Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας από την Τζούλη Αγοράκη
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας από την Τζούλη Αγοράκη

Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας από την Τζούλη Αγοράκη

Κριός

Ενώ στραβός -το εξακρίβωσες- δεν είναι ο γιαλός, έχεις αρχίσει πάλι να νιώθεις ότι στραβά αρμενίζεις, όπως έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις ότι μερικά πράγματα δεν είναι στο χέρι σου να τα αλλάξεις, οπότε πρέπει πάλι να αρχίσεις να τα καταπίνεις αμάσητα. Και πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις τα πράγματα και τις καταστάσεις όπως έρχονται, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις μοιρολάτρης, αλλά πιο διαλακτικός/κη.

Αν συμφιλιωθείς με αυτό, και με το γεγονός ότι καμιά φορά για αλλού ξεκινάμε και αλλού πηγαίνουμε, μπορεί να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα γλυκά απρόοπτα.

Ταύρος

Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, τουλάχιστον μπέρδεψε τους. Δεν έχεις και άλλη επιλογή.

Ή τώρα ή ποτέ. Ή που θα αφήσεις για πάντα τον ταυρομάχο εκεί πίσω στη ταραγμένη αρένα ή που θα νιώθεις συνέχεια πίσω σου την σκιά του.

Οι μέρες τις απομυθοποίησης ήρθαν και το φάντασμα της αγάπης μπορεί ακόμα να σε κυνηγά, αλλά ήρθε και η ώρα να εγκαταλείψεις κάθε τι στοιχειωμένο και να βάλεις τη ζωή σου σε τροχιά υγείας. Σταμάτα να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, σταμάτα να κάνεις αλόγιστα έξοδα, συγκεντρώσου σ’ αυτά που έχεις και μην αναλογίζεσαι με πόνο καρδίας τα παλιά χαμένα μεγαλεία.

Δίδυμος

Όταν τα πράγματα ζορίζουν δεν σου μένει τίποτα άλλο από το να τραγουδάς. Αν έχεις και καλή φωνή μπορείς κάποιος να σ’ ανακαλύψει.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό δεν σε ευνοεί ιδιαίτερα, το όλο πράγμα λοιπόν θέλει –πάλι προσοχή, αφού θα ‘ναι σαν να περνάς από εξονυχιστικά τεστ αντοχής και καλής θέλησης. Πάλι δηλαδή θα σ’ ακούμε να απαγγέλλεις το γεφύρι της Άρτα,ς αφού θα αισθάνεσαι ότι ολημερίς το έχτιζες… μα το βράδυ γκρεμιζόταν. Κοντολογίς αλλά πράγματα θα κάνει το αριστερό σου χέρι και άλλα το δεξί.

Καρκίνος

Τώρα πρέπει να κάνεις ένα ολόκληρο βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η κατεύθυνση θα ‘ναι και το κισμέτ σου.

Νιώθεις μια μεγάλη κούραση. Σαν να κουράστηκαν μαζί και οι προσδοκίες σου.

Κοιτάς τα παρελθόν και νιώθεις τη λεπίδα από το μαχαίρι να μπαίνει όλο και πιο βαθιά. Σταμάτα τα παιχνίδια αυτολύπησης εδώ και τώρα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει το τέλος μια σχέσης ή μιας ιδέας ή ενός παρατεταμένου φλερτ, θυμήσου ότι είσαι εσύ που κλείνεις την πόρτα πίσω σου (και σε κάθε περίπτωση αν αλλάξεις γνώμη μπορείς και να την ξανανοίξεις).

Λέων

Γίνει πιο πλούσιος από τα μαθήματα ισορροπίας που σου προσφέρουν αυτές οι μέρες. Είναι γνωστό ότι από τα χαστούκια μαθαίνουμε περισσότερα από όσα με τα χάδια.

Η Ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να γύρισε ορθόδρομη στο Σκορπιό, όμως δεν σταμάτησε η ψυχική ναυτία.

Αισθάνεσαι ότι είσαι στο τσίρκο και σε έχουν βάλει να κρατάς δέκα δίσκους στο ένα χέρι και είκοσι στο άλλο, ενώ είσαι πάνω σε πατίνια. Ενώ… πήγες να πάρεις μια ανάσα ανακούφισης, τόσο εσύ όσο και το πορτοφόλι σου, ο μήνας μπήκε πάλι με γκάζια και στη δουλεία νιώθεις ότι τα χαστούκια έρχονται… από εκεί που δεν τα περιμένεις και το αίσθημα σου για ακόμα μια φορά είναι αυτό του αιφνιδιασμού. Όσο για τα ερωτικά, η έλλειψη είναι πιο μεγάλη παρά ποτέ… δεν είναι μόνο που ξέρεις τι σου λείπει, είναι πως έχει αρχίσει να πιστεύεις ότι αυτό που ζητάς δεν μπορεί να γίνει με τον δικό σου τρόπο. Μην απελπίζεσαι. Καμιά φορά ο τρόπος των άλλων μπορεί να αποδειχτεί ορθότερος και πιο αποτελεσματικός.

