Ανάδρομος Ερμής έως 18 Ιανουαρίου 2023: Πώς θα σε επηρεάσει;
ΖΩΔΙΑ

Ανάδρομος Ερμής έως 18 Ιανουαρίου 2023: Πώς θα σε επηρεάσει;

Ανάδρομος Ερμής έως 18 Ιανουαρίου 2023: Πώς θα σε επηρεάσει;

Η μετάβαση από το παλαιό έτος στο καινούργι, γίνεται με διάθεση ουσιαστικής αναθεώρησης και απολογισμού

O Ερμής ο πλανήτης της επικοινωνίας, ξεκινά φαινομενικά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερω  από αυτή την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2023. Η μετάβαση από το παλαιό έτος στο καινούργιο, γίνεται λοιπόν με μία διάθεση ουσιαστικής αναθεώρησης και απολογισμού, προκειμένου να οριοθετήσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε στη νέα πορεία που ανοίγεται μπροστά μας.

Ξεκινώντας όμως το 2023, είναι σαν να έχουμε κρατήσει πάνω μας την «προίκα» του 2022, υπάρχουν αρκετοί ανοιχτοί λογαριασμοί (κυριολεκτικά ή και μεταφορικά) που πρέπει να διεκπεραιωθούν,  πολλές εκκρεμότητες και πολλές υποθέσεις που πρέπει να μπουν σε τάξη, κάτω από το πρίσμα της λογικής.

Σε αυτή την χρονική περίοδο λοιπόν ο Ερμής ανάδρομος από τον Αιγόκερω, μπορεί να χαρακτηριστεί ως την χρονική περίοδο που φέρνει το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει ένας ουσιαστικός ρεαλιστικός απολογισμός, για να πάρουμε αποφάσεις τι θα κρατήσουμε μαζί μας στο ταξίδι του 2023, τι θα αφήσουμε πίσω, αλλά και ποιες είναι οι παρελθοντικές ανοιχτές υποθέσεις, που πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουμε.

Τις περιόδους ωστόσο που ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος, δεν λείπουν και τα γνωστά επικοινωνιακά ευτράπελα, οι καθυστερήσεις, οι ματαιώσεις, οι παρεξηγήσεις, οι βλάβες, τα τεχνολογικά προβλήματα κλπ … Αυτή την φορά οι επικοινωνιακοί μπελάδες θα προκαλούν ένταση και θυμό, αφού την ίδια χρονική περίοδο όπου ο Ερμής είναι φαινομενικά ανάδρομος στον Αιγόκερω (στον οποίο έχει έξαρση ο Άρης)  είναι και ο Άρης από τους Διδύμους  (κυβερνήτης Ερμή), γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο τις εμπόλεμες εστίες.  Χρειάζεται λοιπόν να δείξουμε ακόμα περισσότερη προσοχή στις μετακινήσεις μας, στην οδήγηση, στο μεταφορικό μέσο, στις επικοινωνίες μας, αλλά και σε κάθε μορφή έκφρασης και πρωτοβουλίας.

Δεδομένου ότι μπαίνουμε στην έναρξη μίας νέας χρονιάς και πηγαία μας βγαίνει η ανάγκη να βάλουμε μπροστά τους νέους στόχους, τα νέα πλάνα για το 2023, καλό είναι να μην βιαστούμε, να αποφύγουμε σημαντικές ενάρξεις ως τις 18/1, να δείξουμε μεγάλη αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο σε επαγγελματικά / οικονομικά / πρακτικά πλάνα τα οποία είναι καλύτερο να τα θέσουμε σε πλήρη εφαρμογή προς το τέλος του μήνα.

Το αίσθημα της ματαιοδοξίας, πολλές φορές μπορεί να είναι διάχυτο δημιουργώντας σφίξιμο, περιορισμό και δυσάρεστες σκέψεις που θα μας ρίχνουν. Σκληρά λόγια, σκληρές συνειδητοποιήσεις και κλεισίματα κύκλων είναι και αυτά μέσα στις τάσεις της περιόδου, σημαντικό είναι λοιπόν να βρίσκουμε τρόπους αποφόρτισης της δυσάρεστης ενέργειας αλλά και των αρνητικών σκέψεων που θα μας κατακλύζουν, αποφεύγοντας την απολυτότητα αλλά και … την εμμονή!

Ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος από την 24ο21’ έως και την 8ο 09’ του Αιγόκερω, συγκεκριμένα στο 3ο δεκαήμερο θα κινείται από 28/12-5/1, στο 2ο δεκαήμερο από 5-13/1 και στο 1ο δεκαήμερο από 13-18/1.  Τα ζώδια που θα επηρεαστούν πιο έντονα από την ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι (από όλα τα δεκαήμερα).  Στα αισθηματικά τους θα έχουν δεύτερες σκέψεις, δεύτερες ευκαιρίες οι Καρκίνοι – Αιγόκεροι – Παρθένοι. Επαφές,συναντήσεις, επικοινωνίες με άτομα του χτες θα έχουν οι Ταύροι – Σκορπιοί – Ιχθείς.  Στα οικονομικά χρειάζεται να είναι προσεχτικοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και αναποδιές οι Δίδυμοι – Τοξότες, ενώ στα επαγγελματικά θα έχουν πολλές εκκρεμότητες και καθυστερήσεις οι Κριοί , οι Λέοντες, οι Υδροχόοι.

ΚΡΙΟΣ

Χαρακτηριστικές θα είναι οι καθυστερήσεις αλλά και οι αναποδιές στην έκβαση των μεγαλόπνοων σχεδίων που κάνεις, ιδιαίτερα στα μεγάλα επαγγελματικά σου πλάνα! Συναντάς εμπόδια για την υλοποίηση των στόχων σου, μπορεί να περίμενες μία στήριξη που καθυστερεί, είτε μπορεί να υπάρξουν και διαφωνίες με προϊστάμενο στην δουλειά. Μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις για την επαγγελματική σου πορεία, στο γάμο σου είναι ένα διάστημα που η επικοινωνία δεν θα έχει την απόλυτα καλή ροή! Αυτό που πρέπει να θυμάσαι το διάστημα αυτό είναι πως για να θέσεις στόχους καινούργιους, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσεις εργασίες που έχεις αφήσει στη μέση.

ΤΑΥΡΟΣ

Με ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, φιλοσοφείς εκ νέου την ζωή, μαθαίνεις από τις εμπειρίες σου, από τα λάθη σου, κάνεις τον απολογισμό σου και αλλάζεις στάση και αντιμετώπιση για πολλά πράγματα. Επαφές με μακρινά συγγενικά πρόσωπα που είχες να μιλήσεις ή να συναντήσεις καιρό είναι μέσα στις τάσεις της περιόδου! Προσοχή στην χρήση της τεχνολογίας και στα τεχνολογικά μέσα (απροσεξίες, βλάβες), ενώ θα χρειαστεί να είσαι πιο επιμελής σε θέματα εκπαίδευσης, νομικών εγγράφων. Μακρινά ταξίδια δεν ευνοούνται αυτή την εποχή, αν ωστόσο το έχεις προγραμματίσει κάνε έναν πολύ καλό έλεγχο στην οργάνωσή του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον κυβερνήτη του ζωδίου σου  τον Ερμή να κινείται φαινομενικά ανάδρομος στον Αιγόκερω, η ανησυχία σου  είναι τα οικονομικά σου  και οι υποχρεώσεις που έχεις προς τρίτους! Προσπαθείς να ρυθμίσεις οφειλές, να τακτοποιήσεις λογαριασμούς και χρέη του έτους που πέρασε, όμως μπορεί να απογοητεύεσαι και να θυμώνεις παρατηρώντας καθυστερήσεις σε χρήματα που περίμενες. Το διάστημα είναι ακατάλληλο για δανεισμό (είτε του να δανείσεις, είτε του να δανειστείς),   είναι κατάλληλο ωστόσο το να επιμείνεις λίγο παραπάνω στην είσπραξη χρημάτων που σου οφείλουν! Η πορεία του ανάδρομου Ερμή στον Αιγόκερω, σου δίνει το μήνυμα ότι για να σου δοθεί αυτό που θες, χρειάζεται με τρόπο να επιμείνεις, κλείνοντας λογαριασμούς του χτες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σημαντική περίοδος απολογισμού σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών ξεκινά για σένα αγαπητέ μου Καρκίνε. Επικοινωνίες ή και συναντήσεις με έναν παρελθοντικό έρωτα είναι μέσα στις τάσεις της περιόδου, σκέψεις ή και συζητήσεις για μία επανασύνδεση είναι μέσα στα πλάνα της εποχής, όπως και το αίσθημα της νοσταλγίας, της αναπόλησης μίας ερωτικής ιστορίας που πέρασε.  Χρειάζεται προσοχή όμως γιατί το διάστημα αυτό θα φέρει στην επιφάνεια και μυστικά και αποκαλύψεις που δεν θα σου αρέσουν και τόσο! Η επικοινωνία σου με τους συνεργάτες σου δεν θα εξελίσσεται τόσο ήρεμα και ανεμπόδιστα! Σημαντικό μήνυμα της περιόδου; Να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους που πραγματικά  το αξίζουν.

