Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας από την Τζούλη Αγοράκη
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας από την Τζούλη Αγοράκη

Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας από την Τζούλη Αγοράκη

Κριοί, Λεόντες και Ταύροι και όλα τα συμπαθή μέλη του ζωδιακού κύκλου. Τα ζώδια της ημέρας είναι εδώ.

Κριός

Mην τρέχεις. Μην βιάζεσαι. Αν μπουρδουκλωθείς και πέσεις μπορείς οι επιπτώσεις να ναι σοβαρές για αυτό κάνε μικρά και σταθερά βήματα.

Το σοφό σύμπαν σου λέει να ταπεινώσεις το προβάδισμα μήπως έτσι σου αποκαλυφθεί αυτό που λαχταράς. Ακόμα και αν δεν ερωτευτείς, κάτι δηλαδή που το εύχεσαι με όλο σου το «είναι», βρες τουλάχιστον το κουράγιο να κάνεις εκείνο το τηλέφωνο που αναβάλεις εδώ και καιρό. Το παρελθόν έχει αρχίσει τις κοκορομαχίες με το μέλλον.

Οι κακοσκεπασμένες ανάγκες σου έχουν ξεπαγιάσει, κάτι πρέπει τώρα να κάνεις μ αυτές. Μια καλή λύση είναι να φρενάρεις και να επικεντρωθείς στο εδώ και τώρα και να δείξεις στο αφεντικό σου ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη του (και σε περίπτωση που είσαι εσύ το αφεντικό, πρέπει να κερδίσεις πάλι την πίστη στον εαυτό σου). Μείνε στητός και αγέρωχος, όπως μόνο ένας Κριός ξέρει να στέκεται μπροστά στο δυνατό αέρα.

Ταύρος

Το αίμα σου θα το πάρεις σίγουρα πίσω, το θέμα είναι ότι δεν θα πάρεις και σπουδαία ικανοποίηση από αυτό.

Σκέφτεσαι πάλι τον φοβικό Ταυρομάχο. Αργότερα, θα πεις περάσαμε ωραία οι δυο μας. Βλέπεις… δεν κερδίζει πάντα ο ταυρομάχος. Διψάς για sweet revenge, όμως βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι ούτε η εκδίκηση είναι το κίνητρο, άλλα η επανάληψη του δράματος.

Η ανάδρομη Αφροδίτη από τις 5-11 βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού και σε βάζει να ψάχνεις σε όλα τα επίπεδα την ικανοποίηση που γίνεται η βασική σου ανάγκη, άλλα νιώθεις ότι η ανάγκη αυτή δεν έχει πάτο.

Το σοφό σύμπαν σου λέει επικεντρώσου στη δουλεία σου, στους φίλους σου και κάνε μια χαμηλή ασφαλή πτήση ακόμα και αν χρειαστεί να έχεις αναταράξεις.

Δίδυμος

Θες να ικανοποιηθούν οι βασικές σου ανάγκες. Όμως δεν έχεις ιδέα πια απ’ όλες να πρωτο-ικανοποιήσεις και έτσι πέφτεις σ’ αντιφάσεις.

Είμαι ωραίος/α λες καθώς βλέπεις το είδωλο σου στο καθρέφτη. Αγαπώ να είμαι εγώ επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου πάνω στη εκατοστή έβδομη κρίση ναρκισσισμού που είχες τη τελευταία βδομάδα και πίσω την κρύβει μια ύποπτη ανασφάλεια.

Η Ανάδρομη Αφροδίτη σου παίζει παράξενα παιχνίδια και αυτός ο ναρκισσισμός δεν είναι παρά μια καινούργια νεύρωση για να καταπολεμήσεις τις ανασφάλειες σου. Ακόμα και τα αποκαΐδια της ζωής σου, σου μοιάζουν με μαύρο χιόνι. Σε έχει πιάσει ένα παράλογο κύμα αισιοδοξίας. Θέλεις ολόφρεσκο έρωτα. Θέλεις και θέλεις και τελειωμό δεν έχει η λίστα με τα θέλω σου. Με το μαλακό σου λέει το σύμπαν με το μαλακό γιατί ότι τώρα ζεις έχει το στοιχειό της πλάνης.

