2020: Ποιες ημερομηνίες θα είναι ανάδρομος ο Ερμής;
ΖΩΔΙΑ

2020: Ποιες ημερομηνίες θα είναι ανάδρομος ο Ερμής;

2020: Ποιες ημερομηνίες θα είναι ανάδρομος ο Ερμής;

Και τι πρέπει να προσέξουν τα ζώδια;

Ο Ερμής, είναι ο πλανήτης που εκφράζει τον τρόπο που επικοινωνεί ο άνθρωπος με το περιβάλλον του.

Αντιπροσωπεύει την σκέψη, τη νόηση, τη γνώση, την έκφραση ενώ παράλληλα είναι ο «βασικός ρυθμιστής» κάθε μορφής επικοινωνίας.

Tι επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής;

Όταν ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος τότε οι παραπάνω τομείς δεν έχουν την γρήγορη, εύκολη, εποικοδομητική ροή.

Οι μέρες γεμίζουν με καθυστερήσεις, παρανοήσεις και ζημιές στις επικοινωνίες, στις μετακινήσεις, στα ραντεβού μας, τα λόγια πολλά φορές αναιρούνται, μπερδεύονται, το μυαλό ταξιδεύει στο χτες, οι σκέψεις είναι συγχυσμένες, μπερδεμένες και δεν μπορούν εύκολα να εκφραστούν αποτελεσματικά.

Στις περιόδους που ο Ερμής κινείται ανάδρομος, παρατηρούμε ζημιές σε ηλεκτρολογικές / τεχνολογικές / μηχανολογικές συσκευές, ωστόσο σε αυτά τα διαστήματα πρέπει να αποφεύγουμε και τις σημαντικές αγορές (ιδιαίτερα αυτοκίνητο, κινητό, tablet, laptop).

Σημαντικό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις μας, γιατί υπάρχει ροπή προς τα ατυχήματα.

Ένας ακόμα τομέας που είναι φανερό ότι βάλλεται την περίοδο που ο Ερμής κινείται ανάδρομος είναι οι συμφωνίες.

Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και μπερδέματα στην εύρυθμη εξέλιξη των συμφωνιών συνεργασίας, ενώ η περίοδος δεν κρίνεται ευνοϊκή για την έναρξη ενός νέου συμφωνητικού (ή και μισθωτηρίου).

Τέλος, με τον ανάδρομο Ερμή, πάντα υπάρχουν οι λεγόμενες επαφές , συζητήσεις, επικοινωνίες με άτομα του παρελθόντος όπου προκύπτουν και αρκετές επανασυνδέσεις.

Πότε θα είναι Ανάδρομος ο Ερμής το 2020;

17 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2020

Έως τις 4/3 με τον Ερμή να κινείται φαινομενικά ανάδρομος από τον Ιχθύ, το επικοινωνιακό τοπίο είναι «θολό», μπερδεμένο, διχασμένο. Λ

άθη απροσεξίας, ασυνέπειες, διλήμματα, συγχύσεις, παρανοήσεις και καθυστερήσεις έρχονται για να προκαλέσουν «ζάλη» στους τομείς που συνδέονται με τον πλανήτη Ερμή (σκέψη, έκφραση, επικοινωνία, έγγραφα συμφωνίες, επαφές, μετακινήσεις, μεταφορικό μέσο, εκπαιδευτικές δραστηριότητες). Δεν λείπουν ωστόσο και οι εσωτερικές ψυχολογικές αναμοχλεύσεις, οι οποίες αυτό το διάστημα οφείλονται σε ασυνείδητες σκέψεις, όπου καλούμαστε τώρα να εντοπίσουμε και να ξεπεράσουμε.

Ο Ερμής ανάδρομος από το ζώδιο του Ιχθύ θα πραγματοποιήσει στις 26/2 εξάγωνο με τον Άρη από τον Αιγόκερω (6η μοίρα), έτσι λοιπόν αρκετά από τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και τα Ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) του 1ου δεκαημέρου θα θελήσουν να πάρουν πρωτοβουλίες για θέματα που συνδέονται άμεσα με το παρελθόν τους.

Οι σωστές αποφάσεις και οι κινήσεις μπορούν να φέρουν τώρα την εξέλιξη σε μία υπόθεση του χτες. Στις 29/2 ο Ερμής ανάδρομος από τον Ιχθύ θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ουρανό (3η μοίρα) και φυσικά δεν θα λείψουν τα επικοινωνιακά ξαφνιάσματα με άρωμα παρελθόντος. Αυτή την ημέρα όμως μπορούν να αξιοποιηθούν και οι ευρηματικές / πρωτοπόρες ιδέες, πολλές από αυτές μπορεί να είχαν γεννηθεί σε παρελθόντα χρόνο και τώρα να έχει έρθει η ώρα να υλοποιηθούν.

Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τον Ανάδρομο Ερμή στους Ιχθύες: Η επιρροή όπως πάντα είναι αισθητή σε όλους μας, ωστόσο πιο προσεχτικοί πρέπει να σταθούν οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 1ου και του 2ου δεκαημέρου.

Τα επικοινωνιακά ευτράπελα ωστόσο συνεχίζονται και από τις 4-10 Μαρτίου 2020, όπου ο Ερμής επιστρέφει στο ζώδιο του Υδροχόου.

Ο Ερμής βρίσκεται σε μία πιο κοινωνική θέση, προκαλώντας αυτό το διάστημα τα μπερδέματά του ιδιαίτερα στους τομείς που συνδέονται με συλλόγους, κοινωνικές ομάδες. Οι συλλογικές κινητοποιήσεις είναι αναμενόμενο ότι αυτό το διάστημα θα προκαλέσουν κομφούζιο και όχι μόνο.

Ο Ερμής ανάδρομος από τον Υδροχόο θα σχηματίσει εξάγωνο με την Αφροδίτη από τον Κριό (29η μοίρα) στις 4/3, φέρνοντας ωστόσο και πολλές επικοινωνίες φιλικές ή και συναισθηματικές.

Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τον Ανάδρομο Ερμή στον Υδροχόο: Οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου αναμένεται να ταλαιπωρηθούν περισσότερο στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες από τις 4-10/3.

18 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2020

Ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στις 18 Ιουνίου από την 14η μοίρα του Καρκίνου, δηλαδή από το 2ο δεκαήμερο ενώ από 1-12 Ιουλίου θα περάσει και στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου.

Ο Ερμής από το ζώδιο του Καρκίνου γίνεται πιο εύθικτος και ευσυγκίνητος, αναπολεί τις μνήμες του παρελθόντος, ζει μέσα από τον αναλογισμό του χτες, έχει την ικανότητα να διεγείρει το συναίσθημα μέσα από τα λόγια του (θετικά ή και αρνητικά), ενώ έχει και την τάση προς το κουτσομπολιό… Σε αυτή την περίοδο λοιπόν δεν θα λείψουν οι επικοινωνιακές «αναμετρήσεις» που θα οφείλονται στον ιδιαίτερα ευσυγκίνητο τρόπο αντίληψης και έκφρασης.

Ζητήματα του παρελθόντος ξεπηδούν στο παρόν και φέρνουν τα πάνω κάτω στις ανθρώπινες σχέσεις. Υποθέσεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια και την προσωπική ζωή προκαλούν ένταση και εκνευρισμό για αυτό χρήσιμο είναι να κατευναστεί η παρορμητικότητα του λόγου και της σκέψης. Θα μείνεις αυτό το διάστημα προσκολλημένος στην γκρίνια, στα παράπονα, στις επίπονες αναμνήσεις ή θα αξιοποιήσεις κατάλληλα τις μνήμες του παρελθόντος;

Κατά την διάρκεια της Ανάδρομης πορείας του Ερμή από τον Καρκίνο θα σχηματίσει την όψη εξαγώνου με τον Ουρανό και συνόδου με τον Ήλιο (1/7) στην 9η μοίρα. Τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) και τα Ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) του 1ου δεκαημέρου θα μπορέσουν σε αυτή την περίοδο να αξιοποιήσουν ιδέες, εμπνεύσεις του παρελθόντος.

Δεν θα λείψουν οι ξαφνικές επικοινωνίες / επαφές ή και συνειδητοποιήσεις για υποθέσεις του χτες. Στις 8 Ιουλίου το τετράγωνο Ερμή – Άρη από την 6η μοίρα του ζωδίου , μας εφιστά την προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων ή και καβγάδων.

4 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2020

Κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου ο Ερμής θα κινηθεί φαινομενικά ανάδρομος από τις 14 έως τις 3 Νοεμβρίου 2020.

Η ανάδρομη πορεία ξεκινά από την 11η μοίρα του Σκορπιού, και ολοκληρώνεται στις 25η μοίρα του Ζυγού. Στο ζώδιο του Ζυγού ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος από τις 28/10 έως τις 3/11.

Σε αυτή την περίοδο του έτους θα βρεθούμε σε μία περίοδο ενδοσκόπησης, αλλά και εσωστρέφειας. Με τον Ερμή ανάδρομο από το Σκορπιό, η σκέψη γίνεται αρκετά πιο εσωτερική, θα είναι διάχυτη η διάθεση για απολογισμό και αναθεώρηση, η σκέψη όμως πολλές φορές θα επικεντρώνεται με μεγάλη επιμονή στο παρελθόν, σε δύσκολες καταστάσεις ή προβλήματα, ενώ θα αναβλύζουν τα απωθημένα, οι φόβοι αλλά κάποιες στιγμές και τα αρνητικά ένστικτα. Στις 20 Οκτωβρίου με την αντίθεση Ερμή – Ουρανού (9η μοίρα) θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεχτικοί τόσο στην χρήση του λόγου όσο και στις μετακινήσεις μας. Αιφνίδιες αντιπαραθέσεις, αλλά και δυνατά σοκαρίσματα αποτελούν αυτό το διάστημα «πρόκληση».

Θα υπάρξουν όμως και ξαφνικές αποκαλύψεις για υποθέσεις του παρελθόντος, όπου τώρα θα έρθει στο φως της επιφάνειας η αλήθεια. Πιο προσεχτικοί αυτή την ημέρα θα πρέπει να είναι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου.

Στη συνέχεια, η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο Ζυγό (28/10-3/11), επηρεάζει περισσότερο τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Κόντρες, Αντιπαραθέσεις, Ασυμφωνίες έρχονται για να φέρουν τα πάνω κάτω στην επαφή μας με τους ανθρώπους που συνδεόμαστε στενά. Δεν θα λείπει όμως αυτή την περίοδο και η αναβλητικότητα, η αναποφασιστικότητα και τα διλήμματα.

Ο ανάδρομος Ερμής από τον Ζυγό θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο (1/11 ) στη 26η μοίρα, έτσι λοιπόν τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) αυτό το διάστημα θα ανταλλάξουν λόγια βαριά, θα οδηγηθούν σε οριστικές ρήξεις και ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις, λόγω χρόνιων καταστάσεων.

Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τον Ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό και το Ζυγό: Πιο αισθητή στους Ταύρου, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Στην συνέχεια από τις 28/10 ως τις 3/11 επηρεάζονται πιο στενά οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

Για περισσότερες Ημερήσιες Προβλέψεις μπες στο Oroskopos.gr