Παρθένος

Το τελικό ξεκαθάρισμα έρχεται και σου χτυπάει την πόρτα. Θα σε βοηθήσει να φέρεις τα πάνω κάτω. Αρκεί να μην φοβηθείς και το βάλεις στα πόδια.

Ιδού η Ρόδος λες και βάζεις τρεις τελίτσες… Είναι που δεν θες να αφήσει τίποτα ετοιμόρροπο να μείνει όρθιο. Ότι κρίνεις ότι χρειάζεται κατεδάφιση, αυτό ήταν… παρ’ το κάτω. Οι μέρες θέλουν ψυχραιμία και όσο γίνεται περισσότερο, καθαρή κρίση. Και η δημιουργικότητα σου χτυπάει κόκκινο, και τα πράγματα κάπως «κινούνται» προς όφελος σου. Οι φίλοι σου είναι συμπαραστάτες σου και σου δίνουν ένα καλό χεράκι για να κουνηθείς. Όσο για τα ερωτικά, παίζει πάλι το “Je t’ aime moi non plus”, αλλά κάπως πιο πολυφωνικό και στερεωφωνικά.

Ζυγός

Ότι προλάβεις τρέξε να το κάνεις τώρα. Τώρα που έφυγε η Ανάδρομη Αφροδίτη από το ζώδιό σου και πήρες μια ανάσα και γυρίζει για σένα… ο τροχός.

Ο Κρόνος εγκατέλειψε το ζώδιο σου και γύρισε στην Παρθένο από τις 7-4, που σημαίνει ότι ο χρόνος σου αρχίζει «τώρααααααααααααααα», που σημαίνει ότι εδικά μέχρι τις 18, δηλαδή πριν γυρίσει ο Ερμής ανάδρομος, πρέπει να βάλεις φτερά στα πόδια και να κάνεις όλα αυτά τα πολύ σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού, αυτές τις κινήσεις και τις επαφές που άφηνες για αύριο. Δεν υπάρχει αύριο, γιατί το αύριο έγινε εδώ και τώρα. Αν σκέφτεσαι δε να συζήσεις, να παντρευτείς, να αλλάξεις σπίτι, χώρα, ανθρώπους και συνήθειες πες ναι στη μεγάλη αλλαγή. Πόσο να το σκεφτείς άλλωστε; Μήνες τώρα τα σκεφτόσουν. Οι μέρες της σκέψης πέρασαν (ανεπιστρεπτί) και ήρθαν αυτές της δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να δειλιάσεις και να κάνεις πίσω γιατί το πίσω δεν υπάρχει…

Σκορπιός

Ώρες, ώρες βλέπεις την αντοχή σου μισοπεθαμένη στο πάτωμα. Δεν έχεις τι άλλο να κάνεις λοιπόν και πηγαίνεις με το ρελαντί.

Γενικά, η κούραση έχει έρθει και σου έχει καθίσει στο σβέρκο. Γενικά, δεν αντέχεις άλλο να δουλεύεις για να εξοφλείς λογαριασμούς και εκκρεμότητες.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σου, αντί να κοιτάς το ταβάνι ή να κάνεις βόλτες αναψυχής, σε έχει πιάσει μεγάλη τρέλα με τα μαστορέματα. Το θέμα σπίτι, οίκος, εδραιώνομαι και ανανεώνομαι, είναι πολύ μέσα στο σκορπίσιο σου κεφάλι. Όταν ο σκορπιός επισκευάζει πάλι τα κεραμίδια του, σημαίνει ότι ή κάτι δεν πάει καλά ή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πάει κάτι καλύτερα.

Τοξότης

Αν δεν τα κάνεις όλα καλοκαιρινά δεν θα ηρεμήσεις. Ή που θα παντρευτώ λες ή που θα χωρίσω και για σένα ενδιάμεσος δρόμος πια δεν υπάρχει.