ΛΕΩΝ

Βρίσκεσαι σε μία περίοδο μετάβασης όπου πρέπει να συγκροτήσεις την καθημερινότητά σου, το πρόγραμμά σου, τις προτεραιότητες σου και να κλείσεις οριστικά από κάποιες ανοιχτές υποχρεώσεις που αποτελέσουν ένα βαρύ φορτίο ευθύνης στην πλάτη σου! Τα επαγγελματικά σου πλάνα είναι πολλά, όμως θα πρέπει να εστιαστείς στο τι είναι σημαντικό και απαραίτητο για την πορεία σου! Η κούραση, το στρες, η αδιαθεσία, αλλά και οι αναποδιές στα καθημερινά πλάνα θα είναι το χαρακτηριστικό των ημερών, όμως με αυτό τον τρόπο θα κατανοήσεις ότι έχει έρθει η στιγμή να σκεφτείς και να αποφασίσεις πώς θα απελευθερώσεις χρόνο, προκειμένου να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου σε εργασίες που κρίνονται ουσιαστικές για σένα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σου ο Ερμής, ανάδρομος από το ζώδιο του Αιγόκερω σε βάζει σε μία φάση απολογισμού του ερωτικού σου παρελθόντος, των επιθυμιών σου, των προσδοκιών σου! Ανακαλύπτεις τι είναι αυτό που σου προσφέρει ικανοποίηση και χαρά και πολύ πιθανό αυτό το «κάτι» να σου το προσφέρει ένας άνθρωπος του παρελθόντος σου! Μία ερωτική επανασύνδεση είναι πολύ πιθανή σε αυτή την περίοδο, ή το αίσθημα της νοσταλγίας μίας ερωτικής ιστορίας του χτες και η ανάγκη για μία επικοινωνία – επίλυση! Σε αυτή την περίοδο ωστόσο βγάζεις από το σεντούκι του παρελθόντος και δημιουργικά σχέδια που είχαν μείνει στην μέση, σχεδιάζοντας να τα υλοποιήσεις τώρα.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής ανάδρομος από το ζώδιο του Αιγόκερω, δημιουργεί ισχυρό αίσθημα νοσταλγίας! Αναπολείς οικογενειακές στιγμές του χτες, ή ανθρώπους που άγγιξαν μία ευαίσθητη χορδή στην ψυχή σου, δεν λείπει όμως και η πικρία, καθώς αναγνωρίζεις ποια είναι η παρούσα κατάσταση! Αναποδιές που αφορούν το χώρο του σπιτιού, βλάβες, διαφωνίες με οικογενειακά πρόσωπα είναι μέσα στις εκνευριστικές τάσεις της περιόδου και καλείσαι να βάλεις κάποια όρια κάνοντας έναν καλό προγραμματισμό! Σε αυτή την περίοδο του έτους όμως αποφασίζεις ότι έχει έρθει η ώρα να πεις «στοπ» σε όποιον σε πληγώνει, σε όποιον προσπαθεί να σου επιβληθεί ή να σε χειριστεί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στον οίκο του ωροσκοπίου σου που συνδέεται άμεσα με την σκέψη και την επικοινωνία, επομένως το επόμενο διάστημα καλείσαι να κάνεις ουσιαστική αναθεώρηση και απολογισμό, προσαρμόζοντας τις σκέψεις και τις αποφάσεις σου πάνω στις εμπειρίες του χτες και στα δεδομένα που υπάρχουν τώρα στην ζωή σου! Δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για υπογραφές, συμφωνητικά, αγορά μεταφορικού  μέσου, κινητού, λάπτοπ, υπολογιστή ή τάμπλετ. Χρήσιμο είναι να προσέξεις το όχημα, μην αμελήσεις το σέρβις του, αλλά και να οδηγείς αρκετά προσεχτικά! Διαφωνίες με αδέρφια / γείτονες θα πρέπει να αποτραπούν, όπως και καθοριστικές αποφάσεις! Συναντήσεις και Τηλεφωνήματα με άτομα που έχεις να ακούσεις ή να δεις εδώ και καιρό είναι μέσα στις τάσεις της περιόδου!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ερμής ανάδρομος από το ζώδιο του Αιγόκερω σε ωθεί να κάνεις μία ουσιαστική επαναξιολόγηση, εντοπίζοντας τι είναι σημαντικό, απαραίτητο, τι έχει αξία και τι είναι ανούσιο και πρέπει να το αφήσεις πίσω σου! Ζητήματα που συνδέονται με τα οικονομικά σου είναι μέσα στις σκέψεις σου, μπορεί να μετανιώνεις για αποφάσεις του παρελθόντος, να είσαι σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας απαντήσεις για οικονομικά οι οποίες καθυστερούν… Δείξε προσοχής τις αγορές σου και θυμήσου ότι το διάστημα είναι ακατάλληλο για νέες οικονομικές επενδύσεις!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αποχαιρετάς το 2022 και καλωσορίζεις το 2023 με ανάδρομο Ερμή στο ζώδιο σου και το πλήρωμα του χρόνου σε φέρνει αντιμέτωπο  με τα λάθη σου, τις εμπειρίες σου, τα ζητήματα που έχουν μείνει στην μέση και νιώθεις ότι είσαι σε ένα στάδιο που πλέον αλλάζουν οι θεωρίες που είχες για την ζωή, τις σχέσεις σου, το μέλλον σου … Υπάρχουν αρκετά ανοιχτά κεφάλαια του παρελθόντος που καλείσαι τώρα να τα δεις ένα προς ένα και να τα κλείσεις! Δεν λείπουν όμως και οι αναποδιές αυτή την περίοδο, οι οποίες προκύπτουν αφενός από τις καθυστερήσεις που δημιουργούνται, αλλά και από την δική σου παρορμητική διάθεση να γίνουν εδώ και τώρα κάποια πράγματα! Άνθρωποι από το παρελθόν επιστρέφουν στο παρόν και κυρίως είναι από δική σου πρωτοβουλία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:  Σε φάση απολογισμού βρίσκεσαι σε αυτό το χρονικό διάστημα που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στον Αιγόκερω. Έχεις την ανάγκη να απομακρυνθείς για λίγο από όλους και από όλα, να κάνεις μία βουτιά στα «ενδότερα», να αφουγκραστείς τις προσωπικές σου ανάγκες, να μάθεις από τα λάθη σου, να συγχωρέσεις, να ζητήσεις συγνώμη εκεί που πρέπει και να κλείσεις οριστικά εκκρεμότητες που βάραιναν την ψυχή σου! Η στασιμότητα στα επαγγελματικά σου προκαλεί ανησυχία, θα είναι όμως προσωρινή.

ΙΧΘΥΣ

Συναντήσεις με φιλικά πρόσωπα του παρελθόντος, αλλά και εκπλήρωση παλαιότερων προσδοκιών φέρνει αυτή η περίοδος για σένα. Με τον Ερμή ανάδρομο από τον Αιγόκερω δίνεις δεύτερη ευκαιρία σε φίλους που σε αδίκησαν, δέχεσαι στήριξη από άτομα που είχαν πει στο παρελθόν ότι θα σου σταθούν, αναζωπυρώνεις σχέσεις, αλλά γίνεσαι και αρκετά επίμονος για να πετύχεις μεγάλα σχέδια και οράματα που είχαν μείνει στην μέση! Προσοχή σε κουτσομπολιά, αποκαλύψεις και σκάνδαλα σε κοινωνικούς / συλλογικούς χώρους.
Για περισσότερα αστρο-θέματα κάνε κλικ στο oroskopos.gr