Ζώδια: Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου κι αυτό είναι… μείον σου;
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου κι αυτό είναι… μείον σου;

Ζώδια: Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου κι αυτό είναι… μείον σου;

Δες αναλυτικά την πρόβλεψη για το ζώδιό σου

Τα αδύναμα στοιχεία των ζωδίων προσδιορίζονται από τις γενικότερες χαρακτηριστικές τάσεις και τις προκλήσεις που παρατηρούνται συχνά στα άτομα που ανήκουν σε κάθε ζώδιο.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι περιγραφές είναι γενικεύσεις και μπορεί να μην εφαρμόζονται σε κάθε άτομο.

Παρακάτω θα βρεις μια σύνοψη των αδύναμων στοιχείων για κάθε ένα από τα δώδεκα ζώδια.

Κριός

Η αυθόρμητη δράση του Κριού, χωρίς προσοχή στις λεπτομέρειες, δημιουργεί προβλήματα καμιά φορά. Είναι αξιοθαύμαστη η αποφασιστικότητά του, αλλά πολλές φορές δεν έχει στρατηγική, γίνεται προκλητικός κι επιθετικός όταν τον προσβάλουν, με την πλήρη απουσία διπλωματικών στοιχείων. Η ανυπομονησία επίσης, μπορεί να δράσει καταστροφικά στα σχέδιά του, όμως η έλλειψη επιμονής για την οποία συχνά κατηγορείται ισχύει μόνο όταν σταματά να ενδιαφέρεται για κάτι.

Ταύρος

Το πείσμα του Ταύρου αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, αφού ο επιμένων νικά, αλλά καμιά φορά επιμένει σε ουτοπικές καταστάσεις, σπαταλώντας χρόνο κι ενέργεια. Η αδυναμία αποδοχής των λαθών του, συνδυαστικά με την έλλειψη προσαρμοστικότητας τον καθιστά αργοκίνητο και αναποτελεσματικό στην σημερινή εποχή όπου όλα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. Η υπερβολική του αφοσίωση στην υλική και ψυχική ασφάλεια του γεννά τάσεις ελέγχου.

Δίδυμοι

Είναι γεγονός πως ο Δίδυμος έχει έντονη διάσπαση προσοχής, οπότε του είναι δύσκολο να τελειώσει όλα όσα ξεκίνησε ή υποσχέθηκε! Η αστάθεια είναι στοιχείο για το οποίο πολλοί παραπονιούνται για το συγκεκριμένο ζώδιο, ενώ πολύ συχνά προχωρά από την πλήρη αδιαφορία στον απόλυτο φανατισμό. Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, ισχύει και με τις σχέσεις. Έτσι, ‘του βγαίνει το όνομα’, παρόλο που είναι ικανότατος να αφοσιωθεί απόλυτα σε μία σχέση, μόλις το αποφασίσει.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος μπορεί και κατανοεί τις βαθύτερες προθέσεις των ενεργειών του, όμως η υπερβολική ευαισθησία του τον βυθίζει σε υποθετικά σενάρια. Εξαιτίας αυτού, θεωρεί δεδομένο ότι όλο οι άνθρωποι έχουν την ίδια επίγνωση, άρα γίνεται τρομερά εκδικητικός και σκληρός όταν άθελά τους τον πληγώνουν -πιστεύει ότι εξαρχής ήταν αυτή η πρόθεσή τους. Η ανάγκη του για ασφάλεια τον προσκολλά στο παρελθόν ή τον κάνει χειριστικό.

Λέων

Η υπερβολική ανάγκη για προσοχή, κάνει τον Λέοντα να υπερβάλλει πολλές φορές. Εκφράζει με έναν δραματικό τρόπο αυτά που νιώθει και που σκέφτεται, ενώ καθόλου σπάνια δεν είναι που ελκύει υπερβολικές καταστάσεις στη ζωή του, όπως δυσκολίες ή άλλα δράματα. Ο ασυνείδητος μηχανισμός του θέλει διαρκώς να του αποδεικνύει πως η ζωή είναι μία σαπουνόπερα κι εκείνος πρωταγωνιστής.

