Το style item της εβδομάδας: Η viral γραβάτα του Νίκου Κοκλώνη και η στυλιστική ιστορία της
Beauty & Fashion

Το style item της εβδομάδας: Η viral γραβάτα του Νίκου Κοκλώνη και η στυλιστική ιστορία της

Το style item της εβδομάδας: Η viral γραβάτα του Νίκου Κοκλώνη και η στυλιστική ιστορία της

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το εντυπωσιακό look του παρουσιαστή στην πρεμιέρα του J2US

Έναν πολύ αγαπημένο του οίκο εμπιστεύτηκε για την πρεμιέρα του Just the 2 of Us ο παρουσιαστής -και παραγωγός- Νίκος Κοκλώνης. Και δεν είναι άλλος από τον εμβληματικό Dior.

Το look του συζητήθηκε για άλλη μια φορά αλλά αυτό που ξεχώρισε και έγινε trend στα social media ήταν η one-of-a-kind κεντητή γραβάτα του.

Όσα θέλεις να ξέρεις για το total Dior look του Νίκου

Ο Ηλίας Μιχαλόλιας και ο Χάρης Γκοτζαμανίδης -οι δύο σταθεροί συνεργάτες του παρουσιαστή και καταξιωμένοι fashion consultants και στυλίστες- είχαν πολλά να μας πουν για τα pieces που διάλεξαν προκειμένου ο Νίκος Κοκλώνης να κάνει μια μοναδική εμφάνιση στην πρεμιέρα του.

Με έμφαση στην αντίθεση λευκού-μαύρου, μια all-time classic επιλογή που γράφει εξαιρετικά στην κάμερα, επέλεξαν ένα total Dior look για τον παρουσιαστή: Λευκό σακάκι, μαύρο παντελόνι, κεντητή γραβάτα αλλά και λευκό πουκάμισο.

Όσο για τα παπούτσια, ένα ζευγάρι δερμάτινα Saddle monk derby ολοκλήρωσαν το look.

Photos by Haris Gotzamanis

Και σου έχουμε μια λεπτομέρεια που δεν έγραψε η κάμερα: Παρατήρησε την κεντημένη υπογραφή του ίδιου του Christian Dior στο γιακά του πουκαμίσου που κάνει το κομμάτι να ξεχωρίζει!

Το μακιγιάζ του Νίκου Κοκλώνη επιμελήθηκε όπως πάντα η Κική Αϊβάζη ενώ την επιμέλεια του hair style είχε ο Βασίλης Μπουλούμπασης.

Η viral γραβάτα του Νίκου Κοκλώνη

Αυτό όμως που κρύβει από πίσω του όλο το glam της εμφάνισης του Νίκου αλλά και μια ιδιαίτερη στυλιστική ιστορία ήταν η γραβάτα του.

Photo by Haris Gotzamanis

Κεντημένη στο χέρι -χρειάστηκαν 25 ώρες για να κεντηθεί- αυτή η γραβάτα αντανακλά όλο το εξαιρετικό savoir-faire που έχει ο οίκος Dior τις δεκαετίες που κυριαρχεί στη μόδα.

Από φίνο μαύρο μετάξι και στολισμένη με γυάλινους κρυστάλλους, μεταλλική κλωστή και χάλκινες χάντρες έφερε αυτό το touch της λάμψης στο look του Νίκου Κοκλώνη, που του αρέσει να ξεχωρίζει.

Για την ιστορία, η γραβάτα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του της εξαιρετικής κεντητής κάπας που έκλεισε την επίδειξη μόδας της ανδρικής σειράς του Dior την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Ιανουάριο του 2020.

(ZUMA)

O οίκος Dior φημίζεται για τα κεντήματα στις δημιουργίες του και αυτή τη φορά o creative director του Kim Jones αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στα ένδοξα 50s του οίκου και τη εκπληκτική δουλειά σε κεντητά φορέματα του παλιού creative director, Marc Bohan.

Έτσι επέλεξε να κλείσει το σόου τη ανδρικής σειράς με μία μαύρη raglan κάπα «ντυμένη» με κεντητά μεταλλικά φτερά όπως ακριβώς είχε κάνει ο Marc Bohan σε ένα φόρεμα του 1969.

Χρειάστηκαν 900 ώρες χειρωνακτικής δουλειάς στα ατελιέ του Dior για να κεντηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι και άλλες 100 για να συναρμολογηθεί ουσιαστικά ώστε να είναι έτοιμο για την επίδειξη.

Διότι -όπως και στο look του Νίκου Κοκλώνη- η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά!