Πανσέληνος στον Κριό 9/10: Εντάσεις, πίεση και σχέσεις στα «μαχαίρια»
ΖΩΔΙΑ

Πανσέληνος στον Κριό 9/10: Εντάσεις, πίεση και σχέσεις στα «μαχαίρια»

Πανσέληνος στον Κριό 9/10: Εντάσεις, πίεση και σχέσεις στα «μαχαίρια»

Δύσκολη προβλέπεται η αστρολογική όψη για όλα τα ζώδια

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται οι σχέσεις από το ξεκίνημα του Οκτωβρίου και λέγοντας «σχέσεις» δεν περιοριζόμαστε μόνο στις συναισθηματικές, ερωτικές, οικογενειακές αλλά και στις επαγγελματικές ή ακόμα και στις σχέσεις κρατών.

Η «εμπόλεμη» ζώνη θα αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από το ξεκίνημα του Οκτωβρίου, καθώς το φεγγάρι γεμίζει για να οδηγηθούμε στην πύρινη Πανσέληνο της 9ης Οκτωβρίου (και ώρα Ελλάδας 23:54)   στο ζώδιο του Κριού. Το Ολόγιομο Φεγγάρι του Οκτωβρίου, σχηματίζεται στο β΄δεκαήμερο του ζωδίου (16Ο32’), με την Συμμετοχή του Χείρωνα , της Αφροδίτης, αλλά και του Κρόνου!

Ο Άξονας Κριού- Ζυγού συμβολίζει  το «εγώ» (Κριός) και το «εμείς» (Ζυγός),  με λίγα λόγια αντιπροσωπεύει τον ίδιο μας τον εαυτό και την επαφή μας με τους άλλους. Ο Κριός επιζητά την αυτό – επιβεβαίωση ενώ ο Ζυγός τον συμβιβασμό , την υποχώρηση και την συνεργασία.

Με τον Ήλιο να κινείται στο ζώδιο του Ζυγού το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις σχέσεις μας και τους τρόπους εκείνους που θα μπορέσουμε να τις ισορροπημένες και αρμονικές, με γνώμονα ότι η συνύπαρξη είναι σημαντική και απαραίτητη. Με την Σελήνη από το ζώδιο του Κριού από την άλλη πλευρά οι συναισθηματικές διαθέσεις είναι αντίθετες , παρατηρώντας γύρω μας να κυριαρχούν οι πολεμικές / αρχηγικές  τάσεις, ο εγωισμός, η εκρηκτικότητα, η μαχητικότητα αλλά και η ασυγκράτητη βιασύνη.

Η πανσέληνος λοιπόν του Οκτωβρίου (η αντίθεση Ήλιου – Σελήνης) φωτίζει δύο αντίθετες δυνάμεις: Την ανάγκη για διπλωματία, ισοτιμία, δικαιοσύνη και συνύπαρξη (Ζυγός) με την αυθεντικότητα  και την ειλικρίνεια έναντι της τακτικής καθώς και την πλήρη ανεξαρτησία που μπορεί να προέλθει και μέσω μαχητικότητας και σύγκρουσης.

Η συμμετοχή του Χείρωνα στο φαινόμενο, καθώς και η δύσκολη γωνία του Κυβερνήτη της Πανσελήνου (Άρη) με τον Ποσειδώνα, μας προϊδεάζουν ότι το διάστημα αυτό θα μας απασχολήσουν και θέματα που αφορούν την φυσική κατάσταση και την θεραπεία, χρήσιμο είναι να αποφύγουμε ατυχήματα.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από την Πανσέληνο του Οκτωβρίου είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 16η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

ΚΡΙΟΣ

Μέρες που σου προκαλούν «πονοκέφαλο» από την ένταση, τη νευρικότητα αλλά και απ΄όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στην ζωή σου τα οποία καλείσαι να διαχειριστείς και να λύσεις. Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σου αγαπητέ μου Κριέ, είσαι «εν βρασμώ» για ζητήματα που αφορούν εσένα αλλά και την ένωσή σου με τους ανθρώπους γύρω σου! Καβγάδες, εντάσεις, χωρισμοί, διακοπές συνεργασιών είναι μέσα στις τάσεις των ημερών!  Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, συνειδητοποιείς τώρα ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι, δέχεσαι στήριξη από πρόσωπα που δεν το περίμενες! Προστάτεψε την φυσική σου κατάσταση και μείνε μακριά από ανθρώπους και καταστάσεις που σε βγάζουν εκτός ορίων.

ΤΑΥΡΟΣ

Αγαπητέ μου Ταύρε, η Πανσέληνος που σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού αναμένεται να σε επηρεάζει έντονα σε ψυχολογικό υπόβαθρο, δημιουργώντας σου το αίσθημα της κούρασης αλλά και της αδυναμίας, ως απόρροια των έντονων πιέσεων που δέχεσαι τώρα και στα οικονομικά σου! Ζητήματα που αφορούν την φυσική κατάσταση την δική σου ή των οικείων σου σε προβληματίζουν, ενώ υπάρχει η διάθεση για απομόνωση. Έχεις συσσωρεύσει μέσα σου πολύ πίεση και νιώθεις ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Τα γεγονότα αυτού του φεγγαριού είναι πού πιθανό να σε ωθήσεις  να υποστηρίξεις και να σταθείς σε έναν άνθρωπο που θα το έχει ανάγκη. Πέραν τούτο, είναι και μία περίοδος που δέχεσαι και αποκαλύψεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αγαπητέ μου Δίδυμε, η Πανσέληνος του μήνα σχηματίζεται σε ένα φιλικό για σένα ζώδιο τον Κριό, η επιρροή της λοιπόν αναμένεται να είναι ήπια, θετική αλλά και … ενθουσιώδης! Οι μέρες σου γεμίζουν δραστηριότητες, προσκλήσεις, προτάσεις και έρχεσαι σε επαφή με νέους ανθρώπους! Τώρα είναι πολύ πιθανό να αποφασίσεις την ενασχόλησή σου με μία νέα δραστηριότητα και η κίνησή σου αυτή θα μπορεί να έχει μία σταθερή προοπτική! Τα αισθηματικά σου μπαίνουν σε μία πιο ευνοϊκή πορεία ενώ νιώθεις ότι κατά κάποιο τρόπο σταθεροποιείσαι και κατασταλάζεις σε αυτό που θέλεις! Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται να δείξεις εσύ που είσαι Δίδυμος του 3ου δεκαημέρου, γιατί η βιασύνη, η επιπολαιότητα ή και η νευρικότητα μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθη που θα σε παρεκκλίνουν από τους στόχους σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου σχηματίζεται στην κορυφή του ωροσκοπίου σου στο ζώδιο του Κριού και η επιρροή της είναι αρκετά έντονη αλλά και εκρηκτική. Ζητήματα που αφορούν την καριέρα, το μέλλον, τους στόχους, την επαγγελματική προοπτική, φαίνεται ότι βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο εξελίξεων. Εσύ είναι σκόπιμο αυτό τον καιρό να ρίξεις τους τόνους, να αποφύγεις καβγάδες, να χαλιναγωγήσεις την παρορμητικότητά σου που πιθανότατα θα σε οδηγήσει σε λάθη.  Ο γάμος, είναι ένας ακόμα τομέας που φαίνεται ότι δέχεται «βολές» με αυτό το φεγγάρι, πιθανότατα να δεις κάποιες καταστάσεις υπερβολικά και να υπάρχουν διαφωνίες, συγκρούσεις και ρήξεις με τον / την σύζυγο. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και μην βιάζεσαι να κρίνεις ή και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.