Καρκίνος

Σκότωσε το ροζ μυθιστόρημα που κυλάει στις φλέβες σου. Σκότωσε όλο τον ανούσιο ρομαντισμό που δεν σ’ αφήνει να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία λέει ο ποιητής. Το σύμπαν σου βάζει σαν άσκηση να γράφεις αυτόν τον στίχο εκατό φορές τη μέρα, μήπως και τελικά τον οικειοποιηθείς. Και ενώ την αρετή την γράφεις με καλλιγραφικά στη λέξη τόλμη το χέρι σου σκαλώνει.

Να ‘ναι που είσαι καρκίνος; Να ‘ναι που προτιμάς να γκρινιάζεις παρά να πράττεις; Να είναι που.. ότι και να ‘ναι κάνε αυτό που πρέπει. Να θυμάσαι ότι η Ανάδρομη Αφροδίτη στις τελευταίες μοίρες του ζυγού σου παίζει πολύ ύπουλα παιχνίδια και μπορεί να βγεις και εκτός τερέν.

Λέων

Διαθέτεις αυτό το διάστημα γοητεία, απλά δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Για αρχή βάλε την στην πρίζα να φορτίζεται.

Η ανασφάλεια έχει πάρει τη μορφή της τριχόπτωσης. Η αλήθεια είναι ότι σε κούρασαν πολλά και ακόμα ένα μικρό βοτσαλάκι στη λίμνη σου ταράζει αμέσως την ηρεμία σου. Όμως με την Αφροδίτη ακόμα ανάδρομη πρέπει να κρατήσεις την αναπνοή σου και να κάνεις όσο υπομονή διαθέτεις. Και τα επαγγελματικά σου μπορούν να πάνε καλά αν αφήσεις τα αρχηγιλίκια.

Ότι τώρα πρέπει να κάνεις είναι να διαγράψεις τις φοβίες σου και να κάνεις τα πρώτα ανανεωμένα βήματα σου.

Παρθένος

Άσε το κύμα να σε παρασύρει… δεν είναι ένα τυχαίο κύμα μα ένα σοφό θα σε πάει στην καλή πλευρά της ζωής.

Κάποιες φορές αισθάνεσαι απο πρωταγωνιστείς κομπάρσος .Όμως για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο διατηρείς μια εκκεντρική γοητεία. Μείνε στην όμορφη πλευρά των πραγμάτων εκεί δηλαδή που η ζωή ευνοεί στους τολμηρούς. Γι’ αυτό φρόντισε για να συμβούν όλα τα ωραία που ποθείς να αλλάξεις και μην προβάλεις τις παρθενίσιες σου αναστολές που εννέα φορές στις δέκα σε κρατούν πίσω.

Απόδειξε για μια φορά ότι ακόμα και μια/ένας Παρθένος όταν το θελήσει μπορεί να κάνει το Σκορπιό να κοκκινίσει μπροστά σου.

Ζυγός

Άδραξε το χρόνο και μην χάνεις στιγμή. Τώρα πρέπει να εδραιωθείς επαγγελματικά

Τα όνειρα σου έχουν μια λέξη μέσα και αυτή είναι η εξέλιξη. Τα πάντα πλέον είναι η δουλεία σου. Ζεις για να τη δεις να να παίρνει μπροστά. Κάποιες όμως στιγμές παραλογίζεσαι και αντί να κοιτάς τα δικά σου αρχίζεις να αναρωτιέσαι «Γιατί οι άλλοι βγάζουν περισσότερα;» Η πραγματικότητα είναι θέμα ερμηνείας όχι παρερμηνείας. Σταμάτα λοιπόν να φιλάς βατράχια και να περιμένεις να γίνουν πρίγκιπες. Στρώσου στη δουλεία και να δείξεις τι αξίζεις όμως όλα θέλουν το μέτρο τους.

Στα αισθηματικά τα Σκωτσέζικα ντουζ συνεχίζονται. Κρύο ζέστη, ζέστη κρύο. Με ανάδρομη την Αφροδίτη στο ζώδιο σου τι περιμένεις; Μήπως να πάρεις τον χρόνο σου για να σκεφτείς επιτέλους τι πραγματικά θέλεις. Όχι, τι δεν θέλεις.. αλλά τι θέλεις.

Σκορπιός

Διψάς για ένταση. Διψάς να δεις τα πράγματα να παίρνουν ένα πιο δίκαιο σχήμα στη ζωή σου.