Παρθένος

Ο τελειομανής του ζωδιακού συχνά υιοθετεί μία επικριτική στάση απέναντι σε φίλους, παιδιά, οικογένεια και ταίρι, όπως αντίστοιχα και σε επαγγελματικούς συναδέλφους. Μολονότι οι προθέσεις του είναι καλές, το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο ‘τέλειο’. Η ανάγκη του για τελειότητα δεν του επιτρέπει να αισθανθεί πληρότητα και ικανοποίηση, γιατί πάντα υπάρχει περιθώριο εξέλιξης, δημιουργώντας έναν αέναο φαύλο κύκλο μεταξύ προσπάθειας και κριτικής στον εαυτό του και τους άλλους.

Ζυγός

Ο Ζυγός τείνει να αποφεύγει τις συγκρούσεις, επιδιώκοντας αρμονία και ισορροπία. Μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση όταν απαιτείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, καθώς η ανάγκη του για αποδοχή μπορεί να προκαλέσει αναποφασιστικότητα. Επιπλέον, η τάση του να εξαρτάται συναισθηματικά από τις σχέσεις τον καθιστά ευάλωτο και συχνά βάζει τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές του, αναζητώντας επιβεβαίωση και αποδοχή μέσα από τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι βαθιά συναισθηματικός, εκφράζοντας ζήλια και κτητικότητα, χαρακτηριστικά που αντανακλούν τη βαθιά του ανάγκη για έλεγχο και ασφάλεια στις σχέσεις. Η ικανότητά του για βαθιά συναισθηματική σύνδεση είναι πιθανό να οδηγήσει σε εκδικητικές τάσεις ή μυστικοπάθεια όταν αισθάνεται προδομένος. Αυτά τα έντονα συναισθήματα τον καθιστούν ικανό για ακραίες αντιδράσεις, προσπαθώντας να προστατεύσει τον εαυτό του ή και τους αγαπημένους του.

Τοξότης

Το ζώδιο του Τοξότη διψά για την απόλυτη ελευθερία, μια επιθυμία που μπορεί να οδηγήσει σε ανευθυνότητα. Πολύ συχνά αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ελευθερία μας σταματά εκεί που ξεκινούν τα όρια των άλλων. Η αισιοδοξία του, ενώ αποτελεί κομμάτι της ψυχικής του δύναμης, μερικές φορές υπερβαίνει τα όρια, καταλήγοντας στην αφέλεια. Η επιπολαιότητά του μαζί με την έλλειψη εστίασης μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειές του προς μακροπρόθεσμους στόχους.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως, προσηλωμένος στη σταθερότητα, προβάλλει συχνά αντίσταση στις αλλαγές, αποφεύγοντας τυχόν ριζοσπαστικές ιδέες. Η υπερβολική του φιλοδοξία ενδέχεται να οδηγήσει σε υλισμό, αναζητώντας επιτυχία και αναγνώριση μέσω υλικών επιτευγμάτων ή της καριέρας. Η αυστηρότητα και η ψυχρότητα στην προσέγγισή του προς τη ζωή και τις σχέσεις μπορεί να απομακρύνει τους άλλους συναισθηματικά. Συνεπώς, προκαλεί από μόνος του την Κρόνια μοναξιά.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος χαρακτηρίζεται από την αποστασιοποίηση σε προσωπικό επίπεδο και την αποφυγή συναισθηματικής εμπλοκής, προτιμώντας την ανεξαρτησία. Η εκκεντρικότητα και οι αντισυμβατικές του σκέψεις τον καθιστούν πρωτοπόρο, αλλά συχνά να δυσκολεύεται να συνδεθεί σε βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο, πάνω στην φοβία του μήπως εγκαταλειφθεί συναισθηματικά. Αποφεύγει να εκφράζει τα συναισθήματά του, παραμένοντας αποκολλημένος από αυτά, δίχως να αντιλαμβάνεται πως ο μοναδικός τρόπος να απελευθερωθεί από τις ανασφάλειές του είναι να τις δει κατάματα.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, όπου η απόσυρση από την πραγματικότητα είναι συχνή, κάτι που τους καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητους και δημιουργικούς. Η τάση τους προς την εξιδανίκευση άλλων ανθρώπων ή καταστάσεων μπορεί να τους κάνει ευάλωτους σε απογοητεύσεις. Επιπλέον, οι Ιχθείς δυσκολεύονται στο να θέτουν όρια στις σχέσεις τους, επιζητώντας συναισθηματική σύνδεση αλλά ρισκάροντας την υπερβολική προσκόλληση.

Για περισσότερες προβλέψεις επισκεφθείτε το oroskopos.gr