ΛΕΩΝ

Υπάρχουν δύο δρόμοι με την Πανσέληνο του Οκτωβρίου για σένα φίλε μου Λέοντα…. Ο ένας δρόμος είναι να μείνεις στην θεωρία και στην υπερανάλυση και να μένεις εγωιστικά προσκολλημένος σε ιδέες και θεωρίες που δεν σε εξυπηρετούν αλλά σε φθείρουν… Ο άλλος δρόμος είναι να ανοίξεις το μυαλό σου, να ανοίξεις τα φτερά σου σε νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις, να ξεκινήσεις νέες δραστηριότητες και να μπεις και πάλι στην αρένα της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της προόδου! Ένα ταξίδι θα σε βοηθούσε να διαχειριστείς τη νευρικότητα των ημερών, ενώ μία νέα γνωριμία ή συμφωνία που τώρα προκύπτει θα μπορούσε στην πορεία να έχει μία καλή προοπτική! Προσπάθησε λοιπόν να ξεφύγεις από τις ματαιόδοξες σκέψεις και να ακολουθήσεις τον δρόμο της δράσης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος του μήνα από το ζώδιο του Κριού  βγάζει στην επιφάνεια όλους τους φόβους και τις ανασφάλειές σου!  Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που χρειάζεται τώρα να διεκπεραιώσεις,  οι λογαριασμοί έρχονται φουσκωμένοι ενώ τα χρέη δεν σε αφήνουν εύκολα να σηκώσεις κεφάλι, η κατάσταση αυτή σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκτός ορίων! Δεν λείπει όμως και ο   συσσωρευμένος θυμός εξαιτίας γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει στο παρελθόν  και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια  δυσάρεστα συναισθήματα  που προσπαθούσες να κρύψεις βαθιά μέσα σου εδώ και καιρό, ενώ τώρα καλείσαι να τα διαχειριστείς και να τα λύσεις!  Στον προσωπικό τομέα προσπάθησε να μην ξύνεις πληγές του παρελθόντος, γιατί η διαδικασία αυτή θα σε πάει πίσω και θα σε μπερδέψει ακόμα περισσότερο! Το «κλειδί» διαχείρισης αυτού του φεγγαριού είναι ο συμβιβασμός και η διατήρηση ισορροπιών ιδιαίτερα στον τομέα της εργασίας.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος του μήνα σχηματίζεται στον δικό σου άξονα (άξονα Κριού – Ζυγού) και η επιρροή της είναι αισθητή αλλά και ιδιαίτερα δυναμική! Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου βρίσκονται τώρα στην «αρένα εξελίξεων»! Τις ημέρες που ακολουθούν διακρίνεις ότι η διατήρηση των ισορροπιών (που τόσο πολύ επιθυμείς), δεν είναι πάντα εφικτή. Όση υπομονή και συγκαταβατικότητα και να διαθέτεις, όσο και να προσπαθείς με διπλωματικό τρόπο να μην φτάσουν κάποιες καταστάσεις στα άκρα, διακρίνεις ότι οι διαθέσεις του συντρόφου, του συζύγου, των συνεργατών ή ανθρώπων που έχουν ένα σταθερό ρόλο στην ζωή σου δεν είναι τόσο «ειρηνικές» ! Θυμώνεις με λόγια, συμπεριφορές, οι άνθρωποι γύρω σου σου προκαλούν νεύρα ή και φέρνουν εξαπίνης! Ειδικά για σένα που έχεις γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου αυτό το φεγγάρι μπορεί να σε «ταρακουνά» με τις εξελίξεις που έρχονται στις σχέσεις σου, σου προσφέρει ωστόσο και την προοπτική να κάνεις ποιοτικές επιλογές και να ξεκαθαρίσεις το τοπίο για να μπουν τα προσωπικά σου σε μία πιο σταθερή πορεία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Κριού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «φορτική» για σένα αγαπητέ Σκορπιέ! Η καθημερινότητά σου θυμίζει λίγο στίβο, όπου βρίσκεσαι διαρκώς στο τρέξιμο να τα προλάβεις όλα, αλλά συναντάς πολλά εμπόδια στο δρόμο σου που σε πεισμώνουν, σε θυμώνουν, σε αποσυντονίζουν και σε κουράζουν! Αυτό το διάστημα θα υπάρχουν καβγάδες στην εργασία, θα τρέχουν αρκετές υποθέσεις και ο ελεύθερος χρόνος σου θα είναι περιορισμένος, γεγονός που θα εντείνει πολύ το στρες και την κούραση σου! Το διάστημα αυτό όμως πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός για ατυχήματα ή και αδιαθεσίες αλλά αν έχεις κατοικίδιο να δείξεις μεγαλύτερη επιμέλεια στην φροντίδα του! Είναι γεγονός ότι ο Οκτώβριος σε βρίσκει φορτισμένο με πολλά κα με την Πανσέληνο νιώθεις ότι ο κλοιός είναι ακόμα πιο στενός.