Όταν σε έναν Σκορπιό αφαιρέσεις τις δαγκάνες και τον ανεβάσεις πάνω στις Πουέντ να χορεύει τη λίμνη τον κύκνων δυο πράγματα μπορεί να συμβούν ή θα ψοφήσει ακαριαία ή μόλις τελειώσει ο χορός και σε ρόλο καμικάζι θα σου κάνει τη χοροεσπερίδα σπλατεριά. Η αλήθεια είναι ότι έχεις πιεστεί πολύ το τελευταία διάστημα.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο σου ανάδρομη σε εξάντλησε έφερε το πάνω κάτω όμως για ένα μήνα μετακομίζει στο ζυγό και σ αφήνει ήσυχο να διορθώσεις ότι ξήλωσε.

Τα καλά νέα είναι ότι κάποιοι θα πουν ο σκορπιός γύρισε. Τα κακά νέα: Έχει γυαλίσει το μάτι σου.

Τοξότης

Κύριε Πρόεδρε δεν φταίω, λες ,τα σκότωσα τα συναισθήματα μου το παραδέχομαι αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Η αλήθεια είναι ότι τα έχεις τα ελαφρυντικά σας. Η αλήθεια επίσης είναι ότι ζορίζεσαι καιρό τώρα.

Τον κυνισμό πλέον τον φοράς πλέον κατάσαρκα Και ενώ έχεις πάρει φορά και γκρεμίζεις ότι βρεις μπροστά σου το τελευταίο πυργάκι σου στην άμμο δυσκολεύεσαι να το καταστρέψεις «Αυτό ήταν το ονειράκι» μου λες συγκινημένος/νη.

Τουλάχιστον από όλη αυτή την κατάσταση ας βγει και κάτι θετικό που σημαίνει ότι .. πρέπει να αφήσεις πίσω αυτά που δεν τραβάνε και να κρατήσεις αυτά που τελικά δεν είναι επιβλαβή.

Αιγόκερως

Τίποτα, τίποτα δεν με σταματά, λες άλλα παράλληλα πατάς και φρένο. Έχεις αρχίσει και ξέρεις καλύτερα από ποτέ τι θέλεις και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά σου. Απορίας άξιο λοιπόν είναι γιατί ενώ μπορείς κάθεσαι με σταύρωνα τα χέρια.

Όταν ένας Αιγόκερως αποφασίζει την αλλαγή, εκείνη γίνεται με τρόπο σχεδόν θαυμαστό.

Απλά πρέπει να επιχειρήσεις τη μεγάλη αλλαγή και να μην κάνεις πίσω μπρος. Δηλαδή τώρα είναι η στιγμή και τα επαγγελματικά σου να ανθίσουν και τα προσωπικά σου ή να κρατήσουν ή να πάρουν το δρόμο. Δικό σου λοιπόν και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Υδροχόος

Οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας είναι σαν να ανοιγόμαστε στη μεγάλη θάλασσα, όπου πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε επιδέξιοι καπετάνιοι κι ότι όχι μόνο αποδεχόμαστε την πρόκληση, αλλά την αγκαλιάζουμε. Αγκάλιασε, λοιπόν, το καινούργιο στη ζωή σου και βάλε το απειθάρχητο κομμάτι που κρύβεις μέσα σου πάλι στα θρανία.

Με ανάδρομη ακόμα την Αφροδίτη μην ξεχνάς ότι ο καλύτερος τρόπος ν’ αλλάξουν οι άλλοι είναι πρώτα ν’ αλλάξουμε εμείς. Η εβδομάδα θέλει σύνεση και λογική. Αρκεί να θυμάσαι πάντα τα 3 “C” που λένε κι οι φίλοι Άγγλοι: Cool, Calm and Collect.

Ιχθύες

Το πρωί ξυπνάς με κέφι και όρεξη και νομίζεις ότι μπορείς να σηκώσεις όλον τον κόσμο στις πλάτες σου. Νωρίς το βράδυ, νιώθεις ότι δεν έχεις αντοχή ούτε για ν’ αναπνεύσεις. Την υπερβολή τη φοράς στο δεξί σαν κόσμημα και αδυνατείς να βρεις τις ισορροπίες σου. Μα, γιατί φορτώνεσαι τόσα πολλά; Γιατί δεν αφήνεις και κάτι να πέσει κάτω;

Με ανάδρομη ακόμα την Αφροδίτη, πρέπει να βάλεις στη πρίζα πάλι την διαλλακτικότητα και να περιορίσεις αυτή την τρελή σου ανάγκη για έλεγχο.

Στα ερωτικά να θυμάσαι αυτό που έλεγε ο Μπαλζάκ: Όταν ένα κάστρο αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, έχει κιόλας παραδοθεί.