκροτήματα
Uncategorized

St. Patrick’s Day: Το Arch Club γιορτάζει τη μεγαλύτερη ιρλανδική γιορτή με δύο ροκ συγκροτήματα

St. Patrick’s Day: Το Arch Club γιορτάζει τη μεγαλύτερη ιρλανδική γιορτή με δύο ροκ συγκροτήματα

Τη σημαντικότερη γιορτή της Ιρλανδίας, την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St. Patrick’s Day) γιορτάζει το Arch Club σαν μια ευκαιρία για πολύ ροκ μουσική και άφθονη ιρλανδική μπύρα και ουίσκι.

Καλεσμένοι το δυναμικό δίδυμο των The Big Nose Attack και η μοναδική ενέργεια των Dury Dava.

Τη γιορτή ανοίγει με ένα μοναδικό set ο Dj Xanthos (Bazooka).

Rock ‘n’ roll, dirty shake, punk ξεσπάσματα, late ’60s, early ’70s garage-o-rock συνδυάζονται στη σκηνή του Arch Club – Live Stage (Ελασιδών 6, Γκάζι) την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 21.00.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου συνδέεται με το πράσινο χρώμα, τις παρελάσεις και τις μπύρες, η γιορτή χρονολογείται πριν από 1.500 χρόνια. Οι πρώτοι καταγεγραμμένοι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν τον 17ο αιώνα στις 17 Μαρτίου, στην επέτειο του θανάτου του Αγίου Πατρικίου τον 5ο αιώνα.

Ποιοι είναι οι The Big Nose Attack

Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) Little Tonnie (τύμπανα) δημιούργησαν τους the Big Nose Attack το 2011, μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs, ατενίζοντας τα 70s!

Δέκα (+1 ) επετειακά χρόνια αργότερα, το συγκρότημα θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, μετρώντας ήδη 4 ευρωπαϊκές περιοδείες με εμφανίσεις σε αξιόλογα venues και φεστιβάλ (Suwalki Blues Festival, Bialystok Jesien z Bluesem,the Lost Dogs Festival), υπεράριθμες εγχώριες εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα (Rockwave Festival 2015 μαζί με Black Keys και Black Angels, Resistance, Fuzztastic Planet και Los Almiros Festival), αλλά και σαν opening act σε κορυφαία ονόματα (Blue Oyster Cult, Clutch, Blues Pills, Fuzztones).

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει άλλους τρεις δίσκους που έχουν αποσπάσει αξιόλογες κριτικές από τα media και ένα single το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack στην ταινία μικρού μήκους American Burger II.

Η μπάντα έχει επίσης εμφανιστεί, στο MAD TV και στο studio του En lefko FM στα πλαίσια των 5|25 Sessions, καθώς και έχει δώσει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του Alpha, στο Star Web TV αλλά έχει παρουσιάσει και σεμινάριο στην σχολή εικόνας και ήχου SAE.

Ποιοι είναι οι Dury Dava;

Οι Dury Dava είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε το 2016. Η πρωτότυπη μουσική τους εκτείνεται σε διάφορα είδη, αποτίνοντας φόρο τιμής στη ψυχεδέλεια των δεκαετιών του ’60 και του krautrock της δεκαετίας του ’70 και συνδυάζουν στοιχεία από τις ελληνοτουρκικές μουσικές παραδόσεις, όπως περίεργους ρυθμούς και λαϊκούς χορούς με πανκ νοοτροπία.

Στη γενέτειρα τους είναι γνωστοί για τις όλο και πιο εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις τους σε απροσδόκητους αστικούς χώρους ή μυστικιστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ σε απομακρυσμένα ελληνικά νησιά.

Το ομότιτλο άλμπουμ τους ηχογραφήθηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια αρκετών συνεδριών το δεύτερο εξάμηνο του 2018 στα Ηobart Phase studios στην Αθήνα και κυκλοφορεί τον Μάιο του 2019 μέσω inner ear.

Μέλη: Κάρολος Μπεράχας – μπάσο, πλήκτρα, synth
Γιώργης Καρράς – ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Κούλογλου – φωνή, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι
Δημήτρης Πρόκος – κλαρινέτο, synthΗλίας Λιβιεράτος – τύμπανα, κρουστά