Εκλείψεις: Τι είναι και πώς επηρεάζουν τα ζώδια
ΖΩΔΙΑ

Εκλείψεις: Τι είναι και πώς επηρεάζουν τα ζώδια

Εκλείψεις: Τι είναι και πώς επηρεάζουν τα ζώδια

Ένα φαινόμενο που διαβάζουμε συχνά στα ζώδια, είναι και οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης. Είναι όψεις που δεν διευκολύνουν ιδιαίτερα τα ζώδια, αλλά και γενικότερα την πολιτική ή τα υπόλοιπα φυσικά φαινόμενα.

Ας δούμε τι σημαίνουν οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης και γιατί είναι τόσο σημαντικές.

Έκλειψη Ηλίου

Έκλειψη ηλίου ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Μπορεί να είναι μερική ή ολική. Κάθε έτος πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο εκλείψεις Ηλίου, ενώ ο μέγιστος αριθμός εκλείψεων Ηλίου που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα έτος είναι 5.

Τι σημαίνει αστρολογικά

Η ηλιακή έκλειψη γίνεται όταν έχουμε Νέα Σελήνη. Αστρολογικά, ο ήλιος είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την αυτοσυγκέντρωσή μας και την έκφραση του εαυτού μας. Είναι ο πλανήτης της εξωστρέφειας και των στόχων. Από την άλλη, η Νέα Σελήνη είναι η περίοδος που πρέπει να βάλουμε σε σειρά τις σκέψεις μας. Ο συνδυασμός τους δηλώνει την επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να θέσουμε στόχους και να ζητήσουμε περισσότερα από τους εαυτούς μας, αλλά να βρούμε τον τρόπο που θα οδηγηθούμε στην υλοποίησή τους.

Έκλειψη Σελήνης

Έκλειψη Σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στην σκιά της. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με την Γη ευρισκόμενη μεταξύ των δύο άλλων σωμάτων. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μονάχα σε νύχτα με πανσέληνο. Η διάρκεια και το είδος μιας έκλειψης εξαρτώνται από την θέση της Σελήνης σε σχέση με τα σημεία που η τροχιά της τέμνεται με την εκλειπτική.

Τι σημαίνει αστρολογικά

Η σεληνιακή έκλειψη γίνεται όταν έχουμε Πανσέληνο. Αστρολογικά, το φεγγάρι είναι ο πλανήτης της θηλυκής μας ενέργειας, των υποσυνείδητων επιθυμιών μας και της συναισθηματικότητάς μας. Συνδέεται περισσότερο με το ένστικτό μας, καθώς και την ανάγκη μας να βελτιώσουμε τον εαυτό μας από μέσα προς τα έξω. Η Πανσέληνος είναι η περίοδος που «μαζεύουμε» όσα σπείραμε στη Νέα Σελήνη, αλλά ταυτόχρονα πετάμε και τα σκουπίδια. Η έκλειψη Σελήνης, λοιπόν, είναι η στιγμή που μας πιέζει να αλλάξουμε με έναν εσωτερικό τρόπο τα πάντα μέσα μας.

Διαφορά έκλειψης Ηλίου και Σελήνης

Εν αντιθέσει με την έκλειψη Ηλίου, που είναι ορατή από μικρές σχετικά περιοχές της Γης, μια έκλειψη Σελήνης είναι ορατή από οποιοδήποτε σημείο στην πλευρά της Γης που είναι νύχτα. Το φαινόμενο έχει διάρκεια μερικών ωρών, ενώ μια ολική έκλειψη Ηλίου διαρκεί μονάχα μερικά λεπτά. Αστρολογικά, η έκλειψη Ηλίου έχει να κάνει περισσότερο με τους στόχους, ενώ η έκλειψη Σελήνης με την αλλαγή.

Οι εκλείψεις 2019

Μερική Ηλιακή: 6 Ιανουαρίου 2019

Γίνεται στο ζώδιο του Αιγόκερω και είναι ευνοϊκή για νέα ξεκινήματα, εάν και εφόσον αυτό έχει οργανωθεί από πριν. Ιδανική για να θέσουμε εκ νέου στόχους.

Ολική Σεληνιακή: 21 Ιανουαρίου 2019

Γίνεται στο ζώδιο του Λέοντα και θεωρείται μια δύσκολη όψη, γιατί μπλέκει με το τετράγωνο του Ουρανού με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Φέρνει θυμό, εκνευρισμό και ένα κλίμα γενικότερης βίας. Αποφύγετε τις βιαστικές αποφάσεις.

Ολική Ηλιακή: 2 Ιουλίου 2019

Πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου και είναι ακίνδυνη. Ευνοϊκή για οικογενειακά ζητήματα και για βελτίωση σχέσεων.

Μερική Σεληνιακή: Μεταξύ 16 και 17 Ιουλίου 2019

Γίνεται στο ζώδιο του Αιγόκερω και φέρνει διάφορα αρνητικά συναισθήματα στην επιφάνεια. Λίγη προσοχή στις εντάσεις μεταξύ των ζευγαριών.

Δακτυλιοειδής Ηλιακή: Μεταξύ 25 και 26 Δεκεμβρίου

Αυτή η σπάνια έκλειψη θα είναι πολύ καλή και σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν εξαιρετικές ευκαιρίες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μην την αφήσετε να φύγει έτσι.