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Κριού έχει τυχερή και θετική επιρροή τουλάχιστον για σένα που έχεις γεννηθεί στο 1ο και στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου! Μέρες έντονες και παθιασμένες στα αισθηματικά, φλέγεσαι από πόθο και οι εξελίξεις που κορυφώνονται τώρα φέρνουν την ένωση σου με το πρόσωπο που θες. Για το δικό σου ζώδιο λοιπόν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για θυελλώδεις, συναρπαστικούς , φλογερούς έρωτες,  για νέες ερωτικές γνωριμίες,  αλλά και περισσότερη διάθεση από την πλευρά σου για ψυχαγωγία, απόλαυση, διασκέδαση και ανεμελιά! Αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου, οι διαθέσεις είναι εντελώς διαφορετικές, αφού με αυτή την Πανσέληνο βρίσκεσαι σε σύγχυση, μπέρδεμα και αποδιοργάνωση λόγω ρήξεων που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις και στις συνεργασίες σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την Πανσέληνο που σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού, η διάθεσή σου είναι έκρυθμη, τα νεύρα είναι έκδηλα και βγαίνουν στην επιφάνεια πολύ περισσότερο στην καθημερινότητά σου, στους οικείους σου! Δημιουργούνται ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τις πολύ προσωπικές σου υποθέσεις που σε γεμίζουν με θυμό. Θα χρειαστεί άμεσα και γρήγορα να δώσεις λύσεις, όμως αυτό το διάστημα δεν θα λείψουν οι καβγάδες με πρόσωπα που αγαπάς, οι ζημιές μέσα στο χώρο του σπιτιού,  οι διενέξεις στο χώρο της εργασίας  και εσύ θα τα παίρνεις όλα πολύ προσωπικά. Μέσα σε αυτό το κύμα έντασης, θα καταφέρεις να κάνεις κάποιες εποικοδομητικές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις καλύτερα τα οικονομικά σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος του  μήνα σχηματίζεται σε ένα φιλικό για σένα ζώδιο, γεγονός που σε κάνει να βρίσκεσαι αυτό το διάστημα σε εγρήγορση,  έτοιμος να πάρεις πρωτοβουλίες, με την επιθυμία να πάρεις αποφάσεις, να μετακινηθείς, να επικοινωνήσεις, δεν παύει όμως να κρύβονται και αρκετές παγίδες που πρέπει να αποφύγεις! Ο τρόπος έκφρασής σου μπορεί να γίνει αρκετά απότομος αλλά και εγωιστικός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νεύρα και καβγαδάκια στις καθημερινές σου επαφές. Επιπλέον, θα χρειαστεί να κατευνάσεις την τόλμη και το ρίσκο σε κάθε μορφή έκφρασής σου, είτε αυτό αφορά την οδήγηση, τις μετακινήσεις σου, είτε αυτό αφορά τις αποφάσεις που θα θελήσεις να εφαρμόσεις αυτό το διάστημα στην ζωή σου! Θυμήσου πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, εσύ έχεις ήδη μάθει από τα λάθη σου και ο τρόπος να διαχειριστείς τις τάσεις του φεγγαριού είναι η οργάνωση, η διαχείριση και η συνετή στάση.

ΙΧΘΥΣ

Η Πανσέληνος που σχηματίζεται στις 9/10 στο ζώδιο του Κριού,  σου δημιουργεί έντονο θυμό εξαιτίας των οικονομικών εξόδων που δημιουργούνται τώρα, ενώ αισθάνεσαι ότι όσες προσπάθειες και να κάνεις, τα οικονομικά σου μένουν στάσιμα ή και είναι καθοδικά γιατί αναγκάζεσαι να είσαι μόνιμα με το χέρι στο πορτοφόλι! Στα οικονομικά πίστεψέ με θα τα οργανώσεις και θα καταφέρεις να κλείσεις και εκκρεμότητες. Στον συναισθηματικό τομέα, θα είναι έκδηλες οι ανασφάλειές σου,  ενώ οι μέρες αυτές είναι σαν να σου φωτίζουν τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν αυτό το διάστημα στην ζωή σου. Η αυτοπεποίθησή σου είναι αρκετά πεσμένη αυτές τις μέρες και θα χρειαστεί άμεσα να ακολουθήσεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τονωθείς ψυχολογικά.

Για περισσότερα αστρο-θέματα κάνε κλικ στο oroskopos.gr