Οι μέρες αυτές σε βρίσκουν να ξεσκονίζεις σχολαστικά και να καθαρίζεις μανιωδώς τα κακώς κείμενα και να μην ανέχεσαι πια, ούτε τόση δα ακαταστασία στη σχέση σου. Ούτε την παραμικρή σκονίτσα. Δεν είναι μόνο ότι τα θέλεις όλα καλοσυγυρισμένα, είναι ότι θέλεις να τα συγυρίσεις και με τον δικό σου τρόπο. Τουτέστιν, οι άλλοι να ακολουθούν τις νευρώσεις σου. Oh mon dieu! Nα βρεις κάπου την υπομονή σου, γιατί κάπου σου έχει κρυφτεί, κάπου σου σκάλωσε και χωρίς αυτήν δουλεία δεν γίνεται.

Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξημερώσει, αλλά φρόντισε να μην χυθεί αθώο αίμα, αφού διψάς για εξέγερση. Μην ξεχνάς ωστόσο, ότι στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Οπότε μόνο εσύ έχεις να κουραστείς, να εξουθενωθείς και να σέρνεσαι. Γι’ αυτό ψυχραιμία, δούλεψε στο μυαλό σου τις αλλαγές και κάντες με άνεση και στυλ.

Αιγόκερως

Ο δρόμος της ελευθερίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και θέλει τόλμη και αρετή να τον διαβείς. Και τώρα θα φανεί αν διαθέτεις.

Η ώρα της επανάστασης ήρθε, αλλά θα ήταν καλύτερα να είναι βελούδινη η επανάσταση, γιατί δεν έχεις ούτε πυρομαχικά, ούτε στρατιώτες, ούτε πολύ κουράγιο. Οι ακραίες πλανητικές επιδράσεις έχουν αρχίσει να σε πιέζουν και εσύ ειδικά ο/η γεννημένος/νη, το πρώτο δεκαήμερο, ήδη τρίζεις τα δόντια σου, αφού οι σχέσεις έχουν γίνει πάλι πεδίο μάχης. Νιώθεις μια ανάγκη να περιφρουρήσεις το χώρο σου, τις επιθυμίες σου και να ορίσεις εσύ τα πράγματα με το δικό σου τρόπο και στυλ. Με δυο λόγια, ξύπνησαν οι δούλοι Αντωνακη… ναι, αυτή είναι η ατάκα που μπορείς να της πεις και στην τελική ότι θέλει ας γίνει…

Υδροχόος

Είσαι ξανά ο One man show. Ενώ διαμαρτύρεσαι ότι δεν αντέχεις να τα κάνεις όλα μόνος σου, κατά βάθος χαίρεσαι που όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω σου.

Όσο και αν η λέξη εμπιστοσύνη δεν είναι η αγαπημένη σου, πρέπει να δώσεις ένα κομμάτι από την πίτα και σε κάποιους, άλλους αφού το έχεις καταλάβει ότι δεν γίνεται να ‘ναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος και κάπου, όσο και αν σου αρέσει να περνούν όλα από τον έλεγχο σου, δεν γίνεται, στο τέλος θα λυγίσεις. Πάντως η βδομάδα ξεκινά με θετικές επιδράσεις. Τα επαγγελματικά μετά από καιρό πάνε από το καλό στο καλύτερο. Θα έχεις μετακινήσεις, ταξίδια αναψυχής, αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις στα προσωπικά, που εκεί που πίστευες ότι το πράγμα είχε για τα καλά κολλήσει, θα πάρει τα πάνω του και θα σ εντυπωσιάσει ευχάριστα. Γι’ αυτό κράτα την καρδία σου και τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί θα ήταν κρίμα και άδικο.

Ιχθύες

Την υπομονή την έχεις πάρει και την έχεις κάνει κομπολόι και την παίζεις νευρικά στα δάχτυλα. Μήπως να την αφήσεις και να πιάσεις τον εξάψαλμο;

Η βδομάδα ξεκινά με ευνοϊκές όψεις και όρους. Ειδικά τα οικονομικά σου επιβάλλεται να φτιάξουν «εδώ και τώρα» που σημαίνει ότι επιβάλλεται να ζητήσεις την δικαιωματική αύξηση που αξίζεις ή να τολμήσεις να κάνεις κάτι άλλο, πιο κερδοφόρο. Πάρε, δηλαδή, δύναμη αυτές τις καλές μέρες, για να δεις τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο, αφού όμως πρώτα εσύ θα τα τραβήξεις στο δρόμο του καλού. Σε κάθε περίπτωση, μην κρατάς τη δημιουργικότητα σου κλειδαμπαρωμένη στη ντουλάπα και εκλιπαρείς κάποιος να την ανοίξει. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου.

Στα ερωτικά, συνέχισε με σταθερό βήμα και χωρίς μεγάλες προσδοκίες που συνήθως είναι εκείνες που σου δημιουργούν «παραισθήσεις» και μεγάλες απαιτήσεις